точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Міліція затримала людей Тягнибока за “антифлотську” акцію

Українська правда

У суботу працівники МВС затримали кількох керівників ВО “Свобода” за організацію акції протесту під Верховною Радою 27 квітня.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Так, було затримано заступника голови ВО “Свобода” Андрія Мохника, члена політради Ігора Мірошниченка, заступника голови Київміськорганізації Андрія Іллєнка та керівника “Студентської Свободи” Руслана Андрійка.

Зараз усі затримані перебувають у слідчому відділку Головного управління МВС у Києві, проти них порушено кримінальну справу за статтею 293, йдеться у повідомленні.

У постанові про примусовий привід йдеться про те, що затримані “через гучномовці та інші звукові прилади викрикували образливі брутальні вислови загального характеру, спрямовані на адресу посадових осіб органів державної влади з настійливими вимогами виконати їх безпідставні бажання, в наслідок чого порушено спокій місцевих жителів та нормальну узгодженість їх життєдіяльності”.

“Свободівці” називають підстави для порушення справи безпідставними.

“Свободівці є учасниками мирної акції, як і багато тисяч інших громадян, котрі 27 квітня брали участь в акції протесту проти ратифікації угоди щодо продовження терміну перебування ЧФ РФ на території України. У їхніх діях жодної з ознак організації групового порушення громадського порядку не було”, - сказано у повідомленні.

У ВО “Свобода” заявляють про відсутність правових підстав для затримання та порушення справи щодо її лідерів, а також про “брутальну фальсифікацію звинувачень та відверте нехтування свободами громадян України”.

Як відомо, 29 квітня Мохника викликали на допит у карний розшук МВС через те, що 27 квітня він був одним із організаторів акції протесту проти ратифікації угоди щодо продовження терміну перебування на території України Чорноморського флоту РФ.



Оставить комментарий