точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Май, 2009

Европу призывают занять ‘дальновидную’ позицию по отношению к Украине

images103“EurActiv”, Великобритания

Предисловие главного редактора
Если кто следит за историей Украины с 2004-05 г.г. и её отражением во мнениях экспертов, журналистов и политиков – найдёт много интересного. Если заглянуть в прессу и на страницы Интернет-изданий – окажется, что привычные нашему уху мнения политиков, журналистов и экспертов звучали совсем НЕ так, как сегодня.
Например, Давид Жвания был яростным критиком ЮВТ и сторонником Виктора Ющенко, числился его соратником. Да, была ещё тяжба Жвании и Березовского – куда это пошли его деньги на Оранжевую революцию, что попали в руки Жвании?
Да, не было критика ЮВТ более жёсткого, чем Андерс Ослунд (так правильно). Основное его обвинение (как и Немцова) – та не придерживается постулатов чистого экономического либерализма – не хочет признавать «бизнесменами» тех, кто состояния приобрёл не собственной работой …

У Москві помер відомий актор В’ячеслав Невинний

У Москві на 75-у році життя помер відомий російський актор В’ячеслав Невинний.

Як повідомила ІТАР-ТАРС вдова актора Ніна Іванівна, Невинний помер сьогодні приблизно о 16:30 за московським часом в своїй квартирі на Тверській вулиці, будинок 8. Місце і час похорону буде визначено 1 червня.

“Слава дуже давно хворів, у нього була важка форма діабету, але все одно його смерть стала для всіх нас повною несподіванкою”, - сказала вона.

У 1955 році В.Невинний вступив до школи-студії МХАТу, а після її закінчення в 1959 році став актором МХАТу.

За свою кар`єру знявся у понад 60 фільмах, зокрема в таких як “Голова”, “Бережись автомобіля”, “Руслан і Людмила”, “Не може бути”, “Гараж”, “По сірники”, “Мертві душі”, “Гостя з майбутнього”, “Небеса обітовані”.

Кремль, обпікшись на «українському» молоці, дмухатиме на воду?

УНІАН

У Президента Росії Дмитра МЕДВЕДЄВА немає мотивації впливати на хід президентської виборчої кампанії в Україні.

Таку думку кореспонденту УНІАН висловив експерт російського Інформаційно-аналітичного центру з вивчення суспільно-політичних питань на пострадянському просторі Олександр КАРАВАЄВ.

«Обпікшись на молоці, дмуть на воду. Після провалу кампанії 2004-2005 року, мені здається, особисто у Володимира ПУТІНА склалася потужна ідіосинкразія у відношенні тих осіб, які пропонували свої послуги на «українському фронті». Тепер у Кремлі не ПУТІН, а Дмитро МЕДВЕДЄВ. У нього немає ніякої мотивації встрявати в українські справи й тим більше впливати на хід виборчої кампанії», - сказав О.КАРАВАЄВ.

Водночас експерт зазначив, що при цьому в Москві сформувався широкий ринок різних пропозицій підтримати ті або інші сили в Україні.

Зокрема, за словами О.КАРАВАЄВА, великі російські комерційні й промислові холдинги, що мають інтереси в Україні, прагнуть отримати своїх лобістів, а в самому …

Покушение на Эдуарда Лимонова

Взорван автомобиль Эдуарда Лимонова

В субботу около 10.15 в Москве был взорван автомобиль “Волга”, принадлежащий одному из лидеров коалиции “Другая Россия” Эдуарду Лимонову. Об этом сам политик сообщил в своем блоге.

Взрыв произошел у дома Лимонова, в тот момент, когда водитель повернул ключ зажигания. В результате происшествия никто серьезно не пострадал: Лимонова в машине не было, а водитель успел покинуть горящий автомобиль. Предположительно взорвалось безоболочное взрывное устройство. На месте взрыва работает милиция.
Представитель ГУВД Москвы подтвердил РИА “Новости” факт возгорания автомобиля на 3-й Фрунзенской улице, но пояснил, что машина оформлена не на Лимонова, а на другого человека.
Сторонники Лимонова предполагают, что взрыв машины является предостережением лично Лимонову перед акцией “Россия против Путина”, которая должна состояться в воскресенье. Об этом сообщается на официальном сайте нацболов. Ранее Лимонов заявил, что выйдет на Триумфальную площадь в 17.00, …

Заява прес-служби Кабінету Міністрів України

В Секретаріаті Уряду із глибоким здивуванням сприйняли матеріали, оприлюднені у ЗМІ стосовно введення заборони на споживання алкогольних напоїв для журналістів на борту літаків, якими літає у відрядження Глава Уряду.

Управління у зв’язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів заявляє, що за період перебування Юлії Тимошенко на посаді Прем’єр-міністра України жодного інциденту, пов’язаного зі зловживанням алкоголю журналістами не було.

Доводимо до відома журналістів, які під час поїздок з Прем’єром цікавляться не інформацією, а спиртним: журналістський пул супроводжує Прем’єр-міністра з метою забезпечення висвітлення робочих та офіційних візитів Юлії Тимошенко у ЗМІ, а не відпочиває за рахунок Уряду, вживаючи алкогольні напої.

Управління у зв’язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів закликає журналістів при підготовці своїх матеріалів керуватися лише перевіреною достовірною інформацією, а в разі відсутності такої звертатися у будь-який час до відповідальних працівників прес-служби та Секретаріату КМУ.

Заявляємо, що …

Снова война заголовков и содержания к ним. Сайтокритика.

611„УП”, „Обозреватель», «Корреспондент»
Перед выборами зачастил Сергей Лещенко своими «объективными статьями» - а Кушнирук вообще осваивает подзабытый жанр публичного доноса… в Генпрокуратуру. Но «Украинская правда» и другие издания начали свою кампанию – мочить основного претендента демократических сил в пользу то ли олигархических, то ли пророссийских сил. У них есть много общего – но есть и различия.
О них - ниже
„Українська правда”
ПР і БЮТ не будуть узаконювати свій шлюб?
У випадку створення коаліції БЮТ і Партії регіонів, ці політичні сили, можливо, не будуть укладати коаліційну угоду.
Про це заявила заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук в ефірі 5 каналу
“Можливо, коаліція БЮТ і Партії регіонів, для того, щоб не втрачати своїх виборців, зробить такий хитрий крок – не укладання відповідної коаліційної угоди, не підписання цієї угоди, …

Проблемні банки: хроніка подій

УНІАН

«Дело» з`ясувало, наскільки добре поінформовані співробітники проблемних банків про ситуацію в їх фінустанові.

Журналіст звернувся у всі банки з введеною тимчасовою адміністрацією з наступними запитаннями: «Чи є труднощі у вашої фінустанови?», «Що чекає банк в найближчому майбутньому?», «Наскільки ризиковано відкривати депозит у вашому банку?». Результати міні-дослідження можна оцінити як задовільні — майже в усіх банках співробітники чесно розповіли, що в їх установі введена тимчасова адміністрація і виплати за зобов`язаннями заморожені. У більшості проблемних банків також не прагнуть залучати нові депозити від населення, встановлюючи ставки за вкладами нижче за середньоринкові. Співробітники деяких фінустанов прямо говорять, що відкривати зараз депозит у їх банку — це не найкраща інвестиція.

Одеса-Банк

Одеса-Банк виявився єдиною фінустановою, в якій відмовилися надати інформацію про поточну ситуацію. Співробітниця головного офісу не захотіла відповідати на жодне з поставлених питань, а замість …

Ющенко пояснив конфлікт з Тимошенко

УНІАН

Президент України Віктор Ющенко називає своє протистояння з прем`єром Юлією Тимошенко конфліктом економічних ідеологій.

“Мої розбіжності з прем`єр-міністром - це не питання особистих взаємин. Це конфлікт економічних ідеологій. Але заборонити або дозволити уряду які-небудь дії може, згідно з Конституцією, Верховна Рада, а не президент”, - заявив Ющенко в інтерв`ю “Независимой газете”.

Частина Києва буде без гарячої води

УНІАН

Києві 2-16 червня частина мешканців Солом’янського і Шевченківського районів буде відключена від гарячої води

У Києві з 2 по 16 червня частина мешканців Солом’янського та Шевченківського районів буде відключена від гарячого водопостачання.

Як повідомляє прес-служба АК «Київенерго”, постачання гарячої води буде припинено у зв’язку з випробуванням теплових мереж.

Компанія уточнює, що в Солом’янському районі випробувальні зони теплових мереж розміщені в межах: вулиці Толстого, Привокзальної площі, вулиць Вокзальної, Ползунова, Лукашевича, Повітрофлотського проспекту, вулиць Стадіонної, Тополевої, Фучика, Уманської, Ушинського, Фастівської, Волинської, Вінницької, Медової, Народного Ополчення, Ернста, Зеленогірської, Червонозоряного проспекту (частково), вулиць Петра Радченка, Бориса Гаріна, Андрія Головка, Солом`янської, Амосова, Клінічної, Петра Заломова, Городньої, Докучаєвської, Івана Неходи, Петра Красикова, Кудряшова, Вадима Гетьмана, Польової, Ярослава Галана, Гарматної, Борщагівської, Генерала Тупикова, Машинобудівної, Виборзької, проспекту Перемоги, вулиць Академіка Янгеля, Дашавської, Польової.

Зона теплових мереж У Шевченківському районі розміщена в межах: …

У Тимошенко радять Черновецькому навчитися оперувати цифрами

УНІАН

Перший віце-прем`єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ спростовує заяву мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО про збільшення вилучень з київського до державного бюджету.

Про це О.ТУРЧИНОВ заявив в ексклюзивному коментарі УНІАН.

«Хай він (ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ) навчиться оперувати цифрами», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 28 травня, голова Київської міської державної адміністрації, Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявив, що уряд вилучив у поточному році до державного бюджету України майже половину коштів столичного бюджету. За його словами, в поточному році з бюджету столиці до державного бюджету «феноменально і безпідставно» вилучено 7,5 млрд. грн.