точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Февраль, 2010

Сто лет назад и сегодня: Отчего погибала Украина?

Степан Бандера - глава украинских националистов

Степан Бандера - глава украинских националистов

Не совсем 100 – где-то 90, но это неважно.
1. Важно другое: ПОЧЕМУ наша страна, Украина столь слаба на международной аре-не, несмотря на относительную многочисленность нашего народа?
Давайте подумаем вот над чем: в 1648 году началась освободительная война Богдана Хмельницкого против поляков. Нам всегда рассказывают об изнурительной борьбе укра-инского народа против врагов, которые «шли со всех сторон».
Но как эти «стороны», что шли, выглядели?
Итак: в 1648 году Украина начала войну против поляков, и захотела покровительства России, которая сама до этого не так давно жила при Смуте, последствия которой ещё не изжили и в 1648 году. Короче – Московия сама …

Европа против Украины:Степан Бандера - национальный герой. Или кучка у порога соседа?

Вот вам Бандера, вот вам Янукович, вот вам демократия...

Вот вам Бандера, вот вам Янукович, вот вам демократия...

“Blitzquotidiano”, Италия

Предисловие главного редактора

Есть такой сорт людей - который способен напоследок со злорадством нагадить своим конкурентам. Т.е. это примерно так, что если при споре надо таки отдать бочку или кастрюлю - то при этом надо напоследок туда наплевать или помочиться.

Или наложить кучку у порога соседа…

Жаль, но именно таким оказался наш “проукраинский” или “самый украинский” президент Виктор Ющенко. Он наградил Степана Бандеру вовсе не из любви к нему или к украинской нации, вовсе нет.

Этот злой человечек обратился к самой больной теме нашего исторического наследия - освободительной …

Коба Бенделиани. Валерия Новодворская: Россия ничему не учится

Валерия Новодворская. Быть просто честным умным человеком - в России очень трудно

Валерия Новодворская. Быть просто честным умным человеком - в России очень трудно

“Грузия online”, Грузия

О причинах особого расположения к Грузии и приезда в Тбилиси, о существующей в России и Грузии обстановке, а также об ожидающих Грузию со стороны России опасностях “ИнтерпрессНьюс” беседует с известной российской правозащитницей Валерией Новодворской.

- Госпожа Новодворская, в России Вас часто критикуют из-за особого благорасположения к Грузии. Чем обусловлено ваше отношение к Грузии и какова цель вашего прибытия в Тбилиси?- После того, как Грузия отказалась быть сателлитом России, исполнять роль своего рода ковра под ногами России, …

Венсан Жовер. Французские друзья Кремля

Le Nouvel Observateur

После окончания войны в Грузии Николя Саркози предпринимает поразительное и неожиданное сближение Франции с Россией, которое вызывает отчаяние у правозащитников и беспокоит многих сотрудников МИДа, контрразведки и даже президентской администрации, пишет корреспондент Le Nouvel Observateur Венсан Жовер. Эта спорная оттепель воплощается в различных военных, энергетических и даже религиозных инициативах, которые должны быть реализованы в 2010 году, объявленном перекрестным “Годом Франция - Россия”.

Неожиданное превращение “Сарко-американца” началось с грузинского кризиса, когда французский президент совершил “великий подвиг во внешней политике” - “укротил русского медведя”, продолжает обозреватель. После этого президент Республики решил, что знает, как вести дела с людьми из Кремля, в частности с Дмитрием Медведевым, выдающим себя за реформатора, с которым он, по его мнению, завязал тесный контакт. Он даже говорит своему окружению, что знает, как “цивилизовать русских”.

“Ощущение того, что ты …

9 березня Тимошенко запрошує всіх на мітинг

9 березня прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО візьме участь в урочистому мітингу біля пам`ятника Тарасу Шевченку у Києві.

Про це повідомляє офіційний сайт Ю.ТИМОШЕНКО.

Лідер БЮТ запрошує усі націонал-патріотичні сили взяти участь у мітингу.

Через повінь закрито рух на шести дорогах Луганщини

Через підняття рівня води в річках залишається обмеженим проїзд легкового автотранспорту по автодорогах місцевого значення у Миколаївській області та закрито рух на шести дорогах у Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку.

В інших областях України проїзд забезпечений.

Зокрема, у Луганській області через підняття рівня води на річках Айдар, Лугань і Євсуг закрито рух на автодорогах Новопсковського, Новоайдарського, Старобільського, Слов’яносербського районів.

У Миколаївській області обмежено рух легкового автотранспорту на автомобільних дорогах місцевого значення у межах заплави річки Інгул між селами Інгулка і Виноградівка Баштанського району, внаслідок підняття рівня води (+175 см) та переливу через мости.

За даними Мінтрансу, на зимовому утриманні доріг працюють 82 механізми та 138 робітників.

У Києві горів центр з питань сертифікації

Сьогодні о 5.50 у Подільському районі Києва, на вулиці Фрунзе, 126, на першому поверсі шестиповерхової будівлі ДП „Український центр з питань сертифікації та прав захисту питань споживача” стався вибух і спалахнула пожежа.

О 6.45 відділенням Державної пожежної охорони МНС пожежа була ліквідована, повідомили УНІАН у прес-службі МНС.

За попередніми даними, жертв і постраждалих немає.

По всьому світові прокотилася хвиля сильних землетрусів

Потужний землетрус в Чилі силою 8,8 за шкалою Ріхтера було не єдиним у ці вихідні. Сильні поштовхи були зафіксовані в різних країнах світу, повідомляє РосБізнесКонсалтинг.

Зокрема, в Японії, в районі островів Рюкю стався землетрус силою 5,3 за шкалою Ріхтера. Його епіцентр був на відстані 70 км від міста Голо (префектура Окінава), а сам землетрусу стався на глибині 35 км. Жертв і руйнувань у результаті удару стихії немає.

В Афганістані вогнище землетрусу силою 5,7 за шкалою Ріхтера був на відстані 140 км від міста Файзабад на півночі країни. І там обійшлося без трагічних наслідків.

В Аргентині, як повідомляє телеканал B92 з посиланням на аргентинський Національний сейсмологічний центр, епіцентр підземних поштовхів був на відстані 20 км від міста Сальта на північному заході країни. Загинули 2 людей.

Наслідки землетрусу в Чилі наразі точно невідомі. За попередніми …

Черкаській області не вистачає більше 1,5 тисяч лікарів

В Черкаській області не вистачає 1 тис. 537 лікарів.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації Юрій КУВІТА.

Упродовж минулого року в Черкаській області чисельність лікарів зменшилася на 61 особу і становила 4041 фахівця. Дефіцит лікарських кадрів на початок 2010 року становить 1537 осіб. Зокрема, в області бракує лікарів-лаборантів, педіатрів, фтизіатрів, психіатрів, патологоанатомів, рентгенологів, лікарів загальної практики сімейної медицини.

За словами Ю.КУВІТИ, дефіцит кадрів залишається однією із найголовніших проблем галузі охорони здоров’я Черкаської області.

Ще складнішою є кадрова ситуація на селі. Тільки за останні 4 роки укомплектованість лікарями лікарських амбулаторій зменшилась з 69,1% до 60,8%, дільничних лікарень - з 71,3% до 68%.

Практично невирішеною залишається проблема забезпечення медпрацівників житлом Упродовж 2009 року для медпрацівників області виділено всього 4 квартири зокрема, 2 - молодим спеціалістам, які мають право …

Саакашвілі пообіцяв Грузії «економічне диво» вже цього року

Президент Грузії Михайло Саакашвілі оголосив 2010 рік “роком економічного оздоровлення”. Про це повідомляє РІА Новості з посиланням на заяву, яку Саакашвілі зробив в ході виступу зі щорічним звітом перед парламентом. “Процес спаду вже припинений”, - заявив грузинський президент. За його словами, економіка країни встала на шлях оздоровлення.

Згідно прогнозам президента, в 2010 році економічне зростання в країні складе не менше 3 відсотків. До цього Саакашвілі підкреслив, що багато інших країн ще переживають кризу. На його думку, на цьому фоні “показники Грузії будуть рівносильні диву”. Президент також додав, що в даний час “Грузію розглядають як країну, в якій можна досягти успіху”.