точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

ДПАУ створила єдиний держреєстр фізичних осіб

Державна податкова адміністрація України створила єдиний державний автоматизований банк даних – Державний реєстр фізичних осіб – систему обліку платників податків та інших обов`язкових платежів.

Як говориться в повідомленні прес-служби ДПАУ, переданому агентству УНІАН, цей реєстр введено згідно зі ст.1 Закону „Про Державний реєстр фізичних осіб–платників податків та інших обов`язкових платежів”.

Згідно із законом, у держреєстрі проводиться реєстрація особи з присвоєнням їй ідентифікаційного номера.

Реєстр дасть можливість одержати за ідентифікаційним номером відомості про доходи, одержані фізичною особою від підприємств, установ, організацій, фізичних осіб–суб’єктів підприємницької діяльності зі всіх регіонів України; про сплачені податки, збори; про майно, що перебуває у власності; про надані особі пільги.

У повідомленні прес-служби ДПАУ зазначається, що однозначно ідентифікувати фізичну особу за прізвищем, іменем, за серією і номером паспорта неможливо тому, що використання цих реквізитів не лише збільшує обсяг інформації, але й призводить до помилок при ідентифікації особи в інформаційних системах. Неточність при введенні імені, прізвища і дати народження може спричинити ідентифікацію різних осіб.

«За даними аналізу, найбільш поширеним прізвищем, ім`ям і по батькові серед громадян, зареєстрованих в держреєстрі фізичних осіб, є Шевченко Микола Іванович – 759 осіб. Крім того, виявлено, що 23 вз них мають попарно однакову дату народження», - говориться в повідомленні.

Єдина автоматизована база даних державного реєстру дає можливість проконтролювати достовірність ідентифікаційного номера.



Оставить комментарий