точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Июнь, 2009

Янукович. Классика жанра – но не к месту

11899440631Партия регионов вообще время от времени повторяет тактику БЮТ и Нашей Украины, когда те находились в оппозиции. Майдан у оранжевых – майдан у бело-голубых Палатки у оранжевых – палатки у бело-голубых Национальные песни у оранжевых – «шансон» и советские песни у бело-голубых Национальные флаги у оранжевых и у БЮТ – российские флаги у бело-голубых Интересно, что все формы политической активности у бело-голубых появлялись ПОСЛЕ таких же форм у национал-демократов. По внешней форме вроде то же – но отличались по сути – как мякоть арбуза – на сок с того же арбуза: вроде и сладко, но не то. Не было души в повторенных формах. Когда бело-голубые оказались в оппозиции – они принялись перенимать такие же методы оппозиции в самом парламенте: подготавливали …

У Києві буде спекотно

Завтра в Україні очікується мінлива хмарність. У південній частині та західних областях місцями короткочасні дощі, грози, в окремих районах град, шквали 15-20 м/с; на решті території без опадів.

Вітер східний та північно-східний, 5-10 м/с, повідомили УНІАН в Укргідрометцентрі.

Температура вночі 13-18°, на півдні до 22°, вдень 25-30°, у південній частині та на Закарпатті до 33°; в Карпатах вночі 10-15°, вдень 17-22°.

У Київській області у середу опади не очікуються. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура вночі 13-18°, вдень 25-30°. У Києві температура вночі 16-18°, вдень 28-30°.

Керівник місії МВФ прибула в Україну

Керівник місії Міжнародного валютного фонду Джейла ПАЗАРБАЗІОЛУ прибула в Україну. Про це УНІАН повідомили в представництві МВФ в Україні.

Як повідомляв УНІАН, перший етап роботи місії МВФ в Україні, який був зосереджений на технічних питаннях програми, розпочався 23 червня ц.р. Планувалося, що переговори з приводу другого перегляду програми в рамках угоди «stand-by» розпочнуться 30 червня ц.р., коли до місії Фонду в Києві приєднається Д.ПАЗАРБАЗІОЛУ.

Нагадаємо, Україна має намір клопотати перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) про направлення чергового траншу на фінансування бюджетного дефіциту при збільшенні його обсягів до 3,8 млрд. доларів.

Як заявив виконуючий обов`язки міністра фінансів України Ігор УМАНСЬКИЙ, «24-26 червня має приїхати чергова місія. Згідно з програмою, черговий транш передбачений в обсязі 3,2 млрд. дол. Зараз ми просимо про те, щоб переглянути його у бік збільшення - до 3,8 млрд.».

При цьому І.УМАНСЬКИЙ …

Виробники домовилися створити універсальну зарядку для мобілок

Найбільші світові виробники мобільних телефонів домовилися про створення універсального зарядного пристрою, який підходитиме до всіх апаратів, пише The Times. До цього часу до кожного телефону додавався зарядний пристрій, здатний працювати тільки з даною моделлю, проте з наступного року десять найбільших виробників, включаючи Apple, Motorola і Samsung, перейдуть на єдиний стандарт роз`єму для зарядки. Компанії сподіваються, що до 2012 року більшість телефонів будуть забезпечені подібним пристроєм.

Крім того, дане рішення - ще один крок в боротьбі із забрудненням навколишнього середовища, оскільки зарядні пристрої служитимуть довше.

Луценко поки не знає, чи був Андрій Ющенко на місці стрілянини

Інцидент біля ресторану “Козачок” стався між екс-заступником міністра з надзвичайних ситуацій Олександром Капітулою і бізнесменом Валі Багіровим.

Це випливає зі слів міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, сказаних в інтерв’ю “Комсомольской правде в Украине”.

“Обидва учасники інциденту були доставлені до Дарницького райвідділу міліції, де у Валі Багірова вилучили пристрій для відстрілу гумових куль марки “Форт”, простіше кажучи, “гумку”. Після чого чоловіки були опитані. На жаль, тоді вони перебували в нетверезому стані. Тому ми вирішили опитати їх ще раз. Валі Багіров дає свідчення зараз, коли ми з вами розмовляємо. А Олександра Капітулу буде опитано у вівторок, коли повернеться зі своєї дачі в Житомирській області”, - розповів Луценко.

За його словами, слідству поки невідомо, “чи знайомий син президента з Валі Багіровим, і тим більше, чи перебував Андрій Ющенко в машині бізнесмена в момент інциденту”.

Газета зазначає, що, …

Курс долара в обмінниках Києва

Сьогодні українські банки купують американську валюту в середньому по 7,69 грн./дол., що на 0,4% дешевше, ніж 29 червня, продають – по 7,76 грн./дол. (курс продаж майже не змінився відучора).

Про це повідомляє Finance.ua.

Пропозиції комерційних банків щодо купівлі долара коливаються в межах 7,65-7,72 грн./дол., з продажу – 7,73-7,85 грн./дол.

Сьогодні середній курс купівлі євро в українських банках знизився на 0,6%, порівняно з 29 червня, і становить 10,73 грн./євро, продажу – підвищився на 0,3%, до 10,93 грн./євро. Пропозиції банків щодо купівлі євро коливаються в межах 10,63-10,86 грн./євро, з продажу – в межах 10,80-11,00 грн./євро.

Курс купівлі наявного рубля в комбанках сьогодні знизився на 4,5%, порівняно з 29 червня, і становить у середньому 0,2345 грн./рубль, продажу – підвищився на 0,5%, до 0,2498 грн./рубль. Пропозиції банків щодо купівлі російської валюти коливаються в межах 0,195-0,245 грн./рубль, з продажу …

Шторм відрізав від суші 6 баз відпочинку на Азовському узбережжі

У Запорізькій області штормом “відрізало” від суші 6 баз відпочинку, розташованих на Азовському узбережжі на косі між селом Степок і Азово-Сиваським заповідником.

Впродовж кількох годин співробітники МНС і комунальних підприємств смт Кирилівка спецтехнікою витягували автомобілі відпочивальників на сушу, повідомила УНІАН помічник начальника ГУ МНС у Запорізькій області Юлія БАРИШЕВА.

За її словами, повідомлення про те, що в результаті шторму затопило 2 км коси і від суші відокремлено водою 6 баз відпочинку, надійшло до МНС 28 червня о 12.20.

“Рівень води на затопленій ділянці становив 40-50 см. Частина машин - в основному позашляховики - змогли виїхати самостійно. Решту автомобілів доставляли на берег працівники МНС і підприємств смт Кирилівка. В цілому в рятувальних роботах було задіяно 17 одиниць техніки і понад 30 чоловік, зусиллями яких із зони підтоплення було витягнуто 50 автомобілів”, - розповіла Ю.БАРИШЕВА.

Населення …

У Росії від Богатирьової хочуть почути про шанси кандидатів в Президенти

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Раїса БОГАТИРЬОВА і глава Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Сергій МИРОНОВ виступають за інтенсифікацію українсько-російського діалогу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони заявили сьогодні під час зустрічі в Москві.

Зокрема, С.МИРОНОВ висловив сподівання, що сьогодні відбудеться конструктивний діалог.

«Я думаю, що представникам наших двох країн завжди є про що поговорити, і, на жаль, ситуація, що складається між нашими країнами, весь час підкидає нам усе нові і нові теми дискусій і розмов», - сказав С.МИРОНОВ.

При цьому він підкреслив, що обидві сторони мають інтенсифікувати двосторонні контакти. «Я вважаю, що треба обговорювати, треба з`ясовувати позиції один одного», - додав він.

Крім того, С.МИРОНОВ повідомив, що після деякої перерви поновилися контакти з українськими парламентаріями.

С.МИРОНОВ, звертаючись до Р.БОГАТИРЬОВОЇ, зазначив, що хотів би почути від неї точку зору на перспективу парламентських виборів …

Поплічників Лозінського лишили під вартою

29 червня Печерський районний суд міста Києва прийняв рішення про продовження строку затримання колишнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена ГОРБЕНКА і начальника райвідділу міліції цього ж району Михайла КОВАЛЬСЬКОГО до 10 діб - до 6 липня.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Суд прийняв це рішення з огляду на подання Генпрокуратури про обрання міри запобіжного заходу - взяття під варту Є.ГОРБЕНКА та М.КОВАЛЬСЬКОГО, підозрюваних у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть Валерія Олійника.

Як повідомляв УНІАН, 16 червня внаслідок сутички з народним депутатом від БЮТ Віктором ЛОЗІНСЬКИМ, Є.ГОРБЕНКОМ і М.КОВАЛЬСКИМ на території мисливського господарства у Кіровоградській області загинув місцевий житель - 53-річний В.Олійник.

Слідчі Генеральної прокуратури затримали Є.ГОРБЕНКА і М.КОВАЛЬСЬКОГО у порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за ст. 121 (навмисне нанесення тяжких тілесних …

Главу місії МВФ чекають у Києві

У столиці мають початися переговори про надання Україні третього та четвертого траншів кредиту stand by.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд почав кредитувати Україну у листопаді, загалом організація погодилася надати понад 16 мільярдів доларів. Однак для цього Київ має виконати низку вимог, серед яких: рекапіталізація проблемних банків та затвердження парламентом Антикризової програми уряду.

Поки Україна отримала близько 6 мільярдів, частина з яких посилила валютні резерви Нацбанку, частина пішла на підтримку платіжного балансу держбюджету.