точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Октябрь, 2009

Уряд розробляє кілька варіантів для реагування на дії Ющенка

Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ заявляє, що уряд розробляє декілька варіантів для реагування на можливе підписання Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ закону про підвищення соціальних стандартів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.ТУРЧИНОВ повідомив в ефірі 5-го каналу.

“Ми відпрацьовуємо декілька сценаріїв як протидіяти цьому. Хоча, я підкреслюю, що більшої провокації, ніж та про яку заявив шановний пан Президент, важко уявити”, - сказав О.ТУРЧИНОВ.

На його думку, прийняттям закону лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ та Президент України Віктор ЮЩЕНКО спробують розірвати всі відносини України з Міжнародним валютним фондом. У цьому контексті О.ТУРЧИНОВ додав, що напередодні В.ЮЩЕНКО відмовився спілкуватися з представниками місії МФВ, яка перебувала в Україні.

“Такого ще не було протягом останніх декількох років. Спроба прийняти та реалізувати речі, які дестабілізують фінансову ситуацію, безумовно ще спроби якраз розірвати будь-які стосунки з міжнародними фінансовими організаціями”, - …

Гриценко: російський газ обійшовся б кримчанам вдвічі дорожче

Голова Верховної Ради АРК Анатолій ГРИЦЕНКО вважає, що звернення партії “Союз” до керівництва Росії з проханням розглянути питання про можливість постачання в 2009-2010 роках жителям Криму природного газу за внутрішньоросійськими цінами є “ведмежою послугою” для самих кримчан. Як передає кореспондент УНІАН, про це кримський спікер заявив у коментарі журналістам.

За словами А.ГРИЦЕНКА, сьогодні російський газ для населення в два рази дорожче, ніж той газ, який споживають кримчани. “Ми запитали у наших сусідів-краснодарців, і для порівняння можу сказати, що сьогодні вартість одного кубічного метра російського газу 2 рублі 70 копійок. У перерахунку на українську національну валюту це становить 76 копійок. У нас ті, хто споживають газ в об`ємі до 2,5 тис. куб. м на рік, оплачують його за ціною 48,4 копійки, а це 70% населення Криму. 28% населення, які споживають до 6 …

Довкола податків з малого бізнеса створено нездоровий ажіотаж

Народний депутат України (фракція БЮТ) Олександр ФЕЛЬДМАН вважає, що навколо змін до системи оподаткування малого і середнього бізнесу почав складатися «нездоровий ажіотаж».

Як повідомили УНІАН у прес-службі депутата, О.ФЕЛЬДМАН зазначив, що вже щотижня парламентський комітет з податкової політики і Держкомпідприємництва виступають із законодавчими ініціативами, які або суперечать позиції прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО, або не узгоджуються з чинним законодавством, або «не в`яжуться» один з одним і попередніми пропозиціями. У результаті, у підприємців складається враження, що в цій сфері відбувається процес, який не має нічого спільного із захистом інтересів малого і середнього бізнесу.

Зокрема, за словами О.ФЕЛЬДМАНА, відповідно до законопроекту №5233 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення оподаткування суб`єктів малого підприємництва», підготовленого Держкомпідприємництва, обсяг виручки платників єдиного податку не має перевищувати 500 тис. грн. на рік, а для платників фіксованого …

Нацрада ініціює відзначення 100-річчя Віктора Некрасова

Національна рада з питань культури і духовності при Президентові України ініціює відзначення 100-річчя з дня народження письменника Віктора Некрасова і відновлення роботи заповідника «Стародавній Київ».

Як повідомляє Головна служба інформаційної політики Секретаріату Президента України, про це йшлося сьогодні на засіданні Нацради. У заході, який відбувся під головуванням Миколи ЖУЛИНСЬКОГО, взяли участь члени Національної ради, представники Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Міністерства культури і туризму України, Шевченківського національного заповідника.

Учасники засідання висловили пропозицію провести найближчим часом зустріч Президента з членами Національної ради з питань культури і духовності, Ради з питань етнонаціональної політики, Національної ради з питань охорони здоров`я населення для розгляду актуальних проблем гуманітарного розвитку українського суспільства.

Національна рада висловила підтримку проектам указів Президента про надання Донецькому обласному академічному українському музично-драматичному театру статусу національного, про створення державного історико-культурного заповідника «Садиба Лизогубів» у селищі …

Офіційний курс валют на 30 жовтня

Згідно з інформацією офіційного сайту Національного банку України, на 30 жовтня НБУ встановив наступний офіційний курс гривні до світових валют:

100 USD – 800.0000 (на 29 жовтня – 800.7600),

100 EUR – 1183.0400 (на 29 жовтня – 1183.9237),

10 RUR – 2.7263 (на 29 жовтня – 2.7447).

Турчинов про Нацбанк: на Євро-2012 грошей немає, а собі на зарплати є

Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ пропонує Національному банку України надати уряду інформацію про свої доходи та видатки.

Таку пропозицію О.ТУРЧИНОВ висловив в ефірі 5 каналу, коментуючи відмову Нацбанку профінансувати заходи з підготовки до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

“В законі про бюджет передбачено, що всі перевищення доходів Національного банку над видатками повинні бути перераховані до бюджет. Уряд ніколи не піде на те, щоб перераховувати до бюджету неіснуючі доходи. Це нами категорично не сприймається”, - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Перший віце-прем’єр вважає, що Нацбанк повинен надати Кабінету міністрів повну інформацію про наявність доходів.

“Коли ми бачимо, що вони собі виплачують зарплати по 200 тисяч гривень щомісяця, то, безумовно, що доходи будуть значно менші, ніж вони очікувалися в поточному році”, - додав він.

“Коли нам нададуть офіційну інформацію щодо видатків і доходів Національного …

Донецька облрада просить Ющенка і Тимошенко втрутитися

Донецька обласна рада просить керівництво країни – Президента України Віктора ЮЩЕНКА і прем`єр-міністра Юлію ТИМОШЕНКО - втрутитися у розв’язання проблеми і не допустити зупинення водопостачання регіону.

Сьогодні на прес-конференції голова Донецької обласної ради Анатолій БЛИЗНЮК у присутності журналістів підписав відповідні листи-звернення до Президента і прем`єр-міністра країни. «Змушені звернутися до Вас через небажання урядових структур вирішувати питання забезпечення стабільного функціонування систем життєзабезпечення області», - йдеться у зверненні. І пояснюється, що найближчим часом комунальному підприємству «Компанія «Вода Донбасу», яке має на балансі єдине джерело забезпечення водою Донецької області – канал «Сіверський Донець – Донбас», через заборгованість за спожиту електроенергію загрожує арешт усіх банківських рахунків, згідно з рішенням Господарського суду Донецької області за позовами ВАТ «Донецькобленерго». Такі дії паралізують роботу компанії, ставлять під загрозу забезпечення регіону водою і, як наслідок, створюють загрозу роботи промисловості, …

Конокради здавали коней на м’ясокомбінати

У Великописарівському районі Сумської області міліція затримала конокрадів, які викрадали худобу з місцевої агрофірми.

Як повідомили УНІАН у секторі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Сумській області, на сьогодні доведена причетність затриманих до трьох крадіжок, проте, вважають правоохоронці, список може бути більшим, тому перевіряють їх на причетність до аналогічних злочинів в районі та за його межами.

За даними правоохоронців, коли до Великописарівського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що з місцевої агрофірми «Дружба» невідомі зловмисники викрали коня, на місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група. З’ясувалось, що це не перша крадіжка худоби з цього господарства. Оглянувши прилеглу територію, міліціонери виявили і місце забою тварин.

Правоохоронці почали відпрацьовувати місця, куди крадії могли здати м`ясо, а також осіб, які мали судимості за аналогічні злочини.

«Ми розуміли, що перевіряти окрім раніше засуджених осіб за аналогічні злочини потрібно м’ясокомбінати та …

Віце-прем’єр України про ЄС і кризу

Віце-прем’єр-міністр України з міжнародної та європейської інтеграції Григорій НЕМИРЯ заявляє, що Україна потребує більшої співпраці з ЄС в питанні подолання економічної кризи.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це віце-прем’єр заявив сьогодні українським журналістам після завершення саміту Європейської народної партії, в якому він брав участь за дорученням прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО.

“Я висловив позицію української сторони, що Україна відчуває себе не просто однією з учасниць виходу з кризи, а й потребує більшої співпраці, більшого розуміння з боку європейських країн”, - сказав він.

Віце-прем’єр зазначив, що зараз, коли в ЄС починається дискусія щодо стратегії виходу з кризи, для України дуже важливо бути учасниками цієї дискусії.

“Той спосіб, який буде обраний, як в ЄС, так і в інших потенційних точках зростання глобальних, він багато в чому вплине і на спосіб виходу України з кризи, тому …

Затверджено списки пільговиків, які отримають квартири в Чернігові

Кабінет Міністрів України затвердив персональний склад одержувачів 105 квартир у Чернігові, які добудовувалися за кошти Державної іпотечної установи.

“Сьогодні уряд персонально затвердив списки, і це перша частина квартир по Чернігову”, - сказав Міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко після завершення засідання уряду.

Як відомо, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні заявила, що уряд “запускає другу частину програми для будівельної галузі – це вже видачу квартир”. За словами голови уряду, квартири буде розподілено серед громадян, які стоять на пільговій черзі отримання житла за державний рахунок.