точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Юлія Тимошенко: створюємо нову країну

pr_a7800a1Юлія Тимошенко, щоразу перебуваючи при владі, незважаючи на постійну протидію, кардинально вирішувала “тривалі” і успадковані від попередніх влад проблеми економічного і соціального життя країни. Освіжимо свою пам’ять? Отже…

1. за президентства Леоніда Кучми на посаді Віце-прем’єр-міністра Юлія Тимошенко в 1999-2001 роках навела порядок в енергетиці. В Україні припинилися відключення електрики.

2. у той же період часу ліквідувала бартер, вивела з тіні і направила до бюджету багатомільярдні ресурси. Завдяки цьому було погашено заборгованості з виплати зарплат і пенсій.

3. у 2005 році на посаді Прем’єр-міністра України провела відкритий конкурс з продажу “Криворіжсталі”, в результаті якої підприємство було приватизовано за 24,2 млрд. грн. при стартовій ціні 10 млрд. грн.

4. у той же період було ліквідовано спеціальні економічні зони, які були “чорні дірками” для крадіжки грошей.

5. у той же період у десятки разів підвищено виплати у зв’язку з народженням дитини. Зараз в Україні фіксується стійка тенденція збільшення народжуваності.

6. у 2008-2009 роках на посаді Прем’єра змогла відмовитися від посередництва “Росукренерго” і укласти прямий контракт між НАК “Нафтогаз України” і російським ВАТ “Газпром”. Завдяки домовленостям Юлії Тимошенко з формули ціни на газ було виключено всі політичні складові, і Росія тепер постачає блакитне паливо за загальноприйнятою в Європі економічного формулою.

7. уряд Юлії Тимошенко забезпечує своєчасну та в повному обсязі оплату за імпортований природний газ.

8. у 2008-2009 роках почала реалізацію програми з виплати компенсацій за втрачені заощадження в Ощадбанку СРСР. 6,5 млн. вкладників отримали по тисячі гривень компенсації. Створено реєстр вкладників для продовження виплат.

9. у цей же період ліквідується корупція при видачі актів на землю. Тепер кожен громадянин може безкоштовно оформити акт на свою земельну ділянку.

10. зусиллями Юлії Тимошенко та її команди повернуто у державну власність шельф Чорного моря, на якому сконцентровано стратегічні для України запаси нафти і газу, на які “поклало око” оточення Януковича і Ющенка.

11. у 2009 році в українські газові сховища закачано рекордний за весь час незалежності обсяг природного газу - більше 25 млрд. кубічних метрів.

12. з ініціативи та за підтримки Юлії Тимошенко в 2008-2010 роках здійснюється планомірна та послідовна антикризова програма з підтримки гірничо-металургійної галузі. Підприємства ГМК отримують пільги з оплати за природний газ і електроенергію.

13. у цей же період відновлено авіабудівну галузь, яка протягом останніх 10 років перебувала у стані банкрутства. Випущено новий літак Ан-148-100, завершився черговий етап робіт зі створення військово-транспортного літака Ан-70. Підприємствам галузі надано пільги з оподаткування, а також спрощено митні процедури, що дозволить збільшити портфель замовлень.

14. у 2009 році на озброєння Збройних Сил України надійшов новий український танк “Оплот”, який став унікальною розробкою Харківського заводу ім. Малишева і конструкторського бюро Морозова. У даний час ведуться переговори про постачання цього виду танків до зарубіжних країн.

15. у 2009 році Виконком УЄФА ухвалив рішення про проведення в чотирьох українських містах фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. В даний час фінансування та роботи зі спорудження стадіонів, аеропортів і готелів здійснюється в повному обсязі та у відповідності до графіка, узгодженого з УЄФА.

16. у цей же період виконано всі підготовчі роботи для забезпечення запуску супутника зв’язку, що дозволить здійснювати трансляцію матчів Євро-2012. Супутник планується запустити у вересні 2011 року. Програма виробництва і запуску супутника здійснюється спільно з Канадою.

17. у цей же період, в умовах глобальної фінансово-економічної кризи, здійснюється програма з націоналізації банків для забезпечення їх зобов’язань щодо повернення вкладів фізичним особам. До банкрутства комерційних банків (Банк “Надра”, “Родовід-банк”, “Укрпромбанк”, “Укргазбанк” та ін.) причетне оточення Януковича. У результаті дій уряду більш 2 млн. вкладників отримали державні гарантії повернення своїх заощаджень.

18. уряд Юлії Тимошенко протягом усієї своєї каденції забезпечив своєчасну та в повному обсязі виплату пенсій і зарплат, незважаючи на фінансову кризу і падіння виробництва на експортоорієнтованих підприємствах, основними власниками яких є представники Партії регіонів.

19. у бюджетній сфері збережено всі робочі місця, на відміну від приватних підприємств.

20. в умовах кризи з ініціативи Юлії Тимошенко розроблено і здійснюється програма підтримки будівельної галузі. Завдяки вжитим заходам, тисячі людей, які стояли у пільгових чергах на отримання житла, отримали квартири.

21. за два роки прем’єрства Юлії Тимошенко агропромисловий комплекс одержав державну підтримку. Саме в ці роки Україна зібрала найбільший врожай і вийшла на третє місце в світі з експорту зерна.

22. наприкінці 2009 року - в рік глобальної світової кризи - введено в експлуатацію найбільшу в Європі Дністровську гідроакумулюючу електростанцію, яка будувалася понад 25 років.

23. економічна політика Юлії Тимошенко з підтримки державних шахт дозволила ввести в розробку десятки нових лав, придбати нове обладнання, збільшити зарплату шахтарям та пенсії шахтарям-пенсіонерам.

24. з ініціативи Юлії Тимошенко з 1 січня 2010 року від усіх податків звільнено підприємства, які займаються виробництвом відновлюваних альтернативних джерел енергії. Уже через п’ять років у паливно-енергетичному балансі України частка альтернативної енергії складе 15%.

25. уряд Юлії Тимошенко закрив гральний бізнес, щоб захистити моральність, духовність, спокій дітей, підлітків та сімей.

26. у 2009 році уряд Юлії Тимошенко погасив 50,6 млрд. грн. зовнішніх запозичень, з яких 71% коштів було залучено попередніми урядами.

27. в Україні інфляція в грудні 2009 року по відношенню до листопада склала 0,9%, з початку року (до грудня 2008 року) - 12,3%. У січні-грудні 2009 року, у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року, інфляція склала 15,9%. Нагадаємо, що у благополучному некризовому 2007 році рівень інфляції при уряді Януковича переступив позначку в 17%.

28. не дивлячись на кризу, уряд забезпечує поетапне підвищення соціальних виплат, зарплат і пенсій. Протягом 2010 року розмір пенсії планується збільшити до рівня 60% середньої зарплати за попередні роки трудового стажу.

29. Кабінет Міністрів України встановив з 1 січня 2010 року 100 академічних стипендій уряду для студентів-інвалідів. Розмір стипендії становитиме 850 грн., для інвалідів першої групи його буде збільшено на 50%. Зараз звичайна студентська стипендія становить 500 грн. проти 9 грн. за часів президентства Леоніда Кучми.

30. в умовах кризи за ініціативи Юлії Тимошенко в 2009 році вдвічі були скорочені зарплати Прем’єр-міністра, віце-прем’єрів і міністрів.

31. уряд Юлії Тимошенко розробив і реалізує програму з надання легкових автомобілів людям з обмеженими фізичними можливостями. У першу чергу, автомобілі надаються інвалідам війни, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Другої світової війни та війни з Японією, а також інвалідам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

32. у 2009 році в рамках підтримки сільської медицини закуплено та поставлено в районні та сільські лікарні та амбулаторії близько 3 тисяч автомобілів швидкої допомоги.



2 Ответов to “Юлія Тимошенко: створюємо нову країну”

  1. Iskander Says:

    Браво, Юля - наш президент!!!

  2. Ш-ко Says:

    Файний перелік досягнень ЮВТ! Треба його розповсюджувати!

Оставить комментарий