точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Март, 2010

ЮЛИЯ ЛАТЫНИНА. В России самые дешевые теракты в мире.

Плачет по убитому. А вокруг - тотальное равнодушие...

Плачет по убитому. А вокруг - тотальное равнодушие...

ej.ru

Предисловие главного редактора

Юлия Латынина в очередной раз заглядывает в корень вопроса. Уже не раз мы писали, что исламский экстремизм направлен не так против проклятых евреев или европейцев, как против ДРУГИХ мусульман. Не так вопросы веры, как “прагматичные” (шкурные ) интересы…

Кроме того, бедность и вера в чудо толкает людей на отчаянные поступки. Их предшественник - князь Святослав, попав в ловушку коварных византийцев, решил погибнуть - “мёртвые срама не имут!”

Думается, этим лозунгом и руководствуется современный ислам, чья воинственность разбивается о неспособность овладеть современными военными технологиями. Вот и приходится подручными …

Сергей Анненков. Правительство Азарова - реформы или их имитация?

Азаров и капуста. проффесиональная пауза затягивается...

Азаров и капуста. проффесиональная пауза затягивается...

«ОРД»

Предисловие главного редактора

Ясно, что правительство Виктора Януковича - Николая Азарова изо всех сил стараетсыя выглядеть непохожим на правительство Юлии Тимошенко.  Уж очень регионалы торопились к власти “исправлять положение” - как об этом неоднократно твердили Николай Азаров и Александр Ефремов. Даже кожа его лица краснела в нужном месте и в нужный момент.

Но, придя к власти, обнаруживаем, что чудемс не бывает: делить можно только тот пирог, что есть. Поэтому правительство Януковича - Азарова шаг за шагом теряет легитимность в глазах избирателей по мере того, как будет забываться вакханалия хаоса в управлении государством, устроенную …

Азаров: Україна проводить політику енергетичної незалежності

Україна зацікавлена в активізації співпраці з Казахстаном в енергетичній сфері.

Про це, як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України, прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ заявив під час зустрічі з Діючим головою ОБСЄ – Міністром закордонних справ Республіки Казахстан Канатом САУДАБАЄВИМ.

За його словами, питання диверсифікації джерел поставок природного газу і нафти для України є вкрай актуальним: “Керівництво України реалізовує політику енергетичної збалансованості та незалежності нашої держави”.

Зокрема, М.АЗАРОВ бачить великі перспективи у розвитку співпраці України та Казахстану в газовій сфері. “Україна зацікавлена у взаємовигідній співпраці з країною, багатою на енергоресурси”, - підкреслив прем`єр-міністр України. При цьому глава уряду додав, що Україна для Казахстану може бути цікавою, як транзитна держава: “У Казахстану можуть бути стратегічні інтереси в плані транзиту казахських товарів через територію України. Ми готові надати казахським вантажоперевізникам …

Казахстан обіцяє Україні не залишитися в боргу

Казахстан підтримає головування України в Організації з питань безпеки й співпраці в Європі в 2013 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Казахстану Канат САУДАБАЄВ на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Костянтином ГРИЩЕНКОМ.

«Україна підтримала головування Казахстану в ОБСЄ і природно Казахстан не залишиться у боргу і обов`язково підтримає цей намір України», - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, які завдання ставитиме Україна під час свого головування в ОБСЄ, К.ГРИЩЕНКО відзначив: «Думаю, що до 2013 року ми уточнимо, що висуватимемо як основні елементи програми під час свого головування».

За його словами, до 2013 року Україна розраховує суттєво просунутися в тому питанні, яке нині хвилює більшість державних діячів і простих громадян держав - учасниць ОБСЄ.

За словами міністра закордонних справ, зокрема, йдеться про питання безпеки й вироблення …

Янукович ветував закон щодо переміщення автомобілів через кордон

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ застосував право вето до Закону «Про внесення змін до статті 11 Закону „Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України».

Прийнятим Верховною Радою України 11 лютого 2010 року законом, запроваджується з дня його опублікування можливість для громадян-резидентів, які на законних підставах тимчасово проживають за кордоном, за умови, що таке проживання є наслідком навчання, виконання ними службових обов`язків або зобов`язань за договором (контрактом) або перебування у шлюбі з іноземним громадянином, та перебувають на тимчасовому консульському обліку у закордонних дипломатичних установах України, у разі короткотермінового відвідання України тимчасово ввозити, під зобов`язання про зворотне вивезення, власні транспортні засоби за кодами 8701, 8702, 8703, 8704, 8705 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (а це: трактори, моторні …

Український Ан-148 сьогодні вперше прилетить до Москви

Авіакомпанія “Аеросвіт” відкриває польоти з Києва до аеропорт “Внуково”, у четвер Ан-148 української збірки вперше прилетить до Москви, повідомляє РІА “Новости” з посиланням на Український аерокосмічний портал.

Напередодні “Аеросвіт” уже оголосив про початок виконання регулярних рейсів з аеропорту “Внуково” на літаках Boeing -737, Embraer-145 і Embraer-195. У середу було ухвалене додаткове рішення поставити на цей напрям ще і Ан-148.

Для забезпечення технічного обслуговування лайнера на кожному рейсі літатиме технік авіакомпанії “Аеросвіт”.

Найближчим часом, крім щоденної частоти, по п`ятницях з “Внукова” планується ввести другий додатковий рейс.

В ЄС нова система контролю за рухом підакцизних товарів

З 1 квітня в ЄС починає працювати нова електронна система контролю за рухом підакцизних товарів.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це повідомила прес-служба Єврокомісії.

Згідно з повідомленням, нова система, що замінить чинну “паперову” систему, має зменшити адміністративні бар’єри для трейдерів, спростити процедури оформлення та покращити моніторинг за сплатою акцизів на такі товари, як алкоголь, тютюнові вироби та енергетичні ресурси.

Згідно із законодавством ЄС, акцизи на алкоголь, тютюнові вироби та енергетичні ресурси мають сплачуватися в пункті призначення цих товарів. Для забезпечення повноцінної сплати акцизних зборів, в ЄС існує система контролю за рухом товарів, акцизи за які ще не сплачені. До останнього часу постачальник таких товарів мав оформлювати спеціальний супроводжувальний адміністративний документ, що додавався до партії товару.

Починаючи з 1 квітня паперовий документ може бути замінений електронним супроводжуючим документом, який пересилатиметься в електронному …

Азаров назвав ключових партнерів України

Прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ вважає, що при Кабінеті міністрів мають бути створені постійно діючі групи високого рівня з питань економічних відносин з ключовими партнерами України.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів, про це він заявив сьогодні під час зустрічі з чинним головою ОБСЄ – міністром закордонних справ Казахстану Канатом САУДАБАЄВИМ.

“Вважаю, що при Кабінеті міністрів має бути створена низка відповідних робочих груп, груп високого рівня, які б охопили ключові для України країни: Росію, Казахстан, Білорусь, Європейський Союз та інші”, - сказав М.АЗАРОВ.

За його словами, такі органи повинні очолювати керівники високого рівня, вони повинні мати відповідний статус. “Ці робочі групи повинні чітко визначати напрямок роботи на короткострокову і довгострокову перспективу. Щоб це відбувалося не від випадку до випадку, не від засідання до засідання міжурядової комісії, а на …

Росія відмовляється будувати АЕС у Білорусі разом з Китаєм

Росія не будуватиме АЕС у Білорусії спільно з Китаєм. Таку думку висловив на прес-конференції посол Росії в Білорусії Олександр Суріков.

Як зазначив О.Суріков, якщо білоруська сторона запропонує, щоб цей проект співфінансували китайці, то Росія відмовиться в ньому брати участь, оскільки у російських фахівців є свої інновації в цій галузі, якими вони не хотіли б ділитися з китайськими фірмами. При цьому О.Суріков додав, що якщо участь китайської сторони не передбачатиме прямого доступу до високих технологій будівництва АЕС (наприклад, йтиметься про зведення інфраструктури), то тоді у Росії не буде заперечень.

У Сімферополі введено комендантську годину для дітей

Комендантська година для неповнолітніх запроваджується у Сімферополі з 22.00 вечора до 6.00 ранку.

Як передає кореспондент УНІАН, рішення обмежити перебування дітей на вулицях у нічний час було ухвалено сьогодні на сесії Сімферопольської міської ради.

Як ідеться у документі міськради, текст якого має УНІАН, вночі дітям заборонено перебувати без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють, у громадських місцях, ресторанах, об`єктах торгівлі, розваг, у дворах і під`їздах житлових будинків, громадському транспорті тощо.

Контролювати виконання рішення міськради будуть правоохоронні органи.