точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Ноябрь, 2009

БЮТ і НУ-НС хочуть бачити в порядку денному «грипозний» мільярд

Фракції БЮТ та “Наша Україна – Народна самооборона” вимагають від парламенту негайно розглянути питання щодо виділення 1 млрд. на боротьбу з епідемією грипу.

Як передає кореспондент УНІАН, з відповідною вимогою сьогодні на засіданні Погоджувальної ради виступили представники цих двох фракцій.

Зокрема перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій КОЖЕМ’ЯКІН нагадав, що ВР не подолала вето Президента на закон з цього приводу. Він зауважив, що уряд добре впорався з роботою щодо подолання першої хвилі епідемії, але в Україні очікується і друга та третя хвилі.

«Тому ми звертаємося з проханням поставити знов на голосування розгляд законопроекту, який був відправлений в комітети на доопрацювання, і внести до зали якомога скоріше», - сказав А.КОЖЕМ’ЯКІН. Він також наголосив, що фракція БЮТ вимагає розгляду законопроекту щодо виділення коштів на системне реформування української медицини.

В свою чергу заступник лідера фракції НУ-НС Олександр …

Курс долара в обмінниках Києва

Сьогодні українські банки купують американську валюту в середньому за 7,98 грн./дол., продають – за 8,08 грн./дол., курс майже не змінився порівняно з 29 листопада. Про це повідомляє Finance.ua.

Пропозиції комерційних банків з купівлі долара коливаються в межах 7,90-8,00 грн./дол., з продажу – в межах 8,05-8,13 грн./дол.

Середній курс купівлі євро в українських банках не змінився порівняно з 29 листопада, і сьогодні становить 11,96 грн./євро, продажу – підвищився на 0,6% - до 12,22 грн./євро.

Пропозиції банків з купівлі євро коливаються в межах 11,89-12,05 грн./євро, з продажу - в межах 12,07-12,36 грн./євро.

Курс купівлі готівкового рубля у комбанках порівняно з 29 листопада, знизився на 0,3% і становить у середньому 0,2692 грн./рубль, курс продажу – підвищився на 1,7%, до 0,2816 грн./рубль.

Пропозиції банків з купівлі російської валюти коливаються в межах 0,2250-0,2750 грн./рубль, з продажу – в межах 0,2770-0,2900 …

У ПР кажуть, що Янукович не буде прем’єром при Тимошенко

Партія регіонів не піде в коаліцію з БЮТ, якщо на президентських виборах переможе Юлія Тимошенко.

Такий висновок можна зробити зі слів регіонала Бориса Колеснікова в ефірі телеканалу ТВі.

“Ми будемо в опозиції, і партія буде в опозиції, як вона і зараз в опозиції”, - сказав він, відповідаючи на питання щодо дій регіоналів у випадку поразки лідера Партії регіонів Віктора Януковича на виборах.

Відповідаючи на питання, чи може Янукович стати прем`єром при президентові Тимошенко, або навпаки, регіонал заявив: “Це практично неможливо”.

На питання, чи можлива узурпація влади у випадку, якщо наступний президент і прем`єр будуть представляти одну політичну силу, Колесніков відповів: “Узурпації влади не буде, тому що є опозиція в парламенті”.

Коментуючи питання про наміри створити широку коаліцію з БЮТ навесні цього року, регіонал зазначив: “У нас була мотивація, ми разом утворювали 300 голосів, ми могли …

Підірвано залізничну колію під поїздом Тюмень - Баку

У Дагестані неподалік пікету “Ізбербаш-Інчхе” було підірвано залізничну колію. Вибух вчинено вранці 30 листопада перед проходженням пасажирського потягу 374 “Тюмень-Баку”.

Вибух стався о 6:00 (час московський). Незважаючи на те, що потяг зупинився лише через 150 метрів після того, як локомотив проїхав місце підриву, жоден з вагонів не зійшов з рейок. За попередніми даними, жертв і потерпілих немає.

Потяг зупинено, на місце події виїхали працівники правоохоронних органів і рятувальники.

Офіційний курс валют на 30 листопада

Згідно з інформацією офіційного сайту Національного банку України, на 30 листопада НБУ встановив такий офіційний курс гривні до світових валют:

100 USD – 798.0900 (на 27 листопада – 798.1000)

100 EUR – 1190.5907 (на 27 листопада – 1202.8165)

10 RUR – 2.6765 (на 27 листопада – 2.7640)

Програму “Комп’ютер другові” започатковано у Вінниці

У Вінниці започатковано благодійну програму «Комп’ютер другові».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомили в головному управлінні з питань внутрішньої політики у справах засобів масової інформації та зв`язків з громадськістю Вінницької ОДА.

Згідно з повідомленням, програма започаткована благодійним фондом «Подільська громада» спільно з громадською організацією молоді з обмеженими фізичними можливостями (ОФМ) «Гармонія».

«Суть програми полягає у зборі від населення застарілих, але робочих комп’ютерів для передачі їх людям з фізичними вадами, сприяння підключення їх до мережі Інтернет, що розширить можливість створення альтернативних видів навчання та працевлаштування людей з інвалідністю, а також підвищить рівень поінформованості та самоосвіти людей з фізичними вадами», - зазначила голова ГО «Гармонія» Раїса ПАНАСЮК.

За її словами, реалізація програми допоможе змінити на краще ситуацію з доступності до навчання людей, яким через стан здоров’я підходить тільки дистанційна форма навчання. «Адже саме комп’ютер може …

Уряди Ізраїля та Німеччини проведуть спільне засідання

Уряди Ізраїлю та Німеччини проведуть у понеділок спільне засідання в Берліні, повідомив глава ізраїльського кабінету Біньямін Нетаньягу.

Заплановано обговорення питань дипломатії і безпеки, включаючи просування близькосхідного мирного процесу, а також розвиток енергетики на основі поновлюваних джерел, альтернативних нафті.

Такий захід проводиться вдруге. Вперше уряди обох країн на чолі з прем`єрами збиралися рік тому в Єрусалимі.

Крім загального засідання, заплановані окремі зустрічі міністрів.

Голова МЗС Ізраїлю Авігдор Ліберман з Берліна вирушить до Афін на міністерську зустріч Організації з безпеки та співпраці в Європі. Звідти він у середу вилетить до Москви для участі в засіданні міжурядової комісії з торговельно-економічної співпраці.

У суботу Ліберман прибуде до Києва, де, як повідомила його прес-служба, заплановані зустрічі з президентом Віктором Ющенком, прем`єр-міністром Юлією Тимошенко, міністром закордонних справ Петром Порошенком, спікером парламенту Володимиром Литвином і лідером опозиції Віктором Януковичем.

Мережевий університет СНД згодний включити два вузи України

З наступного навчального року студенти Донецького національного університету і Дніпропетровського національного університету розпочнуть навчання за спільними програмами підготовки магістрів у вузах – учасниках консорціуму «Мережевий університет СНД».

Про це кореспонденту УНІАН у Москві повідомив ректор Донецького національного університету Володимир ШЕВЧЕНКО.

За словами В.ШЕВЧЕНКА, на сьогодні є ряд труднощів, які необхідно вирішити до початку вступної кампанії. «Зокрема, в більшості вузів України магістрат триває один рік, коли в усіх вузах, які беруть участь у проекті Мережевого університету, магістрів готують два роки», - сказав він. Для вироблення єдиних стандартів навчання необхідно вирішити питання про терміни магістрату через уряд і Міністерство освіти і науки, додав В.ШЕВЧЕНКО.

Кажучи про кількість студентів, які наступного року приступлять до навчання в Мережевому університеті, В.ШЕВЧЕНКО сказав, що «квоти Міністерством освіти і науки України поки що не розглядалися, але це питання буде вирішене».

Серед …

Алексей Широпаев - Россия - тьма-родина. (А Украина?)

Великий НовгородВеликий Новгород…матьматьматьматьматьматьма…
(А. Вознесенский)
Предисловие главного редактора
Несмотря на критицизм этой статьи – я не разделяю тотальный пессимизм автора статьи Алексея Широпаева.
Да, нормальная жизнь русских людей возможна – была же в истории Новгородская и Псковская республики!
Но нормальная жизнь русских как нации – лишь при двух условиях:
- полном распаде Российской империи, и
- успехе в развитии «украинского Тайваня» - свободной независимой демократической Украины.
Если нормальному русскому нет места на родине – он должен знать: Украина его приютит. Всё же лучше, чем погибнуть в СИЗО, как адвокату Магнитскому…
В таком клубке фантасмагорий как Российская империя – нужен какой-то иноземец – верховный правитель. Или монгол Бату-хан, или грузин Сталин или немка Екатерина 11.
Сейчас Россия имеет эрзац-Сталина – Владимира Путина. За него и держится. …

Шустер- шоу и Шустер- образование

Савик ШустерСавик Шустер

Вчера дискуссия о национальном образование была также на Первом Национальном канале. Там также вопрос впервые не свёлся к выбору языка или даже политической ориентации школы и школьников.
Тема – не случайна: она назрела на уровне украинского национального сознания – причём на достаточно зрелом уровне.
Проблемы были намечены по такому примерно порядку:
- каким быть школьному учебнику по истории?
- надо ли учиться 10 или 12 классов?
- нужна ли пятибалльная или двенадцати бальная шкала оценок?
- как быть с нашими талантами и где, как их применять?
- какой язык нужен для преподавания?
Вопрос о языке преподавания был на последнем месте – что указало на гражданскую зрелость самой дискуссии в аудитории. Украинский язык надо знать, на нём есть научная терминология или она легко воспроизводится.
Правда …