точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Январь, 2010

Тимошенко запевняє, що Луценка не покине

Кандидат в Президенти, прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що після її перемоги на президентських виборах Юрій ЛУЦЕНКО працюватиме в її команді.

Про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила в інтерв’ю телеканалу “1+1″, відповідаючи на запитання, чи залишиться Ю.ЛУЦЕНКО на посаді міністра внутрішніх справ після її перемоги на виборах Президента.

“Що стосується призначень нових, то знаєте, як народна мудрість говорить: не треба говорити “гоп”, поки ще не сталася подія. Тому я вважаю, що потрібно спочатку виграти вибори, обговорити всі питання створення нової команди, і я переконана, що Юрій ЛУЦЕНКО в команді буде працювати”, - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Офіційний курс валют на 1 лютого

Згідно з інформацією офіційного сайту Національного банку України, на 1 лютого Нацбанк встановив такий офіційний курс гривні до світових валют:

100 USD – 799.9000 (на 29 січня – 800.1200)

100 EUR – 1117.1403 (на 29 січня – 1120.0880)

10 RUR – 2.6286 (на 29 січня – 2.6352)

Нємцова та інших опозиціонерів затримали в Москві

На Тріумфальній площі в Москві співробітники міліції затримали близько 30 осіб, які беруть участь у несанкціонованій акції опозиції на захист 31 ст. Конституції, повідомляє «Газета.Ru».

Серед затриманих опинилися Борис Нємцов, правозахисники Лев Пономарьов, Олег Орлов, активіст опозиційного руху «Солідарність» Ілля Яшин, Всеволод Чорнозуб, лідер руху «Ми» Роман Доброхотов. Всі затриманих помістили в автозак, який має доставити їх в ВВС «Китай-Город».

Міліція розділила територію Тріумфальної площі на сектори і не дозволяє тим, хто зібрався безперешкодно пересуватися площею.

В цілому в акції взяли участь не менше 200 чоловік, серед яких були глава Московської групи Хельсінкі Людмила Алексєєва, головний редактор «Новой газеты» Дмитро Муратов, директор Сахаровського центру Юрій Самодуров та інші.

За друком бюлетенів спостерігають ЦВК і представники Віктора Януковича

Кандидат на посаду Президента, чинний Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що за процесом виготовлення виборчих бюлетенів для другого туру президентських виборів спостерігають міжнародні спостерігачі, представники Центральної виборчої комісії, а також кандидата в Президенти Віктора Януковича.

“Ми запросили міжнародних спостерігачів, представників кандидата Януковича, представників ЦВК, які з першої до останньої хвилини будуть присутні під час друку бюлетенів”, - сказала Юлія Тимошенко в інтерв’ю телеканалу “1+1″.

Керівник уряду також підкреслила, що керівництво поліграфічного комбінату “Україна” було змінено у законний спосіб.

Водночас, на її думку, у команди її опонента були інші плани, тому поліграфкомбінат був захоплений “сотнями озброєних бойовиків, які не мають ніякого відношення до силових структур, до будь-яких інших органів влади, причому з димовими шашками, з брандспойтом з гарячою водою”.

“Зараз я можу твердо сказати, що бюлетені друкуються під наглядом і СБУ, і ЦВК, під наглядом …

Юлія Тимошенко: створюємо нову країну

pr_a7800a1Юлія Тимошенко, щоразу перебуваючи при владі, незважаючи на постійну протидію, кардинально вирішувала “тривалі” і успадковані від попередніх влад проблеми економічного і соціального життя країни. Освіжимо свою пам’ять? Отже…

1. за президентства Леоніда Кучми на посаді Віце-прем’єр-міністра Юлія Тимошенко в 1999-2001 роках навела порядок в енергетиці. В Україні припинилися відключення електрики.

2. у той же період часу ліквідувала бартер, вивела з тіні і направила до бюджету багатомільярдні ресурси. Завдяки цьому було погашено заборгованості з виплати зарплат і пенсій.

3. у 2005 році на посаді Прем’єр-міністра України провела відкритий конкурс з продажу “Криворіжсталі”, в результаті якої підприємство було приватизовано за 24,2 млрд. грн. при стартовій ціні 10 млрд. грн.

4. у той же період було ліквідовано спеціальні економічні зони, які були “чорні дірками” для крадіжки грошей.

5. …

Юлия Латынина:Ющенко – это такой анти-Саакашвили… Когда слабый человек не умеет управлять, он начинает гадить

Юлия Латынина

Юлия Латынина

“Эхо Москвы”

 

Предисловие главного редактора.

Никто так точно из россиян не очертил положение в Украине - как это сделала Юлия Латынина. Она не питает иллюзий ни по поводу “гуманизма”, ни “демократии”.

Она права: в бедной стране демократия невозможна - бедные люди чаще приводят к власти демагогов и политических взяточников (Черновецкий и бабушки). Но Украина - не совсем бедна, её активы наполовину находятся в тени или ещё где… Так что тут Латынина преувеличивает нищету Украины

Она не права: что Запад не позволит задушить демократию в Украине. Ещё как позволит! И всегда позволяла. Более того - защищая демократию у себя, в метрополии - на цивилизационных окраинах западным бизнесменам часто выгоднее работать коррупционными деньгами  именно с …

Хто винен у підвищенні цін на цукор?

Прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО запевняє, що наразі немає жодних підстав для підвищення цін на цукор, соняшникову олію та інші продукти харчування. Про це вона заявила сьогодні в Дніпропетровську під час телемосту, повідомляє Урядовий портал.

Прем`єр-міністр переконана, що підвищення цін на продукти харчування є спланованою змовою монополістів, піартехнологією з метою приходу до влади олігархії.

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, «протягом останніх двох тижнів в Україні працює спеціальна політична технологія, яку започаткували ті великі корпорації, які тримають в руках виробництво цукру та олії».

Прем’єр запевнила, що одразу після виборів ціни на цукор і олію повернуться на колишній рівень.

Тимошенко обіцяє приборкати долар

Кандидат на пост Президента України, прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що після президентських виборів курс гривні буде стабілізовано і повернуто до рівня 6-6,5 грн. за долар, що дасть можливість зберегти та підтримати малий і середній бізнес в Україні.

Як повідомили УНІАН в Управлінні у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів України, про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила під час телемосту з містами Дніпропетровщини.

“Реальний курс, який дасть стабільне відчуття для українських родин і бізнесу, має становити 6-6,5 гривень за долар”, - зазначила глава уряду.

Ю.ТИМОШЕНКО також повідомила, що має намір докорінно змінити грошово-кредитку політику в Україні. За її словами, кредитні ставки для підприємців мають відповідати світовій практиці і надаватися не лише під заставу майна, але й через систему страхування. Для цього, підкреслила прем`єр-міністр, в Україні буде створено державний банк розвитку, через який буде кредитуватися …

На завтра синоптики обіцяють сильні опади

На завтра в Україні синоптики прогнозують сильні опади і невеликий мороз.

Як повідомили УНІАН в Українському гідрометцентрі, 1 лютого буде хмарна погода. Сніг та мокрий сніг, подекуди, крім заходу, з дощем, на півдні - переважно дощ, вночі у західних, центральних та північних областях подекуди сильні опади. В Україні, крім південної частини, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, окрім заходу - туман. На дорогах утримається ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, в окремих районах пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби: у західних областях 2-7°, на високогір`ї Карпат близько 10° морозу, на решті території від 3° морозу до 2° тепла, у південній частині 2-7° тепла, в Криму до 12°.

У Київській області завтра буде хмарно. Вночі сильний мокрий сніг з дощем, слабкі ожеледь та налипання мокрого снігу, вдень невеликі опади. Вночі та …

Тимошенко сказала, що зробить у перший день президентства

Кандидат на пост Президента України, прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що вже в перший день роботи на посаді глави держави відкличе вето на новий Бюджетний кодекс.

Як повідомили УНІАН в Управлінні у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів України, про це прем’єр заявила під час телемосту з містами Дніпропетровщини.

Глава уряду зазначила, що зробить все можливе, щоб державний бюджет на 2010 рік був ухвалений у максимально короткі терміни.

“Я відкличу вето Президента на Бюджетний кодекс у перший же день приходу на посаду, тому що це вето було накладено з політичних причин. Ми також за тиждень ухвалимо бюджет, який з 15 вересня минулого року знаходиться на розгляді у парламенті”, - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Вона нагадала, що новий держбюджет-2010, згідно з новим Бюджетним кодексом, передбачає, що частина місцевих податків, зокрема, податок на прибуток і податок на …