точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Декабрь, 2009

Дмитрий Спивак, лидер объединения “Справедливая Одесса” Два Виктора против одной… Украины

Дмитрий Спивак

Дмитрий Спивак

“Украинская правда”

Близится к завершению еще один год, который Украина сумела прожить несмотря на перманентный политический кризис и социальные потрясения. Мы подошли к определенному Рубикону, и можем подвести некоторые итоги.

К сожалению, неутешительные, тем более что нас постоянно штормит из стороны в сторону, а “когда не знаешь, к какой гавани плыть, ни один ветер не будет попутным”, - так говорил великий Сенека.

Мы знали, что практически весь 2009 пройдет с “поправкой на ветер” - президентские выборы. Однако то, что происходит в Украине в последние 4-5 месяцев выходит за рамки здравого смысла и человеческого понимания.

Несмотря на невиданный доселе (по размаху и ожидаемым последствиям) экономический кризис, и вопреки необходимости фундаментальной консолидации всех институтов власти и координации их действий, направленных …

З Новим Роком! Звернення редакції „Свет и тени”

Рік білого тигра - переможця!

Рік білого тигра - переможця!


Шановні друзі!
1. 2009 рік для України був надзвичайно складний на події –але винятково простий для РОЗУМІННЯ цих подій. Україна ніяка не слабка – центр слабкості, зради та хаосу має конкретне ім’я – Віктор Ющенко. Скоро у будь-якому разі він стане просто громадянином Ющенко.
Разом з ним зникне видимість образу „країни над прірвою”.
Нічого подібного!
Наша країна, наша демократія у історичному вимірі надто дитячі, щоб їх судити. Коли західні країни нас критикують – нехай згадають власне історичне минуле – там теж був ТАКИЙ САМИЙ морок, хаос, плутанина у мозках.
Наші опоненти на Заході – не сучасні Саркозі чи Браун з Обамою – …

Підсумкове засідання Комітету з регуляторної, промисловї політики та підприємництва

Голова Комітету Наталія Королевська

Голова Комітету Наталія Королевська


23 грудня відбулося підсумкове річне засідання Комітету по регуляторній, промисловій політиці та підприємництву під керівництвом народного депутат Наталії Королевської.
Взагалі цей Комітет відзначався досить високою активністю у своїй роботі з залученням народних депутатів з різних, навіть „протилежних” фракцій, зокрема – БЮТ та партії регіонів.
Взагалі цей Комітет наочно показує, що робота Верховної Ради не обмежується лише пленарними засіданнями, які такі наочні для кожного – але також „закадровою” роботою комітетів, ден саме готуються законопроекти – які потім після виносяться на пленарні засідання.
Зокрема Цей Комітет розглядає питання:
- реалізації промислової політики та розвитку окремих галузей виробництва;
- регулювання діяльності суб’єктів господарювання різних форм власності;
- розвиткові підприємницької …

Яценюк: я ж не пальцем зроблений

Лідер “Фронту змін” Арсеній Яценюк заявив, що витратив на президентську кампанію близько 10 мільйонів доларів.

Про це він сказав в ефірі програми “Чорне та біле” на телеканалі ТВі.

“Кампанія - це неймовірно дорога штука. Ми витратили 30 мільйонів гривень. Плюс ще до початку кампанії близько 15 мільйонів гривень. Ми вже підбираємося під 10 мільйонів доларів”, - зазначив Яценюк.

“Але є ще неоплачені речі. Треба кампанію завершити”, - підкреслив він.

Крім того, коментуючи питання про те, що багато відомих політиків хотіли увійти до команди Яценюка, політик сказав: “Я вам можу назвати всі прізвища. Ви їх дуже добре знаєте. Але я не хочу ображати людей, тому що я зараз характеристику дам”.

“Я ж не пальцем зроблений. Я не вчорашній. Вони поміняли по п`ять партій. Вони побачили, що у Яценюка росте рейтинг, давайте сядемо ще й Яценюку на …

“Родовід-Банк” повернув вкладникам “Укрпромбанку” 1,17 млрд. гривень

Станом на 28 грудня “Родовід-Банк” повернув вкладникам “Укрпромбанку” депозитні вклади на суму 1 млрд. 170 млн. гривень.

Водночас сума перевкладених на новий строк вкладів складає 1 млрд. 968 млн. гривень.

Як відомо, 7 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про переведення рахунків “Укрпромбанку” у розмірі майже 8 мільярдів гривень до “Родовід-Банку”.

“Уряд прийняв рішення, щоб захистити мільйони людей, які в “Укрпромбанк” поклали депозити і, по суті, сьогодні знаходяться на роздоріжжі. А саме – рішення, яке прийнято, передбачає, що ці фізичні особи – громадяни України, які мають депозитні рахунки в “Укрпромбанку”, будуть переведені в державний “Родовід-Банк”, який оздоровлений і поставлений урядом на ноги і працює надзвичайно успішно, перевести цих людей разом з їх вкладами і разом з активами “Укрпромбанку” до “Родовід-Банку”, - пояснила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, загальна сума заборгованості перед вкладниками …

Виборча активність в Україні зростає

Соціологи відзначають зростання виборчої активності з наближенням дня голосування з виборів Президента України.

“Згідно з результатами соціологічного опитування, майже 80% респондентів заявляють про намір взяти участь у голосуванні. Зокрема, 55,3% опитаних прийняли однозначне рішення про участь у виборах та 22,1% - скоріше прийдуть на виборчі дільниці, ніж не прийдуть”, - сказав перший заступник директора Центра інформаційних та маркетингових досліджень Геннадій Луків.

На його думку, зростання виборчої активності стало результатом того, що майже всі кандидати в Президенти звертаються до виборців з закликом обов’язково прийти на виборчі дільниці та взяти участь у голосуванні.

Геннадій Луків уточнив, що динаміка зростання активності громадян становить 11,2% у порівнянні з аналогічним дослідженнями, які проводилися 11 грудня.

У соціологічному опитуванні Центра інформаційних та маркетингових досліджень, яке проводилося з 21 по 25 грудня, взяли участь 2 150 респондентів. Опитування проводилося в Автономній …

Українці не хочуть Президента з кримінальним минулим

Майже 90% громадян України вважають неприпустимим обрання Президентом країни людини з кримінальним минулим.

“Згідно з результатами соціологічного опитування 89,7 % респондентів заявили, що обрання Президента країни з кримінальним минулим є приниженням нації”, - сказав перший заступник директора Центра інформаційних та маркетингових досліджень Геннадій Луків.

За його словами, лише 4,3% опитаних вважать, що країну може очолити людина з кримінальним минулим. При цьому 6% респондентів заявили, що їм байдуже, яка людина стане Президентом України.

Экономический кризис в Украине в условиях информационной войны

Иполнитель "непопулярных мер" - директор Нацбанка Украины

Иполнитель "непопулярных мер" - директор Нацбанка Украины


Предстоит писать вопреки всевозможным «институтам» и «аналитическим центрам». Нет у нас в редакции такого. Не секрет, что любая многочисленная научная школа опирается на авторитет и работу какого-то одного, от силы двух-трёх специалистов.
Всё!
Вторая фишка: когда, «Главред», например, начинает писать о «непопулярных мерах» в реформах экономики – тут обязательно сквозит ЛОЖЬ!
Обязательно.
За этими эзоповым, птичьим языком скрывается призыв проводить реформу ЗА СЧЁТ населения в пользу отдельных самых богатых семей. На практике получается, что В ИДЕАЛЕ такие любители «непопулярных мер» (точнее – их работодатели) хотят в чистом виде иметь чиновничью ренту (риски и расходы – …

Нулевые годы. Конец политических проектов. Ющенко-2

Ющенко-2?

Ющенко-2?


1. Мы много пишем о том, что часто создают искусственные политические проекты – чтобы смешать карты своим политическим оппонентам (а через них – и общества, которое избавляется от тоталитарного прошлого).
Если нельзя перекрыть поток информации – его надо замусорить, создав дымовую завесу, через которую маленькое кажется огромным, а великое – как что-то незначительное.
Пример – как только стало ясно, что коммунизм и СССР исчерпали себя как явление – его, коммунизма, наследники решили смягчить удар, создав эрзац-проект Владимира Жириновского, провокатора и сексота. Он говорил «языком народа» и поэтому его нашли «прикольным».
Этот «прикольщик» превратил трагедию миллионов людей в фарс. И погибшие умерли ещё раз – в НАШЕЙ памяти.
Когда Мавр-Жириновский сделал своё дело – при Путине …

Тимошенко збирається ліквідувати пільгові черги на житло за 3 роки

Продовження реалізації антикризової програми уряду з розвитку будівельної галузі дозволить вже за три роки забезпечити житлом всіх черговиків-пільговиків. Про це у неділю заявила прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО під час церемонії вручення ключів 95 черговикам – співробітникам силових структур у новому житловому комплексі «Олімпік-2» в Дніпропетровському районі області, передає кореспондент УНІАН.

«Я думаю, що коли ми в 2010 році цю програму розвернемо на повну потужність – я просто можу вам твердо сказати, що за три роки ми забудемо, що таке пільгові черги. Їх просто не буде», - запевнила Ю.ТИМОШЕНКО.

Також в ході церемонії прем`єр-міністр вручила урядові відзнаки співробітникам компанії, яка здійснювала будівництво даного комплексу – ТОВ «Рубікон-Трейдінг».