точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Август, 2009

Юлия Латынина. Шерше ля кум (Или – пнигвины Кремля).

pics15Грандиозные долги других стран «прощаются» в обмен на выгодные контракты с компаниями друзей Путина
Предисловие главного редактора
Кремлёвские россияне всё ещё играют в Украине роль «первого парня на деревне». В самой России море внутренних проблем, в том числе глубочайший упадок национального интеллекта (мозги бегут - brain drain, по-аглицки) – но в Украине путинская Россия – всё ещё выглядит грозным противником – и армия непобедимая, и капитал – мощный…
Пока крокодил сверкает со стороны головы своими зубами, со стороны хвоста – происходит что-то непонятное. Даже не только с хвостом, но и подбрюшьем (Азия, Кавказ).
Вот и получается, что россияне переоценивают себя – украинцы себя недооценивают.
Такое случается не только с народами, но и отдельными людьми. Украина до кризиса росла НЕСМОТРЯ на энергетические цены, Россия – БЛАГОДАРЯ …

Погода на 1 вересня

1 вересня на території України за прогнозами синоптиків очікується мінлива хмарність. У південній частині, Сумській, більшості центральних та східних областей пройде короткочасний дощ, місцями гроза; на решті території без опадів. Вночі та вранці у західних областях окремі тумани. Вітер східний, північно-східний, 7-12 м/с.

Як повідомили УНІАН в Укргідрометцентрі, температура вночі 10-15°, на узбережжі морів до 18°, у західних областях місцями 6-9°; вдень 20-25°, на сході 24-29°; в Карпатах вночі 3-8° тепла, вдень 12-17°.

На Київщині утримається мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі по області 10-15°, вдень 20-25°. По м. Києву температура вночі 10-12°, вдень 21-23°.

31 серпня температура води в Чорному та Азовському морях 22-24°, в Дніпрі біля Києва 20°.

Кияни масово переводять дітей з приватних шкіл у державні

Педагоги відзначили небачений ажіотаж при нинішньому наборі дітей у середні навчальні заклади. В деяких з них конкурс перевищував сім–десять осіб на одне навчальне місце, хоча минулого літа рекордними вважалися показники в п`ять-шість осіб, пише «Деловая столица» (№34-35 від 31 серпня 2009 г).

Як інформує видання, що цього спричинило збільшення кількості київських першокласників на 2 тис. осіб, а крім того, ситуацію посилив масове переведення дітей з приватних гімназій до державних шкіл, що зумовлене економічною кризою в країні.

Директор приватної школи «Афіни» Оксана БАЛАКШИНА розповіла, що від них пішло близько 5% дітей. За словами відповідального секретаря Асоціації керівників шкіл Києва Людмили ПАРАЩЕНКО, окремі приватні навчальні заклади взагалі були змушені розформувати класи, зокрема десяті. І справа не лише у кризових явищах в економіці. Минулого року батькам мало не вперше став доступний більш-менш правдивий рейтинг шкіл. …

Турчинов обіцяє розповісти Раді, куди поділися гроші МВФ

Кабінет міністрів України до 15 вересня подасть до Верховної Ради проект державного бюджету на 2010 рік.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час Погоджувальної ради заявив перший віце-прем’єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ.

«Як і вимагає закон, до 15 вересня Кабінет міністрів подасть до Верховної Ради проект закону про бюджет на 2010 рік», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Він зауважив, що перед представленням бюджету уряд проінформує про виконання бюджету поточного року, «у тому числі ми проінформуємо про використання ресурсів Міжнародного валютного фонду».

Перший віце-прем’єр також звернувся до парламенту з проханням невідкладно розглянути законопроекти щодо внесення змін до держбюджету на 2009 рік. Він нагадав, що таких законопроектів зареєстровано дев’ять, і вони потребують ухвалення для покращення соціально-економічної ситуації.

Що думає голова СБУ про ймовірність силового сценарію в Криму

Голова Служби безпеки України Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО виключає можливість силового сценарію в Криму як наслідок нинішнього напруження українсько-російських відносин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова СБУ заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам в Києві.

«Безумовно. Ну які підстави? Поїдьте, подивіться, в Крим. Фестивалі російські проходять, українські проходять. Я думаю, що це неправдиві коментарі і прогнози (ряду експертів – УНІАН)… Крим, він як був частиною України, так і залишається. Ті, хто діють згідно з нашим законодавством, продовжують нормально працювати на цій території в тому числі», - сказав В.НАЛИВАЙЧЕНКО

БЮТ ініціює позачергове засідання ВР

Фракція БЮТ пропонує 4 вересня провести позачергове засідання Верховної Ради з питань повноважень органів місцевої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час Погоджувальної ради заявив лідер фракції БЮТ Іван КИРИЛЕНКО.

За його словами, у парламенті з цього питання вже зареєстровано 41 законопроект.

Як сказав І.КИРИЛЕНКО, на сьогодні уже всім зрозуміло, що органи місцевого самоврядування повинні мати більше повноважень. «У зв’язку з цим ми пропонуємо провести у п’ятницю позачергове засідання, щоб розглянути виключно питання місцевого самоврядування», - сказав лідер фракції БЮТ.

Він зауважив, що необхідну кількість підписів депутатів для проведення позачергового засідання уже сьогодні буде передано керівництву парламенту.

Котирування по долару і євро на міжбанку пішли вниз

Сьогодні на міжбанківському валютному ринку України торги доларом США відкрилися падінням котирувань – 8,4430/8,4870 грн./дол., ціна російської валюти знизилася – 0,2650/0,2670 грн./рубль, котирування євро-гривня також пішли вниз – 12,0605/12,1060 грн./євро.

Як повідомляє фінансова компанія «ІнтерБізнесКонсалтинг», на міжнародному валютному ринку ціна валютної пари євро-долар впала – 1,4275/1,4277 дол./євро (п`ятниця - 1,4328/1,4330 дол./євро).

У п`ятницю Національний банк України вийшов на ринок з продажем на аукціоні по валютній парі EUR/UAH з ціною відсікання 11,41 грн./євро

Кого поляки вважають відповідальними за початок Другої світової (опитування)

Більшість поляків вважають однаково відповідальним за початок Другої світової війни гітлерівську Німеччину та Радянський Союз.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, за даними опитування GfK Polonia на замовлення газети Rzeczpospolitа, такої думки дотримуються понад 60% опитаних поляків.

Третина поляків вважають винними у війні виключно Німеччину, котра 1 вересня 1939 року напала на Польщу.

Також більш як 60% опитаних думають, що масштаби злочинів СРСР у Польщі були однакові з тими, яких допускались німці.

Понад 70% поляків мають думку, що керівництво правонаступника Радянського Союзу Російської Федерації намагається применшити ту роль, яку СРСР відіграв у 1939 році під час нападу на Польщу.

На думку більш як 60%, так само поводяться німці.

Для 65% поляків завершення Другої світової війни стало «окупацією» країни Радянським Союзом, котрий встановив в державі підконтрольний комуністичний уряд.

94% пишаються участю Польщі у боротьбі з фашистською Німеччиною та …

У Запоріжжі «розпиляли» 4 мільйони бюджетних грошей

Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю Запорізького главку міліції виявили факт привласнення 4 млн. грн., виділених з державного бюджету в рамках програми підтримки молодіжного будівництва.

Як повідомили УНІАН у ГУ МВС України в Запорізькій області, одне з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю одержало 4 млн. грн. бюджетних коштів на завершення будівництва житлового будинку для молодих сімей. Попри те, що кошти були одержані в повному обсязі, роботи фактично виконані не були.

На сьогодні зібрані матеріали справи передані до прокуратури.

За фактом привласнення, розтрати майна в особливо великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем порушено кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Ведеться слідство.

Путін визначився, про що завтра говоритиме з Тимошенко

Прем`єр-міністр Росії Володимир Путін в ході робочого візиту до Польщі обговорить з прем`єром України Юлією Тимошенко ситуацію в російсько-українських відносинах, у тому числі і газові питання, повідомив журналістів заступник голови апарату уряду РФ Юрій Ушаков. “Після переговорів з Туском прем`єр-міністр РФ проведе переговори з главою уряду України Юлією Тимошенко. Там буде багато тем, у тому числі і газова, і ситуація на Україні, і ситуація в російсько-українських відносинах, практичні аспекти співпраці… Питання про надання Росією кредиту Україні, можливо, обговорюватиметься, але поки складно про це говорити”, - сказав Ушаков.

Путін 1 вересня візьме участь в міжнародних заходах в Гданську, присвячених 70-річчю початку Другої світової війни, повідомляють РІА новості. На зустріч в Гданську запрошені керівники багатьох європейських країн. У Путіна заплановані зустрічі з прем`єрами Польщі, України, Нідерландів, Болгарії, Фінляндії, Словенії і Хорватії.