точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Політична проституція Оксани Забужко – 2

У кожного свої скелети у шафі...

У кожного свої скелети у шафі...

„Аутисти” це ті, хто чує та відчуває лише себе.
Але ця стаття в „Українській правді” Оксани Забужко „Цьому закритому клубу аутис-тів, що називає себе „політичною елітою” пора зі сцени” – ЖАХЛИВА неправда.
Пам’ятаємо при цьому, що Оксана Стефанівна – не лише письменниця та поетеса – а ще й професійний філософ та соціолог кандидат філософських наук, співробітник Інсти-туту філософії України.
Отже, політична та соціологічна наївність їй НЕ притаманна. Поетична необ-ов’язковість тут не пройде.
Отже, у своїх виступах на ТБ та в „Українській правді” – це не письменницька спон-танність – а тверезий ПОЛІТИЧНИЙ крок – задля свідомої підтримки саме Віктора Яну-ковича проти Юлії Тимошенко – але вирішила це ПРИХОВАТИ за ширмою гасла „проти-всіх”.
Отже – перша НЕЧЕСНІСТЬ.
Є й інші види нечесності.
Нема більш небезпечної брехні ніж з приплутаною до неї правдою. Але неправди над-то багато.
Забужко, як фахівець з філософії та соціології, ЗНАЄ, що засіб керування диктується об’єктом керування, а не навпаки. Якщо нема „партій, організованих знизу” – значить це НЕ із злої волі лідерів, а, навпаки, партійні маси культурно неготові САМІ фінансувати власну політичну діяльність.
Зважимо – саме культурно та політично, а не суто фінансово!
Отже – до партій „знизу” треба ДОРОСТИ суспільству. Саме участю в тих партіях які ВЖЕ Є. Зокрема – в „Батьківщині” Юлії Тимошенко чи… в партії регіонів, будь-де. Юлія Тимошенко НЕ ЗМОГЛА Б бути диктатором у власній партії – якщо б суспільство їй цьо-го не дозволяло.
„Наша Україна” спромоглася бути клубом вільнодумців – і що, ДЕ вона?
кажу не у своєму стилі: у дупі!
Отже – дорослий знавець філософії, соціології та історії прикидається маленькою пус-тотливою дівчинкою від поезії та прози – задля власної вигоди та суто матеріального ген-для.
Нехай Оксана Забужко скаже – ЯКИЙ сорт жіночок грає роль „невинних дівчаток”?
Ото ж бо й воно.
Підемо далі: альтернативою такої поганої демократії (хто сперечається? ) в наших умовах є НЕ справжня демократія та право власності особи – а ПОВЕРНЕННЯ до постра-дянської диктатури! Поетеса Оксаночка може цього не знати і не хотіти знати –але фахі-вець з суспільствознавства не може цього не знати на рівні спинного мозку – це ази соціо-логії!
Отже – нинішня політична еліта взагалі тут НІ ДО ЧОГО – напад зчинявся саме проти Тимошенко і саме ЗА Януковича – адже недаремно Ганна Герман так дружньо дивилася на Забужко у студії Шустера.
А може… саме Ганна Герман привела її?
Це – друга нечесність, але досить логічна.
У свій час Максим Горький свідомо не ставав членом партії більшовиків – щоб бути більш переконливім у пропаганді принад країни концтаборів. Це не нова практика.
Оксана Забужко побажала бути Януковичу „президентом не лише Донбасу, але й усієї України”. Боронь Боже – нехай Янукович залишається президентом саме тільки Донбасу – і не потикається не тільки до Львова, але й до Києва.
А ще краще – як кожний диктатор – кінчає відсиджуванням у Бункері, де не чути недобро-зичливі маси народу.
Адже путінська Росія вже вивчила урок 2004 року – і підтримувала Януковича дуже обережно – на людях, і дуже активно – за лаштунками! Тепер вдячний Янукович намага-тиметься догодити Кремлю – бо без нього він з УСІЄЮ Україною не впорається.
Але вже зараз у Януковича є почт з „корифеїв культури” – Драча,

Лариса Скорик, що відкрила "аристократа Януковича"

Лариса Скорик, що відкрила "аристократа Януковича"

С

Скорик, Ступка…
І Забужко. Чекаємо публічних нагород.
Є популярна теза, що Тимошенко та Янукович – „однакові”. І їм (тобто саме їй) треба давно вже з політичної сцени.
Розберемося – не для цинічної Забужко, для читачів:
Майдан 2004 року НЕ був мимовільним, спонтанним.
Йому передували дві акції:
„Україна без Кучми” 2000 року та
„Повстань, Україно!”. Посередині – смерть Гії Гонгадзе.
В ОБОХ акціях керівну роль відігравала (зрозуміло, з іншими) – саме Юлія Тимошенко, а не Забужко. У кучмівській тюрмі сиділа саме Тимошенко, а не Забужко. І не Янукович.
ТАМ визріли керівні кадри для Майдану. Активісти попередніх акцій скріпляли Майдан у дисципліновану масу людей.
А що Янукович? В цей час Янукович був губернатором Донеччини, де
- вбивали перших вільних підприємців та привласнювали їх статки
- вбили Ігоря Александрова.


Новонароджений гранд у 4-му коліні Ларисою Скорик

Новонароджений гранд у 4-му коліні Ларисою Скорик

Що – Януковича це зацікавило?
Не забудемо, що на Тимошенко неодноразово вчинялися замахи на життя – зокрема, відомий наїзд на її броньований „мерседес”. Професія політика, між іншим досить небез-печна, якщо її робити професійно. І не з артистичної богеми давати оцінки людям такої публічної професії.
Якщо її підтримують мільйони людей та плекають надію стосовно неї – вона не зайва.
До речі – Януковича це теж стосується.
Але не Забужко – десь у неї є труднощі з самореалізацією – надто часто вона вдається до естетично ШТУЧНОГО епатажу – всіляких міньєтів чи кунілінгусів…
У Шустера Забужко натякнула, що Тимошенко – „з кримінальних кіл – як Янукович”.
Нагадаємо:
Юлія Тимошенко – закінчила середню школу з золотою медаллю та університет – з червоним дипломом. Вона – кандидат економічних наук – і не з липовим дипломом як у „проффесора”. Присутність її у сумнівних місцях ніким не помічена. Останні два роки вона працювала всупереч не тільки Януковичу, але й Ющенку – який вдавався до недо-стойних прийомів політичної боротьби проти ВЛАСНОЇ КРАЇНИ.
Тільки блаженний Сверстюк міг би цього не помічати.
Запитаємо себе – ЧОМУ так сталося?

А саме тому – що Забужко – ніяка не феміністка на відміну від шановної Соломії Павлич-ко.
Тут:
- тверезий політичний (та фінансовий) розрахунок, та
- дика БАБСЬКА заздрість до красивої талановитої жінки, яку люблять та поважають ду-же багато людей.
Яку люблять чоловіки та рідні.
Хіба гідно феміністки втягувати у бабську сварку без правил – вона ж не зачіпає цю майс-триню сексуальних сцен у нудних та істеричних книжках?
Останнє: найбільша повага до гідності жінки, думаю, коли у фаховому спорі не звертають увагу на стать. (Звісно – без грубощів та хамства).
Чи не так?



5 Ответов to “Політична проституція Оксани Забужко – 2”

  1. str Says:

    п.Станыславе,
    Для чого? Для чого Ви знову й знову згадуєте ці нікчемні імена? Ми повинні назавжди забути їх, як гній після важкої операції.
    Які кандидати наук? Філософські науки в ссср”і? Про що Ви?
    Коли ж обставини змусять Вас звертатися до цього сміття, Ви повинні нагадувати лише одне - саме вони своїм фарисейством провели до влади бандитсько-московсько-олігархічну Орду і їхні імена будуть прокляті в поколіннях.

  2. Ш-ко Says:

    2 str
    Так, їхні імена будуть прокляті в поколіннях. Але це не відбудеться автоматично. Якщо не нагадувати постійно людям, ХТО такі, насправді, Ступка, Скорик та Забужко, то люди все швидко забудуть, а потенційні зрадники не будуть мати суспільного опору.
    Пам”ятаєте, бандерівці РІЗАЛИ зрадників, як свиней. Я - проти кровопролиття в сучасних умовах (ТОДІ це, мабуть, було потрібно, на жаль). Але, аналогія тут доречна: не можна не влаштувати ГРОМАДЯНСЬКОЇ КАЗНІ зрадникам. Як українців - їх більше немає. Нехай звуться “русскімі”. Їх в Орді залюбки визнають своїма. Квартири в Москві подарують. Це було найкраще, щоб вони туди й переїхали. На нову “Родіну”, яку вони заслуговують.
    ____________________________________________________________
    Щоденно про цих зрадників потрібно згадувати. А при зустрічи на вулиці - декілька слів у лице.

  3. Ш-ко Says:

    Таку падаль, як забужко, в Европі кожен малець знав би як зрадницю та ворога.

  4. Гольденберг Says:

    Про Забужко сказано на сайті ldpu.org.ua. Після 2-го туру можна забути майже всю відому так звану інтелектуальну еліту. Здається, що й про пані З. нема чого говорити.
    Яку національну ідею висловила ця еліта як сучасний суспільний ідеал? Ніяку…
    Щодо пані Лариси. Думаю, що ми по-дружньому спитаємо в неї, що вона мала на увазі.

  5. Ш-ко Says:

    2 Гольденберг

    “Після 2-го туру можна забути майже всю відому так звану інтелектуальну еліту.”

    Згоден з Вами. Але, якім ось чином потрібно створити умови для прояви справжньої еліти. А які умови, та яким чином? Може, проблема вирішится у разі організації дійсно українських ЗМІ, насамперед - ТБ?

Оставить комментарий