точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Включення в списки в день голосування - лише на підставі рішення суду

Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявляє, що Центральна виборча комісія отримала рішення Київського апеляційного адміністративного суду, згідно з яким визнано, що дільничні виборчі комісії не мають повноважень включати громадян до списку в день голосування без відповідного рішення суду.

“До ЦВК надійшло рішення суду від 17 січня, яким було встановлено, що дільничні комісії не мають повноважень ухвалювати рішення про включення громадян України до списків у день голосування, оскільки Законом про вибори Президента України зокрема, ст. 35, не встановлено порядку щодо прийняття такого рішення. Документом, на підставі якого громадяни України можуть бути включені до списків виборців в день голосування є рішення суду”, - сказала Жанна Усенко-Чорна сьогодні на брифінгу.

Крім того, за її словами, Центрвиборчком також отримав ще одне рішення Київського апеляційного адміністративного суду, згідно з яким виборець повинен разом з заявою про бажання проголосувати вдома надати документальне підтвердження про нездатність самостійно пересуватися.

“Зокрема, судом було встановлено, що до заяви громадянина про забезпечення голосування поза межами виборчої дільниці необхідно також надати довідку, яка підтверджує такий стан здоров’я виборця, що унеможливлює його самостійне прибуття до приміщення, де відбувається голосування”, - повідомила заступник голови ЦВК.

За словами Жанни Усенко-Чорної, всі дільничні виборчі комісії отримали копії цих судових рішень, але Центральна виборча комісія ще не розглядала ці питання у колегіальному режимі



Оставить комментарий