точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Президентские выборы в Украине: Тимошенко – или Янукович? На что опираться, на что смотреть? Уроки Донбасса.

Янукович задумался...

Янукович задумался...

1. Создалось определённое мнение, что Бармалей уже не ест маленьких детей. Действительно – сейчас в Донбассе6 уже не закатывают в асфальт и не сбрасывают в шахты конкурентов от политики и бизнеса.
Ну, здесь нет ничего удивительного: при коммунизме тоже массовый террор сменился только вялотекущими репрессиями – НЕКОГО стало репрессировать – только и всего. В каждом народе, даже в школьном классе есть определённая статистическая закономерность – 3-5%% - яркие таланты, почти столько же (2-3%%) – безнадёжные идиоты, 10-15%% - «хорошисты» - т.е. добросовестные исполнители.
Остальные – «так себе» - «троечники» - и исполнители никудышные, и морально смутные. Такая закономерность примерно одинакова во всех коллективах homo sapiens – видно, диктуется человеческой природой вообще.
Наиболее развитые нации и государства стараются увеличить долю способных и талантливых – за счёт brain drain – истока мозгов из отсталых стран в передовые. Неудивительно, что украинцы и русские в США живут лучше, чем средние американцы – но зато сами Россия и Украина отстают за счёт ИСКУССТВЕННОГО нарушения пропорций в населении.
2. Чтобы понять – каков будет Виктор Янукович президент – надо посмотреть на Донбасс: этот регион – передовой или депрессивный? Доля предпринимателей на 10000 населения – выше или ниже, чем в целом по Украине?
Я уже писал об этом: в Луганской и Донецкой областях доля свободных предпринимателей существенно ниже, чем в целом по стране.
Второй вопрос: дончане (луганчане и донецкие) – гордятся ли своим регионом – или обвиняют в своих бедах Центр?
Ответ очевиден.
В Донбассе уже НЕ убивают конкурентов – успешно изменили пропорцию в населении. Недостающая часть предпринимателей – там, под асфальтом и в шурфах шахт. И те, кто вздрагивает от самой мысли начать самостоятельный бизнес.
Кстати – КОМУ достались активы убитых? Неплохо бы узнать их имена – кому наконец-то достались донецкие богатства…
Интересно знать – как насчёт свободы в масс-медиа? Где этой свободы больше – в Донбассе – или в остальной Украине?
3. Но тогда можно спросить: отчего же жители Донбасса САМИ поддерживают партию регионов и самого Виктора Януковича? Но с таким же успехом можно спрашивать – отчего же люди после смерти Сталина плакали, особенно после того, как тот уничтожил миллионы людей?
Это – одна из тех загадок социальной психологии – почему жертвы террора любят террористов. Страх сублимируется в подобие «любви»? Отчего же в УГОЛЬНОМ регионе больше всего замерзших от непогоды?
Получается из исторического опыта: если из-за террора тебя ненавидят - терроризируй дальше – на каком-то этапе жертвы начинают тебя обожать - нужно только дожать…
Регионалам в Донбассе это удалось. Уроки Донбасса и России показывают: «стокгольмский синдром» оказывается достаточно прочным феноменом.

Журналист Игорь Александров из Славянска - погиб от рук коллег нынешних регионалов

Журналист Игорь Александров из Славянска - погиб от рук коллег нынешних регионалов

Достаточно напомнить – что обожатели Сталина, Путина и Януковича – ОДИН И ТОТ ЖЕ КОНТИНГЕНТ.
Это то, что на научном языке называют «люмпен-пролетариатом». Виктор Ющенко оказался ТЕМ ЖЕ – от разговоров о морали и праве перешёл к уличной лексике – правда, не уголовной, а обывательской. Это неудивительно – эти среды взаимодополняют друг друга.
И пополняют тоже.
4. Ющенко оказался психологически ближе к Януковичу, чем к Тимошенко или Гриценко. Их легче представить себе за одним застольем: Ющенко, янукович, Ахметов, Рыбачук, Червоненко…
Застолья не следует недооценивать: тут проходят тест именно на психологическую совместимость.
Тимошенко и Ющенко НИКАК нельзя представить за одним праздничным столом… Человек, повторим, проверяется не только «огнём и водой», но и «медными трубами» праздника.
Гриценко и Тимошенко не союзники только по историческому недоразумению – Гриценко переоценивает себя как политического лидера, будучи превосходным администратором и исполнителем.
Уже неловко писать, что сохранение донецкого уголовного диктаторского анклава за последние 5 лет – «заслуга» именно

Сговор Ющенко и Януковича

Сговор Ющенко и Януковича

Виктора Ющенко, а не Януковича. Янукович, например, даже на должности премьер-министра не стал в Киеве «своим».
Своим он стал в Тернополе – с подачи Ющенко и Тягнибока. На время, конечно.
Слабость позиций Украины в Крыму – тоже «заслуга» того же Виктора Ющенко. В перспективе мы будем иметь проблемы не только с русской, но и крымско-татарской общинами – соответственно с Россией и Турцией.
Уже сегодня надо думать об увеличении собственно украинской доли населения Крыма. Украинцы смогут лучше этнических русских наладить туристический бизнес и организовать обслуживание туристов. Закарпатье и Карпаты можно, например, сравнить с Крымом…
Донбасс должен разнообразить свою промышленность, вообще сферы приложения бизнеса.
Но для начала – устранить СТРАХ за свою жизнь и имущество как наследие 90-х годов.



13 Ответов to “Президентские выборы в Украине: Тимошенко – или Янукович? На что опираться, на что смотреть? Уроки Донбасса.”

  1. Ш-ко Says:

    КЛЮЧОВІ (як на мене) ФРАЗИ:

    1) Ющенко оказался психологически ближе к Януковичу, чем к Тимошенко или Гриценко. Их легче представить себе за одним застольем: Ющенко, янукович, Ахметов, Рыбачук, Червоненко…

    2) Гриценко и Тимошенко не союзники только по историческому недоразумению – Гриценко переоценивает себя как политического лидера, будучи превосходным администратором и исполнителем.

    3)Уже сегодня надо думать об увеличении собственно украинской доли населения Крыма.

    Щодо частки етнічних українців (не за визначенням “фахівців”, а виключно по самоідентифікації людей. Той, хто вважає себе українцєм є найвірнішим українцєм. Як і навпаки): ВІРНО!
    Орди так робила завжди. І в Криму була більшість українців до 2СВ. А потім Орда почала завозити туди гебню на постійне проживання - всіляких відставлених вертухаїв.

  2. dfn Says:

    І не тільки в Крим звозили людей, але й масовано й на Донбас.То що із того? Хто і як почав “кримінальну війну” на Донбасі ще буде відкрито. І де в цей час буда так звана “держава”, начебто українська.
    Далі. Я все ж таки хочу прояснити для себе: Виходить,якщо Тернопілля проголосувало ПРОТИ Юлії Володимірівні, то одразу перетворилося на “антиукраїнців”? Тягнибок, зрозуміло, ніяк не українець, будь-хто, але ж не зразок українця.Виходить, що САМЕ Юлія Володимірівнa і увесь “кагал від лозинського до фельдмана” і є ЕТАЛОН УКРАЇНЦЯ? (наперед даю посилання на Достоевского, щоб не вішали на мене ярликів ось туточки http://www.hrono.info/statii/2009/dost_evr.php)
    Тоді зрозуміло, чому Донбас не ХОЧЕ бути Таким. Чому це Гриценко “себе переоцінює”? Навпаки - він саме ТА ОСОБА ЯКА ЗДАТНА ОБ”ЄДНАТИ ВСЮ УКРАЇНУ. Чому б Юлії ВОлодимірівні не домогти Президенту Гриценко “своїм аж занадто унікальним адміністративним досвідом”? Хай йде в радники, допомогає порадами, але тихенько. Якщо Юлія Володимірівна заявить про підтримку Гриценка - він ОДРАЗУ ВТРАТИТЬ СХІДНОГО ВИБОРЦЯ. Значить, справа не в ньому. Люди “відчувають” хто є хто.

  3. dfn Says:

    Страх является главной его чертой. Я не хочу, чтобы страна, не дай Бог, имела шанс получить такого Президента, который, во-первых, является откровенным трусом, а, во-вторых, просто не понимает, что он будет делать в этой должности (Президента)», – сказала Ю. Тимошенко (звідси http://obkom.net.ua/news/2010-01-12/1556.shtml)
    Такі справи у Юлії Володиміровни прекрасно виходят. Вона, справді, має швидкий і блискучаий розум. Розірвати в “прямому ефірі” якогось дебіла януковича для неї “як тузик тапочек” за це їй подяка
    Але - все ж таки - у чому ПРИНЦИПОВА різниця між ними? Обидва - лідери потужних саме “олігархічних” угрупувань. Обидва групування добре “ладять” на середньому рівні (читайте тут http://sd.org.ua/news.php?id=17831) Обидва добре “рейдують” та “приватизують”, обидва “давлять” малих та середніх, різниця що “ПР” грубо та примитивно а БЮТ “ізящно й елегантно” і все. У підсумку - ОДИН і той же суспільний устрій - Всемогутність Жменьки, та приниження всього вільного (в тому числі “тернопольськоукраїнського, бо НЕ ТАКЕ,як дозволено) в державі. Доведіть протилежне.
    Єдиний закид Гриценку “администратор і исполнтель”. Ай,ай - а что чтобы стать политиком, лидером НЕ НУЖНО быть умелым администратором и быть дисциплинированным исполнителем? Понятно - ваш идеал “балаболить языком “круто” - Есть политический лидер.” Уметь поставить задачу и выпонить - существенных недостаток для Президента. Замечательная логика автора!

  4. dfn Says:

    Сходіть і сюди http://sd.org.ua/news.php?id=18106
    Я - за Тягнибока. Бо вся Україна Шукає інших, своїх. Якщо Тягнибок програє Гриценку - це буде зовсім НОРМАЛЬНО, просто одна пристойна людина перемогла іншу пристойну людину у ЧЕСНОМУ виборі.
    А зараз “вітюлі” змагаються практично у тому ХТО КОГО перефальсифікує. І того навіть не приховують ОСОБЛИВО.
    Хай буде!
    Вільна Україна!

  5. str Says:

    2 dfn

    Шановний,
    Давайте все називати своїми іменами. Очевидно, що і Тягнибок, і Гриценко не мають ніяких шансів на успіх у виборах. Невже вони цього не розуміють? Якщо це так, то чого ми про них говоримо, а якщо ні, то на користь кого вони працюють? Кожен має дати для себе відповідь на ці запитання. Для майбутнього.
    Якщо ж вам це незрозуміло, то про що говорити..

  6. str Says:

    Ще про Тернопіль.

    Мене дуже турбуть ті 14%, які отримав у Тернополі аболютно віртуальний проект ЄЦ. Це все рівно, якби голосували за ящик для сміття, що стоїть он у дворі.
    Я не певен, що ще не повториться на виборах Президента уже в масштабах всієї України.

  7. Ш-ко Says:

    2 dfn
    Просте питання до Вас. Україна зараз є вільною країною (загальновизнано в світі. Крім Орди, звісно). Зокрема, ми маємо вільні вибори. Питання: ЗАВДЯКИ КОМУ ми це маємо? Завдяки українському народові, зрозуміло, який здобув свободу шляхом Помаранчевої революції. Але, неможливо досягти цілей революції, якщо вона не виштовхнула в керівництво країни лідерів, які ОСОБИСТО виконують завдання революції.
    Так от, ХТО ПЕРСОНАЛЬНО виконав завдання революції? Скажите - Ющенко? Припустимо на мить. Тоді поясніть, будь ласка, як ЦЯ людина могла витягти Януковича знову в верхівку українській політиці ще в 2005 (меморандум, універсал..). Як ЦЯ людина може зараз відверто об”єднатися з Януковичем, ВОРОГОМ революції, українства та свободи? Не складається ЦЕЙ паззл, помічаєте?
    Тоді, якщо не Ющенко, остається - Тимошенко! Ось завдяки кому ми зараз маємо демократію!
    Тепер наступне питання. Якщо виберуть зека-праффєсара Януковича, якого Ви, очевидно, вважаєте кращим за ЮВТ, що буде з Україною? Де гарантія, що він не здасть Україну Орді, не вчинить терор, бандитизм? Що буде з демократичними здобудками? Що робити патріотам України - вести партизанську визвольну війну, щоб повернути собі ТЕ, ЩО МИ МАЄМО ЗАРАЗ???? І все - завдяки таким, як Ви!

  8. dfn Says:

    Сходіть сюди http://sd.org.ua/news.php?id=18087 - те ж є розумні пропозиції.
    Далі. ЧОМУ ЦЕ ВИ ВИРІШИЛИ, що Гриценко і Тягнибок - не мають шансів? ЧОМУ? Запевняю - поміркований Юго-Восток полностью за Гриценко - они давно “наелись” януковичем, но не верять Юлии Владимировне.
    Повторю “Але - все ж таки - у чому ПРИНЦИПОВА різниця між ними? Обидва - лідери потужних саме “олігархічних” угрупувань. Обидва групування добре “ладять” на середньому рівні (читайте тут http://sd.org.ua/news.php?id=17831) Обидва добре “рейдують” та “приватизують”, обидва “давлять” малих та середніх, різниця що “ПР” грубо та примитивно а БЮТ “ізящно й елегантно” і все. У підсумку - ОДИН і той же суспільний устрій - Всемогутність Жменьки,”
    НА ЦЕ ВИ НЕ ВІДПОВІЛИ, ні шановний Ш-ко, ні шановний Str, а тільки знову “перевод стрелок” від пана Ш-ко на “особистості,Ось туточки:”І все - завдяки таким, як Ви” Бачьте, Я є Поганий, а не пояснили мені в ЧОМУ ПРИНЦИПОВА РІЗНИЦЯ між ЮВТ. та ВФЯ?
    Уявляєте, шановні, завдяки ТАКИМ, ЯК Я, тобто, людям,які мають ІНШУ ТОЧКУ ЗОРУ, ніж прихільники ЮВТ, буде “втрачена демократія”
    А, отже, логічний висновок - в Україні ЮВТ ІНШУ точку зору МАТИ БУДЕ НЕ МОЖЛИВО! Що ще треба доводити? Яка ж тоді Різниця між ЮВТ та ВФЯ? Які задачі “революції” виконано? Назвіть хоч одну розумну зміну податкового кодексу?
    Тому, поки ще є шанс - усіх із “засаленої колоди кагальної-номенклатури” - на смітник. Чисто й красиво. У першому ж ТУРІ, НАРОДНА ЛЮСТРАЦІЯ.
    Не бійтеся “пугалки” :”Якщо не ЮВТ, то неодмінно Янукович”
    Якщо проводити люстрацію, ТО неодмінно ТЯГНИБОК.
    За ЕЦ - так чомусь саме ЕЦ ніхто особливо й не чіпає. У автора статті прямо сказано: “Янукович…
    Своим он стал в Тернополе – с подачи Ющенко и Тягнибока”
    Тобто, не ЕЦ за логікою автора, а саме ТЯГНИБОК - друг януковича. Блискуче! У стилі віртуозів пера відомої школи! Легким рухом…

  9. dfn Says:

    За ТЯГНИБОКА, панове, http://pravda.com.ua/columns/4b4c462a3fd15/

  10. str Says:

    Шановний п. dfn,

    Ви правильно кажете, що треба поважати чужу точку зору. Проте це можливо лише тоді, коли ця точка зору є. У ваших просторних виступах її не видно. Мохе б Ви сформулювали її двома-трьома реченнями.
    Тільки визначимося з поняттями. Точка зору повинна хоча б передбачати аргументацію, на відміну від “мантр”, які Ви постійно повторююєте.

  11. dfn Says:

    Чим погана Програма Кандидата Гриценка:
    http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2010/WP0011

  12. str Says:

    Пане dfn,

    Ви не розумієте чогось дуже важливого. Ми вибираємо не письменнника чи нобелівського лавреата, а лідера нації. Розумний чи чорнявий - цього мало. Він повинен Уміти і Могти. Для цього треба бути ще й політиком. А політик повинен прораховувати наслідки кожного свого кроку. У Світі для цього використовують і статистику. Рейтинги звідти.
    Отже, через два дні вибори. Рахуйте.

  13. Олеся Says:

    Шановний dfn!
    Скористаюсь тим, що ця стаття п.Станіслава потрапила у першу колонку.
    Не ображайтесь, але і п.str і п.Ш-ко, праві: Ви дійсно чогось не розумієте. Я теж задавала Вам прості запитання у статті “Ющенко, як втрачена надія”:
    1. Невже Ви вважаєте, що, наприклад, Гриценко чи Тягнибок зможуть вийти у 2 тур?

    2. Невже Ви вважаєте, що коли президентом стане Я., то у Гриценка і Тягнибока є (чи буде) хоч якесь політичне майбутнє?

    ПОКИ ЩО, без перемоги Юлі, ні у Гриценка, ні у Тягнибока, навіть, шансів НЕ БУДЕ.


    А іще висловлювала Вам свою думку по Гриценко у статті “Як співпрацювати з Росією”. Але ж Ви, здається, це теж не читали.
    Спробую ще раз.
    Як на мою думку, то час Гриценка ще не прийшов. Але ще може прийти. Це - дуже інтелігентна, не байдужа, виважена людина, яка ніколи не буде “шашкою рубати”. І такого, схожого на нього електорату, в Україні не більше 3%. Саме тому у нього такий рейтинг. Гриценко зміг би перемогти в країні, де вже давно сформована справжня демократія, і де одна партія відрізняється від іншої тільки тим, що забороняє, скажімо, полювання на лисиць.

    За Януковича - всі ті, хто за так звану “стабільність” з її супутницею-корупцією, за Юлю - ті, хто розуміє, що зміни ВКРАЙ потрібні і “інтелігентно” їх провести НЕ можливо.

    А україні зараз потрібен той, хто не тільки БАЖАВ би радикальних змін, а й МАВ би політичну волю їх проводити. Тобто, радикал, людина з харизмою. А на це здатна ЗАРАЗ - тільки Юля. А от чи не “наламає дров” вона при цьому, де “під кАмпанію” попадуть усі підряд і без розбору? То вже інше питання. І тут я вже не так впевнена.

    Тому, я - за Гриценка-Міністра оборони, але при Тимошенко-Президенті.
    
А там, подивимось. Може він колись і стане наступним президентом. Якщо зараз не прийде до влади Янукович (звісно, тільки завдяки фальсіфікаціям).

Оставить комментарий