точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Юрій Луценко: завдання демократичних сил полягає в єднанні

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко переконаний, що демократичні сили напередодні другого туру виборів Президента України повинні керуватися гаслом об’єднання.

“Очевидно, що для демократичних сил завдання полягає в єднанні. Це ключове гасло, яке зробило переможним наш помаранчевий Майдан, і сьогодні воно має бути ключовим для тих, хто бачить Україну європейською і демократичною”, - заявив Юрій Луценко в ефірі 5 каналу.

На думку Міністра, лідер Партії регіонів Віктор Янукович має свою так звану “стелю” підтримки виборців, вище якої він не підніметься. “Раніше ця стеля була на рівні 40%, а зараз вона значно знизилася”, - пояснив Юрія Луценко.

Крім того, Міністр вважає, що демократичному кандидату відійдуть і голоси іншого кандидата в Президенти Сергія Тігіпка, який, згідно з попередніми результатами голосування, не здобув необхідної кількості голосів виборців. “Враховуючи те, що за Тігіпка голосували колишні виборці Віктора Януковича, то, думаю, це означає їхнє розчарування в політиці Віктора Януковича і пошук якоїсь альтернативи. Думаю, що це треба врахувати команді Юлії Тимошенко, яка має дати відповідь виборцям, як і з ким добиватися змін”, - сказав Юрій Луценко.

Глава МВС також вважає, що загалом голосування було прозорим, але низька активність виборців в багатьох регіонах країни має насторожувати. Він зауважив, що команда Юлії Тимошенко в цих регіонах впродовж наступних трьох тижнів має більш активно спілкуватися з виборцями.



Оставить комментарий