точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Доступне житло для громадян: 265,8 тисяч квартир за 8 років

Протягом 2010-2017 року Кабінет Міністрів України планує збудувати та придбати 265,8 тис. квартир в рамках реалізації Програми будівництва доступного житла для громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

“Враховуючи можливості держави, показниками Програми передбачено протягом 2010-2017 років збудувати, придбати 265,8 тис. квартир (16,6 млн. кв. метрів)”, - заявив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда.

За його словами, “у проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2010 рік”, який подавався на розгляд до Верховної Ради України, одним із напрямів спрямування коштів стабілізаційного фонду було визначено забезпечення житлом громадян, які відповідно до законодавства потребують поліпшення житлових умов, та компенсація витрат Державної іпотечної установи, пов’язаних з придбання квартир. Запланований обсяг видатків – 1 млрд. 40 млн. гривень”.

Міністр додав, що Мінрегонбуд спільно з обласними державними адміністраціями вже розпочав роботу з розробки регіональних програм будівництва та придбання доступного житла на 2010-2017 роки. “Цю роботу Мінрегіонбуд проводить спільно з облдержадміністраціями. На місцях вже створені відповідні робочі групи. В першому кварталі цього року плануємо завершити розробку регіональних програм будівництва доступного житла”, - заявив Василь Куйбіда.

Як відомо, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко неодноразово заявляла: “Ми по всій країні робимо таку програму, добудовуємо житлові будинки, які, внаслідок кризи, у будівельників не було фінансових ресурсів добудувати, і купуємо квартири за державний кошт для того, щоб видати тим людям, які стоять у пільгових чергах”.



Оставить комментарий