ТОП новость




Новости

Все новости

Соня Кошкіна – лейб-журналіст партії регіонів


Сайт „Левый берег» з самого початку позиціонував себе як орган саме біло-блакитних – адже недаремно їх керівник „Інституту Горшеніна” Кость Бондаренко є членом Громадсь-кої Ради при президентові Вікторі Я. 
Цей факт треба добре пам’ятати – навіть коли ми читаємо критичні статті про адмініс-трацію президента чи навіть самого Віктора Януковича. Адже підтримка курсу на здачу інтересів України співпадає з лінією саме цього сайту та його авторів, зокрема Соні Кошкіної. 
Але по порядку: важливо не лише те, про що пишеться – але передусім те, про що НЕ ПИШЕТЬСЯ. Або не згадується. 
Звісно, що Соня Кошкіна не є прибічницею „Свободи” Олега Тягнибока. Але жодного разу не дозволяє собі іронічного, в'їдливого ставлення до співрозмовника – як це відбува-ється у співбесіді з ЮВТ. Не дозволила собі керівниця іронії та несприйняття також і по-зиції щодо партії регіонів. Більш того: під час інтерв’ю з Олегом Тягнибоком Соня Кош-кіна не забувала в'їдливо пройтись по ідейних засадах БЮТ та ЮВТ. 
1. Згадуючи вибори в Тернополі – співрозмовники „забули” згадати, як „сам” Віктор Ющенко особисто втрутився у тернопільські вибори на користь „свободівців” та партії регіонів. Саме так – президент Ющенко разом зі свободівцями дали регіоналам політично-го хабара – щоб суттєво потіснити БЮТ з західних регіонів України - переступивши через закон про вибори. Через що бютівці відмовилися приймати у них участі.  
2. Далі: Соня Кошкіна свідомо замовчує факт голосування „свободівців” „проти всіх” – підігравши цим саме Вікторові Януковичу. Отже, наші два співрозмовника елегантно оминали факт змови „Свободи” на користь Віктора Януковича під час другого туру пре-зидентських виборів. Олег Тягнибок, як ситуативний союзник чи навіть спільник Віктора Януковича під час другого туру – виправдовується: „Чому вона не звернулася до мене „Олеже, допоможи!”. 
Звісно – для наївного у політиці це наче доречно. Але згадаймо, що у 2004 році Юлія Тимошенко САМА запропонувала свою допомогу Вікторові Ющенко на президентських виборах – аби не пройшов Янукович! 
Але цього разу – з ксенофобських уподобань – проти ЮВТ на президентських виборах у другому турі об’єдналися Янукович, Ющенко та Тягнибок зі своєю позицією „проти всіх”. 
Адже ксенофобія нікуди не поділася – російська мова у східній частині України - при-родна річ. Як і багатонаціональність. Мова не може бути предметом політичного маніпу-лювання – тому, що багато важить звичка з дитинства. Не випадково в інших мовах рідна мова називається „материнською”. Для опанування мови та звикання до неї потрібен час – і немаленький. 
Соня Кошкіна змогла своїм інтерв’ю донести до читача, що „жиди та москалі” з ужит-ку „свободівців” нікуди не зникли. Отже багато хто вважатиме, що після приходу до влади Тягнибока автоматично стане громадянином другого сорту за етнічним походженням. 
Саме так! Адже Тягнибок сам підкреслює в інтерв’ю, що патріотизм – це приналеж-ність до території, на якій проживають громадяни країни будь-якого походження. А він – націоналіст – бо для нього є приналежність до етнічних українців, або до тих, кого вважа-ють такими. 
Соня Кошкіна – розумніша за Тягнибока – вона сигналізує населенню України: „ЮВТ – лащиться до „свободівців” і теж стає ксенофобкою, як і Тягнибок”. 
Якщо не так – сигнал до жителів Західної України: „Ви думаєте, що вона українка – але ні, вона бреше, вона пише та розмовляє російською, вона за російський флот у Криму, вона не має ніякої ідеології!”. 
Взагалі, як для прибічниці партії регіонів та виборців лівого берега, які хочуть інтегра-ції у путінську Росію – це дуже розумно. 
Але це ще не все: Тягнибок неодноразова казав, що згоден підтримувати кожний крок проти Януковича з боку опозиції. І він не буде критикувати союзників по боротьбі. З по-дачі Кошкіної – Тягнибок гостро критикує ЮВТ та не повторює тезу про підтримку союз-ників по боротьбі проти Януковича як проросійського політика. 
Чому саме так? Про це можна прочитати у цьому ж інтерв’ю – опозиція мусить бути або смішною, або страшною – але ні в якому разі солідною. Саме це завдання Соня Кош-кіна і виконує – з подачі недалекоглядного Тягнибока. 
Тобто політика у ЗМІ „ЛБ” – розкол опозиції – та найсильніших її частин – БЮТ та „Сво-боди” Олега Тягнибока. 
У будь-якому разі – на користь партії регіонів зробити УСЕ, щоб супротивники Янукови-ча стали безнадійними маргіналами. 
Як в Росії – супротивники Володимира Путіна.  



Теги:

Публикацию на тему:

Комментарии


Оставить комментарий

 

patriot (01.07.2010)
сумно все це, але складати руки однаково не можна.

Ш-ко (01.07.2010)
Послідовність коментів чомусь зазнала збій - першим зо всіх тут був цей комент:
"сумно все це, але складати руки однаково не можна."
Але, він чомусь залишився вверху, нібито він останній))



Ш-ко (01.07.2010)
2 patriot
Приємно прочитати Вашу підтримку. Дякую!
Стратегія Давід проти Голіафа? Цікаво представити собі запойного алкаша "Голіафа", який падає ще ДО того, як Давід узяв каменюку. Падає за "внутрішніх" причин.
Цього разу, може Давідові краще допомогти Голіафу "дійти до кондиції", як казав Геші Льолік ("Бріліантова рука")? ;)


patriot (01.07.2010)
Підтримую Ш-ко. Лишень щодо кваліфікації ординських ідеологів дозвольте засумніватися - просто в них купа нафтових (чи то газових) грошей і виконавців (здебільшого вельми посередніх, але дуже агресивних). За таких умов і для початку непоганою була б між іншим стратегія Давид-Голіаф:).

Ш-ко (01.07.2010)
Дякую за переконливий аналіз, пане Станіславе!
Підтримую Ваш підсумовуючий висновок про те, що ординські ЗМІ націлені насамперед на зниження іміджу опозиції двома шляхами: розсваренням її лідерів і створенням міфів про їхню нібито недолугість, нещирість тощо.
___________________________________________
Чи розумніша "мадам Кошкіна" за ОТ? Не думаю. ОТ виглядає дійсно ідеалістом. Іноді це заважає бачити реальність і робить людину занадто впертою, "сліпою". За все, в тому числі, і за добрі якості, ми вимушені сплачувати певну ціну, так? А якщо до національного ідеалізму примішується крапля ксенофобії - тут не рідко трапляються великі негаразди. Нам треба з цими речами бути дуже обережними. В той же час, як не бути націоналістом (тобто, освіченим патріотом)?
______________________________________________

Ордунам ЛЕГКО - їм не потрібна ідеологія, бо їхня ідеологія - це латентні гріхи майже кожної людини: ледачість, заздрість, жадібність... Це - "ідеологія" прихованого Танатоса, якого підтримує хор сирен: "Засинай, засинай, ми за тебе все зробимо, відкинь всі думки... Засинай...". ОРДУНИ - ЦЕ ПАРТІЯ ТИХОЇ СМЕРТІ!

Супротивники ордунів - прихільники ПАРТІЇ ЖИТТЯ - вимушені боротися не так напряму з ордунами (бо ордун - це лише прах о двох ножках), як зі свідомостю громадян. Партія життя - це ГОДИННИК громадян, який нагадує їм про те, що життя триває і требує їхньої активної участі. Активного особистого порозуміння подій, та особистої відповідальності за власну долю, а ще більше - за долю дітей та онуків.
__________________________________________
Тому, головне для нас, партії життя (зараз - опозиції) - це ВИРОБКА ІДЕОЛОГІЇ. Ідеології не так спротиву (це - автоматична річ), як світогляду.
Ординські (=кремлівські!) фахівці з пропаганди, надзвичайно кваліфіковані. "Кращих" брехунів світ ніколи не бачив. Зараз триває останній, вирішальний бій Добра та Зла. Це - бій за Україну і за весь цивілізований світ. Всі сили світового Зла зконцентрувалися в Орді. Сили Добра - розпорошені по світові, але готові у будь-який момент нас підтримати. Для цього ми повинні усвідомити єдину вірну ідеологію. ОЦЕ і є наше первинне завдання. Від цього, насамперед, залежить наша, і всього світового Добра, перемога над Злом (=Ордою).
_________________________________________

Хитрі ординські пропагандисти сфокусувалися (це, мабуть, всі помітили) на знущанні над помаранчевою ідеєю. "Конєц оранжевой чуми", "Пораженіє/діскрєдітация/крах оранжевой рєволюциі" тощо. Саме ідея Помаранчевої революції - людської солідарної поведінці задля визволення - ось де смерть Зла! І зло це добряче розуміє! Ординська пропаганда вселяє нам, що ера Помаранчевої революції - це минуле, що це був, нібито, обман. Що дурнів використали хитрі брехуни, а насправді можливо лише те, що було до 2004: сіре тягомотне несправедливе життя, як природний "закон".
___________________________________________
МИ ПОВИННІ довести людям, що немає іншої правди, ніж та, що була оголошена в Помаранчевий час: "Коли ми єдині, ми все переможемо. Право і нація - понад усе." Треба нагадати те, що ще тоді ВСІ знали: справа не в лідерах, а в ідеї свободи (права). Лідери можуть бути більш чи менш адекватними, але ідея не може бути зкомпрометованою будь-якою особистістю.
НАМ ТРЕБА РЕАНІМУВАТИ ІДЕЮ ПОМАРАНЧЕВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ. З усвідомленням того, що досі був перший та другий ЕТАПИ революції. Зараз на черзі - третій, вирішальний етап, коли всі приховані вороги України будуть люстровані та відбудеться НА ДІЛІ еврореформування України.
БЕЗПЕРЕРВНІСТЬ розвитку визвольної боротьби, логична послідовність всіх її етапів, повинна бути ГОЛОВНОЮ ознакою в свідомості громадян.
Саме усвідомлення українцями безперервності визвольної боротьби насамперед боїться ординство. Тому, воно намагається вселити українцям, що, нібито, їхній визвольний рух зазнав нищивної поразці, всі поховалися, всі розгублені і все закінчилося. І, взагалі, історія України - це історія руїн. Мов, боротьба за свободу, за визволення українства - це лише тимчасова буря, яка закінчується і все починається спочатку, як нічого і не було...
Б Р Е Х Н Я!!! Може, раніше і було щось у такому дусі, але, зараз - все ПРИНЦИПОВО інше!
НІЧОГО не пропало, не зникло! Все і всі - на місці. Наапроти: ми озброєні висновками, які зробили з ТИМЧАСОВОЇ поразці.
ПОЧИНАЄТЬСЯ НОВИЙ, ВИРІШАЛЬНИЙ, ЕТАП БОРОТЬБИ ЗА СВОБОДУ УКРАЇНИ! Ніхто не забутий, ніщо не забуте, ніщо не пройшло даремно, все послідовно розвивається. Всі ідеї і символи боротьби – в силі. ПОВСТАНЬ, тобто, знайди навколо себе товаришів і готуйся до рішучого виступу!

Ось що ми повинні довести людям!