RSS
18.08.12

Станіслав Овчаренко

У Генріха Альтшуллера - винахідника та засновника теорії рішення винахідницьких задач (російською - ТРИЗ) - є індикатор ясності у голові: "Уяви, що тобі нічого не заважає - що насправді ти хочеш?".

Розумний індикатор.

 

1. Так чого насправді, у кінцевому рахунку хоче диктатура Януковича? (Тепер - Сім'я Януковича). Коли ми правильно відповімо на це питання - будемо чітко розуміти, куди саме їде бульдозер диктатури Януковича, і що саме хоче залишити за собою. Це є не що інше - як вияв мотиву вчинків диктатури - і зможемо передбачити наслідки їх дій.

Отже - дещо вже зроблено: скасовано поділ влади на три незалежні гілки - законодавчу, виконавчу та судову.

Це і є, за визначенням, тоталітарною диктатурою. Отже - багато дій опозиції, у тому числі Об'єднаної Опозиції, взагалі втратили сенс. Адже насправді спровокована боротьба не за українську мову як таку - а проти "закону Ківалова - Колісниченка".

 

2. Проте якось забули, що в тоталітарній державі, де судова та законодавча гілки влади поглинаються виконавчою - втрачають сенс розмови і про Конституцію і про будь-які закони. Першими до виконання будуть усні таємні (тобто - не оприлюднені) рішення диктатора Януковича.

Тобто боротьба проти ЗАКОНУ чи за закон - є пробивання головою діри у сусідню камеру. Під час Голодомору українську мову теж ніхто не забороняв.

 

3. Існуюча влада Януковича, доки не набрала сили, буде весь час виставляти перед протестантами муляжі, макети уявних загроз та небезпек за допомогою уявних, фальшивих "друзів опозиції".

Саме тому боротьба проти об'єктів диктатури треба починати з розрізнення - де справжні об'єкти - а де муляжі та макети.

 

4. Відповідно - щоб об'єднуватися у єдиний рух опору - потрібно позбуватися завчасно мнимих прибічників та союзників.

Для цього - критерії досить нескладні:

- вони завжди намагатимуться просте ускладнити

- замість обговорення методів повалення диктатури намагатимуться дискутувати на тему "а що ми будемо робити далі?"

- у обговореннях поруч з критикою влади (це - дозволяється, як без цього?) - неодмінно повертатимуть тему "вони усі однакові", будуть у одному рядку засудженних громадською думкою - додавати також Об'єднану Опозицію та ув'язнених лідерів олпозиції. Цим промишляють Євген Сверстюк, Семен Глузман, Соня Кошкіна, Тарас Чорновіл та інші

- будуть відволікати розмовою про "первинні громади самоврядування", ми про це вже не раз писали.

 

5. Щоб зрозуміти загрозливість утвердження диктатури Януковича на довгі роки - згадаймо, що повалені режими в арабському свті існували до того довгі десятиліття. Ми готові це чекати у злиднях та за гратами?

 Тому не звертаємо увагу на фальшиві цілі боротьби.

 

6. Адже за тезою ІКР (ідеальний кінцевий результат) Альтшуллера - цей режим хоче

- знищити політичну опозицію взагалі

- знищити саме право приватної власності - визнаючи лише "дозволену" приватну власність у невеликих розмірах. Яку можна у будь-який час конфіскувати, а хазяїна - посадити чи вбити

- звести до граничного мінімуму соціальну інфраструктуру медицини та освіти, соціальної допомоги, пенсійну систему

- звести до граничного мінімуму збройні сили України, роль яких - захищати від можливого потенційного зовнішнього ворога

- створити Війська держохорони, які будуть схожі на опричників Івана Грозного чи "Частин особливого призначення" - ЧОН за російським, радянським зразком

 

7. Економіка цілком зорієнтована на зовнішній ринок - з граничним звуженням внутрішнього. Виготовлення продукції низкьої складності - бажано природну сировину.

А також запропонувати світові дешеву та наддешеву робочу силу, яку мають остаточно зламати психологічно та інтелектуально. Замість відсутніх дешевих енергоносіїв

 

8. Отже - за задумом чи відчуттями злочинців у владі - маємо у майбутньому:

- маленький город біля халупки (за який "господар" ніяк не розрахується з державою та феодалом)

- маленьке місце біля базару, з якого торговця може зігнати будь-який міліціонер чи "космонавт"

- казарми та контори держохоронців та приватних бандитів, які "роблять спільну справу" (не плутати з Сашею Данилюком!)

- палаци магнатів Сім'ї в Україні та за кордоном. Зі збройною охороною. Вертольотні майданчики - які зв'язують внутрішні палаци та кар'єри зі зовнішніми над тубільною територією. Усе соціальне життя магнатів - за кордоном.     

 

9. У кінцевому рахунку - або матимемо незалежну демократичну розвинуту Україну - або соціальне сміттєзвалище.

А що може залишити за собою злий та сліпий Бульдозер?

 

10. Як бачимо - НІЯКІ соціальні та культурні проекти не матимуть значення - якщо весь час на нашому горизонті виникатимуть "космонавти" Януковича чи "невідомі накачані молодики з бітами та палицями (чи автоматами) у цивільному".

Якщо ми чітко розуміємо, що нами правлять за законами злочинного світу - Україна зараз у глухому куті та потребує якісної поліцейської операції проти злочинців. Іншого варіанту не існує взагалі.

Карл Маркс колись казав, що на добре усе змінюється "не в результаті слабкості сильних - а в результаті сили слабких".

Сама диктатура у минуле не відійде.



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

"Під час Голодомору українську мову теж ніхто не забороняв."

----

В царській Росії голодомори були лише в російських губерніях. В Україні ніхто не голодував. Якби в СССР офіційно забороняли б українську мову, то і штучних голодоморів не було б. А навіщо? Мета ж голодомору 33-го - знищення України в Україні.

 

Чомусь голодомор був лише в УССР та україномовній Кубані. Почався голод і на Дону, але після листа Шолохова Сталіну, дивним чином припинився. 

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь