RSS
25.05.12

Станіслав Овчаренко

Не треба втрачати голову чи плекати особливі надії з будь-якої сторони. Наш кореспондент побачила бійку у Верховній Раді - і переконалася, що важлива не лише подія, але ще як вона відбилася у громадській свідомості.

Для порівняння: у лютому 1917 року була сувора зима, не завезли вчасно хліб до столиці - і почався бунт жінок-робітниць та домогосподарок. Чим усе це закінчилося? Нічим не закінчилося ДО ЦЬОГО ЧАСУ.

Тобто - важлива навіть не так сама подія - висунення законопроекту Колесниченка -Ківалова про регіональні мови.

Важлива сама по собі боротьба проти диктатури Януковича, яка вже не зважатиме ні на які вибори, ні на які правила під час виборів, ні на які закони судочинства...

Майже усім свідомим громадянам стало зрозуміло, що потрібно шукати не так "правильні" засоби боротьби, як ефективні проти свавілля диктатури.

В українському суспільстві накопичилося роздратування проти дурнуватих заходів щодо залізниці, виплати (точніше, не-виплати) пенсій, податкового тиску та багато чого.

Тим більше, що поведінка регіоналів показує, що ні на які вибори вони не озираються і повторюють весь час помилку французької королеви Марії-Антуанетти, яка на скарги щодо відсутності хліба радила бідним французам їсти тістечка.

Чим вона закінчила - хто пам'ятає? Відкриваймо шкільний підручник зі світової історії та дізнаємося, що її стратили.

Так само стратили одного "силовика" французького короля Людовіка ХУ1, який замість відсутнього хліба порадив жерти траву - весною вона якраз піднялася....

Йому потім напхали у рота ту саму траву.

Янукович та його близьке оточення вже почали (чи продовжують) трусити статки самих регіоналів, щемити олігархів, які привели його до влади. Соціальна база Януковича стрімко звужується. Після очікуваних санкцій ЄС ця соціальна база підтримки уж точно не розшириться.

Отже - мова, при усій її важливості - лише привід, не причина бунту народних депутатів від опозиції та наших українських громадян.

Навіть, якщо мовне питання не стане детонатором вибуху суспільства - нічого, януковичі у своїй сліпоті та неуцтві самі підкинуть тему для чергового виступу. І тоді вже ніхто не знатиме - з чого саме почався кінець такого жадібного безглуздого режиму.

Учбово-показовий диктатор показує нам, чого саме варта наша свобода та як ми здатні її захищати. Фарсові прийоми перетворення України на "малину" лише підштовхнуть українську націю до самоусвідомлення та єднання.

Кращого "наставника" годі і бажати.                      



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Шановний, Вас цікаво читати, але мовні огріхи зводять усе на пси! Знайдіть грамотного коректора! Немає в укарїнській мові слова - учбовий, як немає "учби"! Навчальний, від "навчання! З повагою

Ні, я, колишній викладач у середній та вищій школі, користувався терміном "учбовий рік", "учбовий посібник". В українсько-російському словнику теж є слово "учбовий" (тобто - "учебный"). Є поняття і "навчальний". Отже, шановна Анна, є таке поняття, як "синонім". Синоніми ЗАВЖДИ відрізняються за відтінками значення, інакше один термін витісняє інший. Я є філолог за першим фахом і знаю, що бувають слова-замінники і вживання одного терміну не виключає часто вживання іншого. У англійській мові, наприклад, синонімів набагато більше, ніж в українській. В той час, як в саме українській мові синонімів більше, ніж в російській. До речі, ви були праві раніше, що дійсно треба казати "брати участь"...     

 

каждый говорит на том языке на котором ему удобнее общаться с окружающими и вообще-как выборы -политики-вытаскивают языковую проблему на поверхность ., я общаюсь с жителем львова на русском ,он обращается ко мне на украинском, мы прекрасно друг друга понимаем и сотрудничаем. в случае непонятки словесного выражения обратились к словарю или друг к другу за разъЯснением,  получили его, подписали бумаги,все довольны и никаких языковых проблем.Проблема в другом я получаю бумагу из административного  органа -налоговой или суда на гос языке я не понимаю его в достаточной мере -прошу разьяснить мне на русском, а мне идёт отказ-дескать ты должен владеть госязыком . главный враг и разжигатель вражды по языковому вопросу -государство- его непродуманная политика и из этого все беды а для соседского общения и ведения бизнеса проблем нет и не будет!!Вот почитай про клички наших политиков что на русском что на украинском разницы нет!! скопируй в поисковик ГУГ ((25.05.12 |  Пальцем можно обидеть и китайца и американца )) узнаешь как без кулаков  можно оскорбить противника

скопируй в поисковик ГУГ(( 25.05.12 |  Пальцем можно обидеть и китайца и американца ))

Олесь Бузина:” Сторонники русского языка должны объявить бойкот продукции олигархов, поддерживающих нацистов” –5-колона окупантів  і сайт-«Рускоязичная Україна» готує економічну війну на Україні, мільйонери ведуть  мордобій у ВзР, а СБУ – «пресує» українців..УКРАЇНЦІ ПОВИННІ ОГОЛОСИТИ БОЙКОТ РОСІЙСЬКОМОВНИМ !! БЕЗ МОВИ НЕМАЄ УКРАЇНИ.

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь