RSS
14.03.12

1.  Ми завжди в усяких заплутаних ситуаціях намагаємося відшукати загальну шкалу координат та наше власне місце на ній. В межах цієї сітки координат нам вже набагато простіше знаходити вірну картину подій та виробити правильне до них ставлення.

 

2. Отже – головне завдання чи надзавдання – це усунення історично архаїчної диктатури Януковича та відновлення вірного поділу тоталітарної влади на три незалежні гілки – законодавчу, виконавську та судову.

ДО ТОГО ЧАСУ ніякі амбітні завдання по «розбудові нової держави та економіки» неможливі. Влада має суто кримінальний характер і у її присутності ніякі продуктивні реформи неможливі взагалі.

Саме тому усі розгорнуті програму розвитку сьогодні не мають ніякого сенсу. Спочатку - розчищення історичного грунту від узурпаторів, а вже потім – усе інше.

 

3. Хто хоч трохи знає комплекс ліберально-демократичних ідей, які вже давно сформульовані у світі – тому написати програму подальшого розвитку України та будь-якої іншої країни неважко. Інші народи (зокрема, Грузія) ВЖЕ пройшли свій шлях та охоче поділяться з нами своїм досвідом – було б бажання запозичувати.

Отже – амбітні плани розбудови процвітаючої країни – це проблема не сьогодення а наступного історичного періоду.

Ми ж приблизно знаємо «хто чим дише»…

 

4. Отже, сьогодні головне завдання – саме усунення диктатури, яка сама не піде, бо знаходження у владі – умова юридичного та фізичного спасіння. Зусилля зберегти владу у, м’яко кажучи, «не правовий» спосіб лише збільшує «кредитну історію» кримінального режиму. Тим більше буде спалених за собою мостів.

Демократичного шляху повернення до демократії немає.

 

5. Приватну власність суто економічними засобами захистити неможливо. Не випадково американські фермери мають право тримати у себе вдома вогнепальну зброю. Навіть зараз.

Отже – ідея висунути амбітний план економічного процвітання лише відволікає нашу увагу від окресленого головного завдання. Не на часі. Все одно влада ігнорує УСІ заходи опозиції – як БЮТ, так і самої Наталії Королевської.

Сьогодніше голосування це лише підтвердило.

Ми раніше вже писали про це.

 

6. Ми також писали про те, що нам протистоїть єдина влада єдиної партії регіонів та консолідованого держапарату. Що силове протистояння виникне, якщо влада засумнівається у нашій силі та побажає силою та нахабністю знищити як опозицію (точніше – рух опору), так і засади приватної власності рядових громадян.

Адже не секрет, що у нас з приватною власністю борються неекономічними засобами. А з правами людини – взагалі не правовими. Фракція «БЮТ-Батьківщина» це розуміє і не плекає ілюзій щодо цього.

 

 7. Саме тому ми почали з істотних вад політичної тактики Наталії Королевської. До речі – ми і раніше писали, що непотрібно зараз ніякого нового проекту Податкового Кодексу – якщо влада має твердий намір саме знищити засади права на приватну власність та у недалекому майбутньому повернутися до системи підневільної праці.

Владі проекти Наталії Королевської ні до чого.

Але як фактор, що відволікає увагу – будь ласка!

Різниця між нами та тим, що говорить пані Наталія суттєва: ми хочемо НЕ опозиції до існуючої влади – а цілковитого її усунення, бо все інше без цього – нездійснене та не має сенсу взагалі.

 

8. У цьому світлі не має сенсу також ідея відставки уряду Азарова. Бо НЕМАЄ уряду Азарова – є «чорна діра» тоталітарної диктатури Януковича. Замінять його якимось Калініним чи Саламатіним – і все.

У природі в «чорній дірі» теж немає відомих хімічних елементів. Усе зліплено докупи.  

Гасло «захистимо кожного»  має сенс – але «проти лому немає прийому». Десь та якось і можна вирішити питання захисту.

Але диктатура має власну логіку саморозвитку – і такі групи «захистимо кожного» легко перетворяться в групи по умовлянню хуліганів «поводитися себе чемно».

Логіка нинішньої диктатури – це та ж сама логіка кримінального світу. Треба подивитися на побут будь-якої «малини» чи піратського табору, який непогано описав такий собі Ексвемелін.

 

9. Отже – рух опору повинен теж мати організаційну та ідейну єдність, силове та політичне керівництво. Якщо хтось через свої амбіції не розуміє, що настають жорсткі часи протистояння – треба позбавлятися не тільки від тушок, а навіть тих, у кому рух опору не може бути певним.

Виключення Наталії Королевської стало виявом такої тенденції – що вимоги до соратників різко посилюються.

 

10. Чи дійсно пані Наталія цім вимогам не відповідає – ми тут не розглядаємо. Бо можемо не врахувати того, чого фактично не знаємо. Тобто тут маємо внутрішньо- чи зовнішньовидову боротьбу – дуже скоро час покаже.

Але її рішення вийти з КОДу насторожує: адже у ньому не лише «Батьківщина» - але й інші опозиційні сили. Які пригамували свої амбіції заради перемоги над загальним ворогом, який діє «за правилами проти правил».

 

11. Ми писали, що перехід від «Батьківщини» до УСДП міг бути і помилковим. Виявилося, що це саме так.

Тепер крок наступний: вихід з КОДу. Якщо це не емоційний вилив, то такий крок закриває Наталії Королевській шлях назад до табору опозиції взагалі. Адже КОД створювався – щоб мати єдиний список кандидатів у народні депутати.

І потім говорити виборцям: «Ці прізвища кандидатів – наші. Усі інші – належать до партії регіонів!»

Ситуацію для багатомільйонного населення потрібно гранично спрощувати. Бо у наших ворогів є інше завдання: просте максимально ускладнити та вкрай заплутати свідомість і психологічно дезорієнтувати виборців.

 

12. Якщо Наталія Королевська виходить з КОД – вона власних кандидатів, включаючи СЕБЕ, буде пропонувати ЗЗОВНІ списку. Отже боротьба з КОД та «Батьківщиною» стає зовнішньовидовою – з боку влади Януковича. Хоче цього Наталія Королевська чи не хоче. Так буде складатися.

 

13. У цьому питанні про вибори є ще один аспект: кандидатів від опозиції до останнього треба приховувати – щоб «не спалити» їх так, як зараз «палять» Юлію Тимошенко та Юрія Луценка. До речі, на це звертав увагу навіть Анатолій Гриценко. Усі ми мовчазним чином це розуміємо.

У цей час Наталія Королевська пропонує кандидатури відкрито обговорювати!

І підставляти їх під кримінальне та «податкове» переслідування?

 

14. Ми не знаємо – свідомо чи несвідомо це робиться. Але логіка недоречної «відкритості» та згубного «плюралізму» у стані самої опозиції – це дуже сумно та небезпечно.

«Плюралізм» у стані патріотів завжди губив Українську державу у ту мить, коли перемога була б ось так близько…

 

15. Ми не стали би так багато писати про казус Королевської – якби не цінували в ній дійсно талановитого економіста та доброго знавця проблем підприємництва. А також вмілого, здібного організатора громадського руху підприємців.

До речі – взагалі ми не зафіксували жодного голосування Наталії Королевської разом з владною більшістю. Крім Воротнюка та Маліча, які належать до провладної більшості.

Але це вже головна біль лідера самої Королевської, якщо вона прийняла на себе керівництво цією партією УСДПУ.   

 

16. Дуже шкода, але талант Юлії Тимошенко як політичного лідера непогано раніше доповнювався (чи ще доповниться?) талантом організатора та економічного менеджера Наталії Королевської. Але сувора логіка політичної боротьби їх розвела та постійно розводить на шкоду загальній справі.

Дуже мало таких працьовитих та здібних керівників у своїй царині як саме ці дві видатні жінки.

 

17. Шкода – але нам зараз потрібен керівник у справі опору диктатурі такий, яким сьогодні є Юлія Тимошенко. Потрібна грамотна тактика опору диктатурі – яка вже не тільки суто економічна, але й не суто політична.

Дії диктатури, спонтанні та безглузді дуже добре допомагають рухові опору – поки є сам рух опору.

Так що переформатування методів репресій вимагає гнучких методів боротьби. Що невідворотно змінює і сам склад учасників та керівників антидиктаторської боротьби.

 

18. Це – болючий, але об’єктивний процес – кожний штик згодиться, ще не вистачатиме. Так що калейдоскоп подій та учасників буде неодноразово змінюватися. Навіть ПІСЛЯ перемоги над диктатурою Януковича.

 

19. А владі Януковича ще не пізно подумати про шляхи відступу. Бо у світовому інформаційному просторі планета Земля перетворюється на велике село, де «всі усіх знають». Не сховаєш нічого і не сховаєшся взагалі.

Уявний перехід Наталії Королевської у стан регіоналів – цілковите безглуздя, про яке навіть не хочеться і думати. Адже здоровий глузд пані Наталія, здається ще не втратила.

Нехай подивиться на Петра Порошенко – той не хоче бути спаленим як Тигіпко-2…                                                                  

  

 

 

                                                                

 

 

  



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Приватну власність суто економічними засобами захистити неможливо.

Цілком погаджуюсь. Тільки політики без ідеології не буває. Тому і побудувати якусь неукраїнську Україну - не можливо.

Щодо Королевської. Кожен день я бачу її рекламний банер.

Зазвичай така кампанія обходиться в 5 млн гривень на місяць, а Королевській потрібно 2-3 місяці, щоб стати впізнаваною», - заявив Біденко
http://tyzhden.ua/News/44858.

У Королевській зайві гроші? Вона не знає, як їх використати на "боротьбу з владою"? Потрібно їй підсказати?

А вихід з КОДу - це теж елемент "боротьби з владою"? Чи може плата владі за зраду опозиції?

Все що сталося цілком закономірне. Бо боротьба за "економіку економічну" - це завжди боротьба за себе любого, але за рахунок всіх інших. Тільки національна ідея, нехай як колективний національний егоїзм, є боротьбою за всіх НАС.

 

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь