ТОП новость


Новости

Все новости

Неля Овчаренко. Отступление пора прекращать – иначе трудно будет начинать всё сначала


  Нам всем стало тяжёлым шоком массовый переход к регионалам нынешней оппози-ции. И «наверху» и в провинции – примерно одно и то же. 
  Ещё до президентских выборов думалось: «Если и проиграем – за нас большая часть Украины, в частности 17 областей, Киев…». 
Ниже – пример доли оппозиции после поражения на президентских выборах, описанная нашим корреспондентом:  
1. Пологовский район был лучшим в области по показателям 1 тура с молодым энергич-ным головою С. В Пологах находится большой Маслоэкстракционный завод по перера-ботке семян подсолнуха. Ю.В. пообещала, что семена подсолнуха не будут вывозиться за границу. Коммерческий директор МЭЗа Шаповаленко В. (Наша Украина) после первого тура был избран Головою штаба районного БЮТ. Он заменяет половину активистов пред-выборного штаба на своих работников МЭЗа, регионалов, хорошо их оплачивая, но кото-рые не дают должного результата на своих участках во втором туре. Чье пожелание вы-полнял голова Запорожского ОблБЮТ Крайний В.Г. ставя вместо С. «тушку» Шаповален-ко В.В., перешедшего к регионалам мы не знаем… Во втором туре вместо ожидаемых 32% получают 27%. Почти весь пологовский актив в знак протеста выходит из БЮТ, но к регионалам не переходит. Шаповаленко В.В. сделав свое дело, вместо себя ставит тупова-того неактивного руководителя Малюцкого, который сейчас спрятался как мышка в нор-ку. 
  Шаповаленко В.В. на большом совещании с работниками МЭЗа устрашает увольнени-ем и «вы же понимаете, что если не проголосуете за регионалов на местных выборах то я вас уволю». 
  . 
  2. Наш общенациональный «испытательный стенд» ярко продемонстрировал слабость украинского человеческого материала. Наша нация сильно ослаблена – и за 20 лет мало, что изменилось. 
  Но есть объективные обстоятельства, которые показывают: нынешняя кадровая поли-тика демократических партий была порочна в принципе: раннее считалось, что лучшими партийцами могут быть только наши предприниматели и высокие чиновники – они зажи-точны, квалифицированны и труднее поддаются на подкуп. 
  На самом деле – ситуация с тушками стала невыносимой – под угрозой как украинская независимость в целом, так и основные человеческие права личности и права собственни-ка. 
  Надо сделать суровые выводы: предприниматели и госчиновники НЕ ДОЛЖНЫ ни выбираться в партийное руководство, ни в депутаты любого уровня. Их положе-ние как собственников очень уязвимо перед лицом репрессий диктатуры Януковича.  
Предприниматели должны поддерживать демократическое движение – но в нём са-мом по возможности НЕ участвовать. Мы – не Франция, не Англия – у нас слишком молодая демократия – одновременно вести бизнес и заниматься политикой достаточно опасно, если делать это честно. Особенно при нынешней украинской власти. 
Мы не хотим иметь своих Ходорковских на любом уровне. 
  Демократическое движение на новом витке политической борьбы должно разделить политику и бизнес в своей собственной среде. Профессия демократического революцион-ного политика и опасна и труда и требует определённых навыков. 
  Проще говоря – он должен всё уметь – и не бояться за свой бизнес. В идеале он вооб-ще не должен его иметь – особенно учтя те свирепые обстоятельства, что нас в Украине ожидают.
  Пример – вот уже много лет власть ищет источники существования Юлии Тимошенко – к этому подключились и недальновидные и завистливые журналисты типа Мустафы Найема или Сергея Лещенко. Ну, а сторонники Ющенко и Януковича уж точно хотели бы знать денежные источники Юлии Владимировны. 
  Не надо думать, что нас это не касается. Очень даже касается. Разгром демократиче-ского движения диктатура как в России, так и в Украине начинает с перекрывания финан-сирования политической деятельности. 
  Хотите знать причины всевластия большевистской власти? 
Нет, не в ГУЛАГе, хотя и это страшно. Даже не в массовых репрессиях. А в отмене част-ной собственности – когда все граждане поголовно – в найме у репрессивного коммуни-стического государства. 
Стоит только лишить человека работы, возможности зарабатывать – всё, нет человека. Тот становится изгоем не только в обществе, но и в собственной семье. 
С разгромом НЭПа сразу же прекратили деятельность ВСЕ политические партии – не с репрессий как таковых. 
  Теперь Янукович с окружением хотят вернуть ту же советскую репрессивную практи-ку – лишить оппозицию источника финансирования. Первый натиск – пока «пряником», выявил много слабых, колеблющихся и просто равнодушных людей и в депутатах и в пар-тийном руководстве. 
  Но пряников на всех не хватит – далее применят кнут – разорение бизнеса нелояльных, а потом даже и лояльных – для замирения покорённой страны оккупационной властью. 
С тушками не нужно дискутировать – они по ту сторону добра и зла, они не люди.  
  Сейчас нужно защищать свободу каждого нормального человека, собственность пред-принимателя, кого власть избрала жертвой. Как в России. Если мы не Россия – мы должны остановить диктатуру ещё до того, как у него появится собственное кладбище её против-ников типа Георгия Гонгадзе или Юрия Щекочихина… 
  Отступление пора прекращать – иначе трудно будет начинать всё с начала.  

 
   



Теги: тушкиоппозицияБЮТПартия регионов 

Публикацию на тему:

Украина. «Не всё так страшно в нашем доме». Янукович как директор испытательного полигона 13.07.2010

Комментарии


Оставить комментарий

 

Олеся (15.07.2010)
Дякую, пані Неля, за статтю! І, взагалі, за оптимізм - авторів сайту і пана Ш-ка (особисто) :-)
Хочу трошечки підняти УСІМ настрій. Сподіваюсь, що мені це вдастся. Що до «проститушок», згадала старий анекдот (російською мовою).
Красивая женщина проводит время с молодым любовником. Как обычно, неожиданно возвращается из командировки муж. Женщина молится: «Боже! Сделай так, чтобы муж ничего не узнал!» Бог ей отвечает: «Хорошо, но через какое-то время - ты утонешь». Женщина соглашается, лишь бы только муж ничего не заподозрил. С этих пор она и близко не подходит к воде. Через время ей подворачивается дешёвая путёвка в круиз на огромном суперсовременном морском лайнере. Женщина думает: «Поеду. Но купаться там даже в бассейне – не буду. Да ведь и других людей там будет очень много». Так и сделала. Во время круиза вдруг неожиданно шторм, корабль тонет. Женщина вышла на палубу и снова взмолилась: «Великий Боже! Ну ладно я. А остальных-то – за что?» «Я вас, б...й, три года на этот корабль собирал!» - ответил Бог.
Діюча антиконституційна коаліція дуже нагадує мені саме цей анекдотичний круїзний лайнер.

2Ш-ко.
\"Орда в Україні не зможе утриматися\".

Хочу надати Вам ссилку на цікаву статтю \"Краткий курс геополитической паразитологии. Часть 1\" http://tagirirbek.livejournal.com/
Думаю, Вам сподобається. Я давала цю ссилку раніше, але її, мабуть, ніхто не побачив.


Ш-ко (15.07.2010)
Олеся, дорога наша Олеся! Сподобався мені Ваш анекдот. Важко знайти кращу ілюстрацію до психології тушок. ______________________Сходив по Вашій ссилці та був трічи здивований. 1) Цікавіші факти з паразитології зкомпільовані у дуже слушну концепцію в проекції на суспільство. Цікаво було подивитись на реакцію читачів. І тут друге здивування: 2) відгуки нагадували одночасно панів Швейка та Вороб"янінова. Читачи побачили в статті смілий напад на ту страшну силу, яку вони не осмілилися навіть назвати)) Очевидно, вони мали на увазі жидів/"жидомасонів", які таємно керують світом ;) . Але, було ще й третє здивування: 3) Компіляцію наклацав борець з вірусною інфекцією, для якого навіть Андропов був агентом тієї страшної сили, яка злобно паразитує на матушкє-Россіі. Що це за стаття - черговий гебньовий "проект"? Дивно, бо це була б гра проти себе. Здається, гебня теж потерпіла від загальної деградації Московського царства (Орди). Старі "кадри" пішли, а нові риються у папках, які залишили попередні покоління, та пробують здобути собі кар"єрний зріст шляхом "ребрендінгу" гебньових технологій. Тобто, дістають на світло гебньові ноухау. Щось вони там затіяли. Але, важливо, що тим самим вони підтвердили гіпотезу щодо надзвичайної наукової технології паразитування. МГУ (мос.держ.університет), очевидно, активно працює на паразитів.

SergiyS (15.07.2010)
Екатерина Ющенко хочет возглавить «Нашу Украину»
http://www.aif.ua/politic/news/24884

Экс-первая леди Украины начала собственную политическую карьеру, целью которой является кресло главы партии «Наша Украина».

...стремление супруги Виктора Ющенко входит в противоречие с намерениями экс-главы СБУ Валентина Наливайченко, который также объявил о начале собственной общественно-политической деятельности и представил гражданскую инициативу «Обновление страны».



Ш-ко (14.07.2010)
Хтось спросить: а чого ж це український (=демократичний) рух такий слабкий, що вже потрібно його оновлювати?______________________________По-перше, завжди треба оновлюватися. По-друге, а чи було можливо щось інше після 350 років ординського катування України? Адже радянську владу було відсторонено Помаранчевою революцією від керування Україною тільки у 2005 році! І те - з перервами на кабмін януковичів та з постійною зрадою тушці №1 - "президента" Ющенка. Хіба за таких умов можливо було українству зрештою прокинутися та набути потужної самоорганізації, як у шведів? Я впевнений, що не можливо. Тому, те, що в нас є зараз, є закономірним і зовсім-зовсім не поганим станом. ______________________________Чи можливий Саакашвілі в Україні? Хто зна. Але, маловірогідно. Велика гетерогенна країна з великою часткою 5-колонників (електорат януковичів). Тому, ми йдемо майже єдино можливим шляхом. Нема за чим сумувати, бо ми потерпіли поразку при випробуванні. Нечесні вибори? Так. А де громадянські сили, які не дозволили б ВАСУ так нахабніти? ____________________________________Якби не поразка, ми б не знали справжнього стану, і набагато довше помилялися б у стратегічному аспекті._______________________________
Орда в Україні не зможе утриматися. Справа не так в Орді, як в нас: ЩО ми самі можемо пропонувати громадянам України?__________________________________
Треба подумати: чи можливо однаково рухатися во всіх областях України, чи все ж на заході можна (і треба!) випробувати моделі опору і створення паралельної держави? Але, це - вторинне. Первинне - це організація, рух, люди: ідеї, настрої.


Ш-ко (14.07.2010)
Дякую за цікаву статтю, пані Неля! Дійсно, відступ поки виглядає абсолютним, нічим не обмеженим, крім міркувань самих ординців. На мою ж думку, ВІДСТУПУ НЕМАЄ. Є перебудова демократичних сил, етап їх оновлення на новому, значно вищому, рівні. Спробую це пояснити.___________________<br />Ми ще не закінчили \"рекогносцировку\" (як колись казали військові): ми ще дуже не точно розуміємо 1) Можливі ступені наступу тоталітарної влади; 2) Не маємо надійної статистиці щодо настроїв громадян (чи така статистика існує?); 3) Здатність ЮВТ до дієвого головування в опозиції. На мою власну думку, вона є файним лідером, але з незрозумілих причин її здібності зараз НЕ працюють. Відсутність БАЧИМОГО СКООРДИНОВАНОГО спротиву ДЕМОРАЛІЗУЄ українство, бо сприймається як суцільна зрада, хоча цього і немає.___________________________________
Нам нічому дивуватися, бо ми досі НЕ МАЛИ НІЯКОЇ політичної інфраструктури української демократії і тому зараз ЗАКОНОМІРНО бачимо, що ми голі. Дивно, що раніше не бачили. Здавалося, після перемоги ЮВТ на президентських виборах, все це буде зроблене. Так би і було: ключові ординці (\"януковичи\"), вони ж - мафіозі, сиділи б вже по тюрмах, виконувалися б судова, податкова та інші реформи, виникли б суспільне ТБ та місцеве самоуправління тощо. А чи дійсно перемога ЮВТ на виборах надала б достатній імпульс для вирушення України з місця? ТЕПЕР мені це сумнівно. Бо зрадники, як колорадські жуки, посіли всі посади, та тільки продовжували б ДИСКРЕДИТАЦІЮ демократії та українства в Україні.________________________________
Кажемо про відступ. А в чому саме він є? В судової сфері, в ВР, в місцевих радах? Там все й було ординським. В силових структурах? ТАК. Це - є. Здається, відчуття \"відступу\" - цілком емоційне. Насправді майже все - як було (чи як не було). Як не було масового РЕГУЛЯРНОГО політичного руху громадян, так і немає. І довго не було б, якби не наша виборча поразка. А тепер - все в наших руках і є потужніша мотивація. Восені буде вже значним наступ Орди на наших підприємців: відчиняйте ворота, панове, для прийому масового поповнення опозиції.________________________Отут опозиція і повинна пропонувати суспільству відповідну ОРГАНІЗАЦІЮ. Потрібні будуть центри кристалізації - як фізичні, так і ментальні: панове Овчаренки, як раз, і виконують цю роботу._________________________________ Чомусь ми забуваємо важливішу рису кожного европейського демократичного руху: крім політичної організації опозиція має також потужний інтелектуальний КЛУБ, який Є АВТОРИТЕТНИМ для всього суспільства. Такий собі демократичний політичний арбитраж. В Польщі таким клубом були інтелектуали на чолі з А.Міхником та Я.Куронєм. _____________________________ Фахівці з польового сексу (Забужко) намагатимуться розженити лави опозиції (мов, теж опозиція!), але, Міхник із Куронєм не випадково очолили інтелектуальне супроводження Солідарнощі: вони були БОЙОВИМИ інтелектуалами. Тому, нам в Україні забужки теж не заважуть в формуванні інтелектуальних опозиційних клубів.______________________________________
Зараз Україна НЕ ВІДСТУПАЄ, А ВІДНОВЛЮЄТЬСЯ! Це - (поки!) тиха непомітна робота. Українці нікуди не ділися. Справжніх боїв за Україну ЩЕ НЕ БУЛО. Все ще попереді! ;)