RSS
18.07.12

Станіслав Овчаренко

1.  Кличко БРЕШЕ, що він не матиме нічого спільного з партією регіонів. Саме по собі висування списку з 225 чоловік ПОРУЧ зі списком Об’єднаної Опозиції ВЖЕ Є співпрацею з партією регіонів та самим Януковичем. Саме по собі дистанціювання від партії регіонів породжує ілюзію, що Кличко є альтернативою партії регіонів. Насправді – він є технічним кандидатом тієї ж партії регіонів, яка у багатьох регіонах НЕ МОЖУТЬ виступати під власним іменем.

Тобто, саме дистанціювання від партії влади – на користь самої партії влади. Непогано придумано.

Об’єднана опозиція, до якої НЕ приєднався Кличко і якого НЕ ЧІПАЄ влада – вимушена боротися як з другою лінією наступу проти влади Януковича.

 

Тут Кличко поремствував, що у Королевської забагато грошей як на технічного кандидата тієї ж партії регіонів. Що ж, це недоробка пана Ахмєтова чи ще когось з тієї ж партії регіонів – грошенят ще підкинуть. Тому Кличко без грошей та силової підтримки партії регіонів не залишиться. Але ж треба розіграти спектакль «дистанціювання від партії влади» задля самої партії влади.

Тобто, наочно, ми маємо три (може і більше?) три «технічні» партії, які будуть «боротися з владою», віднімаючи голоси у Об’єднаної Опозиції.

 

Є клоунський варіант «а ла Жириновський» – партія Олега Ляшка…   

 

2. Є ще один резерв протистояння Об’єднаній Опозиції. Це – так звані «незалежні, непартійні кандидати». Назвемо лише декого: це Тетяна Монтян, яка забруднилася у «справі педофілів» (хто ще вірить у її «об’єктивність?). Це – Петро Порошенко, який добре нажився на близькості до Віктора Ющенка і який насмерть стояв проти Юлії Тимошенко з її гаслом «підтопити жирок у олігархів». Яка цим назавжди заслужила ненависть олігархії, регіоналів та їх шпани.

Як виходець із Запоріжжя – звертаю увагу на Сабащука, який теж «дистанціюється від влади» - але у своєму інтерв’ю проговорився: а) він проти Юлії Тимошенко – «бо тій потрібна лише влада» - але «поважає Віктора Януковича» - бо той зумів добитися свого – став президентом. Коли Янукович втратить президентство – він перестане його поважати як не-президента. Саме тому не чіпають його підприємство у Львові. Як і Порошенка.

 

3. Отже – влада має глибоко ешелоновану лінію оборони від народу. Ми ще не згадали силовиків, долучивши туди суди усіх рівнів, прокуратуру, міліцію та армію.

А також – «приватних» бандитів.

 

4. Що ж робити у такому разі?

Ленін справедливо казав, що у політиці є лише дві реальні сили

а) сила держапарату

б) сила мільйонних мас народу, якому несила терпіти режим.

Отже – треба звернутися то цих самих мільйонних мас народу та не так підняти їх, як організувати тих, хто піднявся.

 

Взагалі – роль опозиції в умовах тоталітарного режиму – не так піднімати народ, як організувати тих, хто ВЖЕ піднявся. Тобто – подолання організаційного та ідеологічного хаосу в народному русі.

Акція «Україна без Януковича» - взагалі правильна. Це саме те, що сьогодні потрібно. Зрозуміло для всіх, що юридично тут нічого не можна зробити – ніякий суд не буде розглядати позов людей з народу. Але це – своєрідний референдум проти влади узурпаторів. У листку позову – перелічені головні гріхи диктатури – що зараз головне.

 

5. Проте у цьому «позові» є «підводні камені»

- не можна брехати, що цей позов щось може юридично вирішити

- для влади висвітлюються усі потенційні вороги диктатури, у той час, як прибічники диктатури успішно камуфлюються  під «незалежних» та «об’єктивних».

Тобто – нас видно, їх – ні!

-  може скластися враження, що цього заходу достатньо для перемоги справедливості.

Наївність мільйонних мас може бути величезною. Ми навіть не уявляємо – наскільки люди мало пов’язують своє погане життя з відсутністю демократичних інститутів влади. Взагалі це нормально – демократичні інститути влади на Заході теж боронить НЕ пролетаріат.

 

6. Не треба забувати, що, нагромадивши великі статки, олігархія мирно НЕ віддасть владу, тому, що розуміє – з владою вона втратить і статки і свободу. Тому олігархія навколо Януковича – не в стані політичного протистояння, а в стані ВІЙНИ З НАРОДОМ.

 

7. Саме тому в дечому я згодний з Вікторією Андреєвою – коли опозицію порівнює з шахістами, а владу – з борцями сумо. Так воно і є.

Але цей непоганий образ треба доповнити не образом борця сумо – а з стародавнім образом Циклопа, який закрив людей Одіссея у печері – щоб їх по одному з’їсти. Як ми знаємо – люди Одісея втекли, при цьому виколовши одне-єдине око на лобі у Циклопа.  Адже перед Одіссеєм та його супутниками була лише дві альтернативи:

-  бути з’їденими Циклопом

- виколоти очі Циклопу та втекти під черевами овець.

Третього виходу у Одіссея не було.

 

8. Як зараз немає третього варіанту у об’єднаної опозиції. Блокувати виборчі дільниці як пропонує шановна Вікторія Андреєва – немає сенсу: заблокувати можливо лише ті виборчі дільниці – де опозиція сильніша, і неможливо там – де сильніше партія регіонів та влада Януковича.

Крім цього, 33 чи 34 тисячі дільниць опозиція охопити НЕ ЗМОЖЕ. Тобто – таке блокування – прямо на руку регіоналам. Вони ще і приплатять за це.

 

9. ми вже писали – що потрібні не лише спостерігачі та журналісти – але і групи самозахисту для захисту журналістів та спостерігачів. При цьому пам’ятати – що їх з влади НІХТО не підтримає. Ні чиновники, ні судді, ні прокурори, ні члени виборчих комісій вищого рівня, ні державні силовики.

Тобто – події відбуваються у об’ємі – а нам весь час хочеться все бачити у двох вимірах на площині!

 

10. Отже – ця влада страшна, повторимо, не сьогоднішнім днем, а завтрашнім. Тому підприємці  - «корови з вим’ям» повинні допомогти «коровам з рогами» - інакше завтра середній клас України буде знищений, як непмани в 1929 році.

І чергові Ільф та Петров з партії регіонів будуть кепкувати з недоумкуватих «непманів» за підказкою більшовиків Януковича.

 

11. Треба весь час повторювати собі і людям – виборів не буде – їх просто не дадуть провести. Саме тому в Об’єднаній Опозиції залишаться лише ті, кого влада намітила у політв’язні. До речі – ще чотирьох бютівців – народних депутатів Генпрокуратура хоче позбавити парламентської недоторканності.

Європа та Америка краще за нас бачать: якщо Тимошенко та Луценко не будуть допущені до виборів – вільних виборів не буде за визначенням. Тобто Генпрокуратура буде йти за списком ОО – та відкривати справи проти опозиції.

 

12. Нещодавно Янукович зазнав глибокого приниження від Путіна. Той вчинив дурість, звичайно. Але Янукович та його оточення спробують помститися не Путіну – а саме опозиції!

Як свідкам ганьби.

 Тобто помста буде не винуватцям, а політв’язням. Теперішнім та майбутнім.

Так що проти тієї, хто вихлюпнув зеленку на Власенка – треба НЕ судити, а відповісти симетрично!

Взагалі – країна зачекалася на симетричну відповідь узурпаторам з Донбасу.

 

13. Ще раз нагадаємо: у Другій Світовій війні НЕ боролися проти німецької мови. УПА не боролася проти російської мови. Україна боролася проти нацистів Берліна та більшовиків Москви. Євреї Ізраїлю НЕ боролися проти арабської чи англійської мов. Вони боролися проти загарбників та бандитів – носіїв перелічених мов.

У Івано-Франківську провели флеш-моб по підготовці по володінню автоматом Калашнікова.

Це, крім роздратування, нічого тне викликає. Як ті бутафорські вила на мітингу.

З нас досить карнавалів! Як казав геніальний Ленін: «у повстання не можна гратися!»

Як кажуть французи: Le vin est tire, il faut le boire! («якщо вино відкрито – його треба пити!»).

Або не починати...



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь