RSS
08.05.12

Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов обговорив з Юрієм Луценком спільну програму дій Об’єднаної опозиції.
 
Розмова відбулася під час перерви у засіданні Апеляційного суду Києва, який розглядає апеляцію Луценка на вирок Печерського райсуду.
 
«Ми обговорили питання спільної роботи під час проведення Форуму Об’єднаної опозиції 12 травня», - повідомив Олександр Турчинов, додавши, що у Юрія Луценка «бойовий настрій».
За його словами, під час розмови Луценко висловив свої пропозиції щодо спільної програми опозиції, яка буде обговорюватися на Форумі.
 
 «Це, зокрема, питання боротьби з корупцією, питання люстрації суддів, слідчих, прокурорів, які несуть відповідальність за фальшування справ проти лідерів опозиції, та всіх тих суддів, які порушували судочинство в Україні і вироки яких були скасовані Європейським судом», - повідомив Олександр Турчинов.
 
 «Це дуже важливі питання, оскільки вони стосуються не лише політики, а стосуються кожного громадянина, який сьогодні позбавлений права на захист», - додав він.
 На думку Турчинова, «відновлення судочинства – це один з важливих аспектів, від якого залежить відновлення європейського демократичного шляху України».
 
 Коментуючи сьогоднішній судовий процес у справі Юрія Луценка, Олександр Турчинов зазначив, що по тому рішенню, яке сьогодні буде винесене в апеляційному суді, можна буде зрозуміти, яким буде вирок.
 
 На його думку, є всі підстави для відновлення слідства, «яке було відсутнє під час розгляду фальшивої справи».
 «Питання переслідування політичних в’язнів в Україні обговорюється в усьому світі, і я переконаний, що дії опозиції і підтримка демократичної світової спільноти призведе до того, що в Україні буде відновлений демократичний лад, який сьогодні зруйнувала ця влада», - резюмував Олександр Турчинов.


Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь