RSS
02.08.12

Станіслав Овчаренко

Передусім:

А) ніхто не помітив – що наші олігархи від влади (Янукович, Ахметов та інші) ґрунтовно облаштовуються саме на українській землі? І ви думаєте – що вони легко цього позбудуться через якійсь передвиборчі папірці?

Б) Як щодо права військ державної охорони арештовувати людей та вдиратися до їх помешкання – а вже ПОТІМ сповіщати про це прокурора? Тобто в досудовому (фактично в позасудовому) порядку? (Читайте законопроект)

В) моє питання до самого себе: як розповісти про палітру кольорів сліпим від народження?      

 

1.  Ніхто не помітив?

 – регіонали та комуністи не хочуть відкривати свої списки на мажоритарці?

- На мажоритарці своїх людей розкривають саме Об’єднана Опозиція та «Свобода» - які зараз разом співпрацюють та намагаються не заважати один одному

- зараз замовчують саме якість висуванців від власне партії регіонів –з боку «чесних», з боку не менш «чесних» журналістів та «аналітиків».

 

Сам факт прикриття саме кандидатів від партії регіонів не обговорюється. Неодноразово писалося про те, що партія регіонів втрачає популярність навіть у своїх регіонах.

Саме тому регіонали, комуністи та люди Королевської НЕ друкують списки своїх людей на округах. Саме тому, що буде видно, що Об’єднаній Опозиції доведеться мати справи не лише з «чистими» регіоналами – але і з їх другою, третьою та іншими колонами, які камуфлюються під «опозицію».

Регіонали, як владна тоталітарна партія, яка втрачає довір’я зацікавлена у тому, щоб загальна картина виборчих уподобань була максимально заплутаною.

 

Об’єднана Опозиція, навпаки, зацікавлена у тому, щоб загальна картина виборчого процесу була максимально спрощена до чорно-білого спектру.

В черговий раз прибічники ОО дають себе втягувати у дискусії щодо достоїнств та якостей кандидатів від Об’єднаної Опозиції – підіграючи владі у справі заплутуванні загальної картини подій.

Це стосується навіть моїх симпатичних друзів з «Абирвалгу» чи «Дурдому».

 

Я ще в попередніх статтях закликав не вестися на це. Адже владі протистоїть НЕ окрема особа з кандидатів у народні депутати – а загальна Об’єднана Опозиція проти усіх, хто допомагає владі утриматися.

 

2. Сам факт існування паралельних колон від опозиції свідчить про те, що ОО доведеться мати справу з багатьма ланками фактичних союзників влади Януковича.

Якщо Герасим’юк перейшла до Кличка – вона автоматично працює НЕ на Кличка, а на Віктора Януковича. Якщо Сергій Міщенко йде сам на округ без узгодження з ОО – він буде обов’язково працювати на владу. Неважливо – що при цьому вони думають.

 

Повторимо – політичне життя НЕ схоже на побутове, а діячі політики відбивають думку та настрої мільйонів людей – тому є не так просто людьми, як символами суспільних настроїв.

Нам теж не подобається багато хто у Об’єднаній Опозиції.

 

Але подобається, що вона взагалі існує.

 

 Цього немає ні в Росії, ні в Білорусії. Саме тому там існують диктатори та політв’язні. А на дорогах безкарно чавлять людей.

 

3. Англійці щодо коаліцій кажуть: «Верблюд – це кінь, створений колективом».  

Адже ми неодноразово писали, що нам потрібно буде захищати вибір на виборчих дільницях з ризиком для життя наших «спортсменів» та спостерігачів – інакше участь у виборах не має ніякого сенсу.

 

Але як неполітичній, простій людині, не обтяженій освітою та політичним досвідом довести – що треба зробити надзвичайне зусилля, щоб пройшов наш кандидат – якщо перед цим ми щосили паплюжили власного кандидата?

У той час як кандидати Януковича залишилися «нецілованими» критикою?

 

Ми добре знаємо – якщо з «чорного ящика» є лише один вихід – то усю увагу треба зосередити саме сюди, незважаючи на будь-яку димову завісу. Мені з дитинства подобалася одна казка (не пам’ятаю назви) – де головному герою чарівник чи чарівниця радить: «Ти йди – позаду та з боків будуть ревти звірі, звучати оманливі голоси, крики та таке інше. Але ти, головне, не оглядайся і тоді врятуєшся». Хто читав психолога Еріха Бьорна – той зрозуміє мене.

 

Треба будь-як гасити шумові ефекти – та згадувати те, про сказано на початку цього тексту.                             



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь