RSS
16.03.12

Станіслав Овчаренко.

"Це гірше, ніж злочи, це - помилка!"

Талейран. 

Чому Україна так довго бездержавна?

Деякі факти давньої та недавньої історії:

Під час громадянської війни 1917 – 1921р.р. проти гетьмана повстали петлюрівці, замість того, щоб узгоджувати стосунки в межах національного консенсусу. Перемогли більшовики.

Потім – Руїна 1933 року.

 

В 1991 році найрейтинговішим націонал-демократом був В’ячеслав Чорновіл, якому протистояв комуніст Леонід Кравчук. Але тут висунувся в президенти Левко Лук’яненко, відтягнувши від Чорновола голоси та забезпечивши перемогу на виборах партапаратникові Леонідові Кравчукові. За що останній призначив Левка Лук’яненка послом у Канаду.

Непогана нагорода за фактичну підтримку!

Але потім – Руїна пострадянського періоду історії України.  

 

Давайте розберемося: Левко Лук’яненко тоді був не гірший за Чорновола – але більш рейтинговішим був саме Чорновіл!

Результат?

Перемогли колишні партапаратники, які разом з бандитами розграбували Україну.

Досить ще згадати цькування оточенням («смітником»)  Віктора Ющенка прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. 

Виграв у кінцевому рахунку Віктор Янукович та його партія люмпенів.             

Тепер споглядаємо Руїну самої української державності. З 2010 року.    

 

Не завжди кількість страждань дорівнюють кількості набутої мудрості.

Не завжди кількість витрачених грошей дорівнюють кількості здобутих дивідендів. Особливо політичних.

Ми бачимо не початок розквіту політичного таланту, а, навпаки – початок кінця політичної кар’єри Наталії Королевської. Незважаючи на очевидні її достоїнства як економіста та організатора. Та взагалі на дуже добре виховання, отримане ще з дитинства.

Високі здібності у одній площині не завжди доповнюються такими ж природними даними у інших сферах діяльності. Політика виявилася більш складною та непередбачуваною, примхливою для Наталії Юріївни, ніж економіка – де більше математики та менше віртуальностей і міфів, які відіграють аж надто визначну роль.

 

У сфері політики, як взагалі у суспільстві уявні речі бувають не менш реальні, ніж дійсні. Бога немає, але церква є, релігійні війни теж є, трагедії, які породжені вірою - існують…

Наталія Королевська започаткувала підприємницький, а потім громадський рух «Вперед», який виріс з Асамблеї малого та середнього бізнесу.

Тим самим поділивши саму Асамблею на дві частини – ті, що сприймають її як лідера, керівника руху – і які її не сприймають.

Нам, як безпосереднім учасникам підприємницького руху це відомо зсередини.

 

Ми також знаємо, що підприємці – найактивніша, найсвідоміша частина українського суспільства.

Як 100 років тому ведучою силою був робітничий клас. Саме тому невідворотно доля української незалежності та демократії залежить саме від позиції підприємців та підприємницького руху.

Як 100 років тому доля України залежала від позиції саме робітничого класу.

 

Що ж ми бачимо тепер?

Ми писали раніше, що «Спільна справа» та «Вперед» як громадські організації, будуть допомагати об’єднаній опозиції вигравати на виборах, слідкуючи за ходом виборів, та приймаючи участь у відстороненні диктатури від влади.

Ми також писали, що єдність опозиції на виборах викликана саме консолідованою силою кримінальної однопартійної диктатури партії регіонів та особисто Януковича.

 

Повинні визнати, що частково помилялися. Рух «Спільна справа» О. Данилюка дійсно зосереджується на перешкоджанні фальсифікаціям на виборах.

Але це не стосується керівництва «Вперед» та УСДП на чолі з Наталією Королевською.

 

У їх матеріалах щодо виборів НІЧОГО не говориться про перешкоджанню фальсифікаціям на виборах та єдність сил опозиції проти диктатури. Більш того, гасло «Новій Україні – нові лідери» означає, що Наталія Королевська НЕ ВИПАДКОВО вийшла з КОДу та буде висувати власний список кандидатів, який НЕОДМІННО буде спрямований проти єдиного списку, узгодженого опозицією.

 

Якщо прийняти до уваги, що 50% з цього об’єднаного списку складають кандидати від «Батьківщини» - це означатиме, що список Королевської буде спрямований саме проти «Батьківщини» Юлії Тимошенко. У кінцевому рахунку ця політична самодіяльність Наталії Королевської лише посилить взаємопоборювання в стані самої опозиції.

 

Тут або свідоме підігравання партії регіонів – або політичний інфантилізм. Тобто – політична пісочниця, бо у випадку наявного політичного ренегатства (незалежно, що про це думає чи чого хоче Наталія Юріївна) їй нічого не дістанеться. Але ця політична пісочниця пані Наталії надто дорога, аж золота. Проте стан в країні такий – що час для політичних тушок партії регіонів та олігархії спливає. Як здібному економістові Наталії Юріївні це повинно бути зрозуміло більш, ніж будь-кому.

 

Але, перейшовши з економічної площини у політичну пані Наталія мимоволі втрачає здатність до інтуїтивного розуміння загроз, які чатують на її саму. Піар-кампанія геть невдала, особливо це стосується рекламних роликів та біл-бордів, за які навіть незручно досвідченій людині.

Адже «Нова економіка – нова Україна» на синьому фоні яскраво малює образ, що щось нове та творче можливе саме за диктатури Януковича! Аналогії з кольором та гаслом партії регіонів надто вражаючі…

Адже Наталії Королевській, як економістові, повинно бути зрозуміло, що «нова економіка» в Україні Януковича веде до знищення малого та середнього бізнесу і, у кінцевому рахунку – до таборів примусової праці.

(Щоправда – це предмет не економіки, а політекономії, яка на Заході ще існує)      

 

Адже люди воліють мислити не поняттями, а образами – і автоматично асоціюють Наталію  Королевську з долею партії регіонів. Не секрет, що в українському суспільстві ненависть до партії регіонів невпинно зростає. А «вдала» піар-кампанія Наталії Королевської мимоволі переносять негатив суспільства на її саму.

 

Так що вона не досягає цілей не лише як прибічник опозиції, але навіть як ренегат! Саме тому ми говоримо, що дорога піар кампанія вправно працює на її самознищення. У неї немає політичного креативу Юлії Тимошенко – тому повторити її шлях у політиці не вдасться. Її талант полягає зовсім у іншій площині.

 

Ну, дійсно – ніколи у політиці не можна забігати вперед та висувати претензії ще до того, як створилися умови для їх реалізації. На цьому не раз горіли долі та репутації. Висловивши свої честолюбні запити у самій партії «Батьківщина» - вона протиставила себе самій партії і природно була з неї викинута.

Привід для виключення справді незначний, невмотивований як слід. Але по суті керівництво «Батьківщини» вчинило адекватно. Адже дійсно – Наталія Королевська вийшла з КОДу, підтвердивши цим вчинком, що її виключили з фракції та Блоку ПРАВИЛЬНО.

 

Україна втомилася від «затушкованості» політичної арени. І ненависть до тушок у недалекому майбутньому спричинить для них багато нещасть.

Якщо УСДП вийшла з КОДу, протиставляє себе опозиції – вона ОБОВ’ЯЗКОВО буде працювати на боці партії регіонів.

Як опозиційний клон.

Адже паралельний опозиційному список кандидатів УСДП робить її союзником партії регіонів, яка дуже зацікавлена у сум’ятті у стані опозиції. Саме тому опозиція буде вимушена боротися не тільки проти виборчої машини партії регіонів, але і проти кандидатів УСДП Наталії Королевської. Разом з міліцією, СБУ, прокуратурою, судами...

А партія Королевської залізною логікою подій буде спиратися і на партію регіонів і на репресивний апарат диктатури Януковича.

 

Ми раніше писали, що про це як здогад. Тепер це підтверджується фактом анонсу створення паралельного списку Наталії Королевської. А ще на підході «список Олега Ляшка». Теж «чесного, простого, непідкупного»…

Тобто, приклад Наталії Королевської гідний наслідування чергового «нового. креативного лідера». Звичайно – Ляшко буде карикатурою Наталії Королевської – але шкодитиме не стільки їй, як об’єднаній опозиції.

 

До речі – Наталія Юріївна пропонує ВІДКРИТО обговорювати кандидатури майбутніх народних депутатів. Тобто – передчасно наразити їх на судове та позасудове переслідування владою.

Чи вона впевнена, що ЇЇ кандидатів не чіпатимуть? Цікаво знати – ЧОМУ саме?

Ми вимушені крок за кроком розкривати нову технологію висування «простих, чесних та непідкупних» - які чомусь не бояться, що їх чіпатиме диктаторська влада.

Саме тому, що ДУЖЖЖЕ чесні?                         

 



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь