RSS
27.04.12
gazetavv.com

 Президент Австрії Гайнц Фішер не буде брати участь в ялтинському саміті глав держав Центральної Європи 11-12 травня.

 

Також на саміт, ймовірно, не приїде президент Чехії, повідомляє "Deutsche Welle".

 

У відомстві президента Австрії повідомили, що Фішер "не прийняв запрошення на цей саміт з причин щільний робочий графік і повідомив про це українській стороні ще три тижні тому".

 

Про те, що на саміт може не приїхати президент Чехії, сказав українськими журналістами глава представництва ЄС в Україні Жозе Пінту Тейшейра.

 

В Адміністрації українського президента Deutsche Welle не надали інформації про те, які саме державні лідери прийняли запрошення Віктора Януковича.

 

Раніше стало відомо, що президент Німеччини Йоахім Гаук не прийняв запрошення взяти участь в 18-му саміті глав держав Центральної Європи в Ялті.

 

Це рішення Гаука було погоджено з канцлером Ангелою Меркель. Такий крок глави держави підтримав і міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле: "Це правильне рішення", - сказав він.

 

Глава МЗС Німеччини нагадав про вимогу свого уряду, щоб Юлія Тимошенко одержала належну медичну допомогу та запропонував лікування екс-прем'єра та її ув'язнених соратників у Німеччині.

 

У свою чергу, екс-посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн сказав DW, що сьогодні відносини між Берліном і Києвом переживають кризу, якої не було ні при президенті Леоніді Кучмі, ні при президенті Вікторі Ющенку.

 

"Вже не один місяць весь цивілізований світ звертається до українського керівництва, вказуючи на неприйнятність політичних переслідувань Юлії Тимошенко та інших колишніх членів уряду. Але нічого не відбувається", - заявив Штюдеманн.

 

За його словами, Віктор Янукович у відносинах з ЄС "закриває двері, не знаючи, чи знайде він ключ, щоб потім їх знову відкрити".

 

"Це глибоко непрофесійно. Або Янукович відділений від зовнішнього світу і не усвідомлює, що відбувається навколо, або він і його оточення настільки недалекоглядні, що не можуть передбачити наслідки своїх дій", - заявив німецький дипломат.

 

Штюдеманн вказує, що переслідування опозиції в Україну за лічені тижні до "Євро-2012" виявилося на перших сторінках німецьких видань.

 

"Це іміджева катастрофа. Я не знаю, як Україну буде з цього вибиратися", - заявив екс-посол.

 

Глава представництва Фонду Аденауера в Україні Ніко Ланге також вважає, що "Янукович продовжує спрямовуватися в міжнародну ізоляцію".



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь