RSS
18.01.12

РОСІЙСЬКА ВЕСНА. Путін набагато слабший, ніж здається, і його пропаганда більше не працює
Провідний канадський політичний журнал MacLeans опублікував статтю про ватажка Держави-Мафії Росії Путина під назвою «Свіжі голоси проти старого режиму Росії» (Fresh voices against Russia's old regime) з підзаголовком «Нове покоління росіян говорить: Досить, набридло» (A new generation of Russians is saying, enough is enough). Журнал зокрема вказує:

«Росіяни ситі по горло Путіним. Його аргументи, що принаймні їм зараз живеться краще, ніж раніше, переконують дуже небагатьох.

«Те, що ми зараз бачимо, це прихід абсолютно нового покоління, покоління, яке народилося після краху Радянського Союзу, або принаймні того покоління, в якого від Радянського Союзу не залишилися ніяких спогадів», говорить Микола Петров, вчений з Московського центру Карнеги.

«Це ставить Путіна в дуже складне положення, тому що він говорить, що виборці повинні за нього голосувати, якщо вони не хочуть повернення до хаотичних і бурхливих 1980-х і 1990-х», говорить Петров.

«Це може спрацювати для пенсіонерів, але це не працює у разі студентів і молоді, тому що вони хочуть досягти що-небудь в майбутньому, а не боятися минулого».

Дукан Вей, ад'юнкт-професор політичних наук в Торонтському університеті, вважає, що Путін набагато слабкіший, ніж здається на перший погляд. «В нього абсолютно немає ніякої ідеології або потужної організації, яка б утримувала його режим від розпаду», говорить він.

«Режими, які тримаються на патронажі без чого-небудь на зразок спільної етнічної приналежності або ідеології, або свого роду революційної традиції, дуже нестійкі до раптового переходу еліти на бік супротивника, який може серйозно загрожувати режиму».

Проте опозиція Путину теж дезорганізована і в цілому безлідерна. «Вона не об'єдналася навколо опозиційної особи. Роздробленість опозиції, імовірно, працює на користь Путіна», говорить Стівен Фіфер, старший науковий співробітник в Брукинсі.

Микола Петров стурбований, що без сильної і добре функціонуючої політичної системи, яка дозволяє законне інакомислення і без життєздатних політичних партій, які можуть замінити Путіна, росіяни можуть вилити свій гнів в ескалацію демонстрацій і соціальні заворушення.

Він сподівається, що вони направлять свою енергію на будівництво справді демократичного руху, який примусить російських політиків до реформи.

«Проблема не в заміні поганого царя на хорошого», говорить він. «Проблема в заміні всієї системи, щоб здійснювати демократію не один раз на 10 років, а щоденно», цитує карнегівця журнал MacLeans.

Нагадаємо зі свого боку, що Росія органічно не здатна до демократії, що у всій російській історії не було жодного (!) т.з. хорошого царя, і ніколи не буде.

Для того, щоб позбутися вікового порочного кола громадянам цього кривавого утворення треба якнайскорше знищити вікову імперську тварюку, розділивши її на 100 історично справедливих частин, оскільки все це колишні незалежні країни, свого часу поневолилені Москвою.

КЦ


Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь