RSS
30.03.12
gazetavv.com

 Економіка США в 2012 році стала сильнішою і стабільнішою, заявив глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке.

"Так, я сплю трішки краще. Але все одно, я думаю, дуже важливо не бути самовдоволеним. Нам чекає довгий шлях, нам потрібно багато чого досягти, і ми продовжимо робити все можливе", - сказав Бернанке.

В якості першочергових завдань глава ФРС виділив необхідність створення нових робочих місць і відновлення ринку житла. При цьому Бернанке відзначив, що в наступні роки число безробітних в США може перевищувати середній рівень.

Коментуючи зростання цін на паливо, Бернанке сказав, що вони негативно впливають на життя простих американців, проте в цілому являють собою помірний ризик для економічного зростання.

Глава ФРС не виключив третього раунду програми "кількісного пом'якшення", якщо в цьому виникне необхідність, проте не став вдаватися в подробиці.

Нагадаємо, що ФРС підтримує облікову ставку на майже нульовому рівні з грудня 2008 року і витратила 2300000000000 доларів на викуп боргових зобов'язань в рамках двох програм зі стимуляції економічного зростання, які здобули популярність як перший і другий етапи програми "кількісного пом'якшення".

Останнім часом інвестори очікують інформацію про можливість чергового викупу ФРС боргових зобов'язань. Вважається, що додаткові грошові кошти, отримані ФРС, сприятимуть зростанню економіки та основних фондових індексів.

Опоненти Бена Бернанке стверджують, що політика ФРС по насиченню ринку ліквідністю і викуп проблемних активів сприяють зростанню інфляції. Крім того, його багато раз дорікали в недооцінці серйозності фінансової кризи 2008-2009 років.



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь