RSS
05.06.12


Станіслав Овчаренко

Потрібно негайно викрити загальну брехню, яка існує в мовному протистоянні.

 

Владі Януковича сьогодні вдалося відволікти увагу і опозиції, і взагалі українського суспільства від самої проблеми повалення влади мафіозного клану Януковичів на мниму мовну проблематику.

Саме для цього звезли регіоналів з усієї країни за 135 грн. «на нос». Тут було все: і табір регіоналів звечора, і посилена охорона навколо приїжджих проплачених зайд. Тут були щільні огорожі по вулиці Грушевській.

 

До речі – протестувальники проти закону регіоналів про мову були розділені: ті, що з «Свободи» Олега Тягнибока – були закриті біля Маріїнського палацу та загороджені машинами від огорожі Верховної Ради. Ті, що належали до Об’єднаної Опозиції – ті зосередилися недалеко від Кабміну.

До речі – не обійшлося без штовханини та сльозогінного газу міліції проти демонстрантів.

Ведучим був Олесь Доній, який давав слово виступаючим.

 

Скажемо одразу: зараз час просто мітингів минув. Якщо така малочисельна тусовка опозиції буде і під час виборів та після них – програємо і їх.

Тому, що захисники партії регіонів були і серед виступаючих «за українську мову».

Про це – нижче.            

 

Якщо боротьба за українську мову була лише оглядом сил перед вирішальними зіткненнями українського суспільства з тоталітарною владою – то керівникам Об’єднаної Опозиції так і треба було говорити:

-  Ми розуміємо, що тоталітарна влада відволікає нашу увагу від більш нагальних проблем існування української держави. Але ми теж проводимо огляд власних сил перед вирішальними боями за повалення диктатури Януковича. Після якої мовні та культурні проблеми можна вирішувати вже більш цивілізованими засобами.

 

Треба по всіх усюдах кричати та доводити, що зараз влада відволікає нашу увагу від проблеми існування диктатури – і ми розуміємо їх маневри. Ми повинні об’єднати українців, незалежно від мови спілкування.

 

Українська мова, звичайно, важлива для самого існування української нації. Але ще важливіше не допустити знищення України як незалежної держави та її демократичного майбутнього – теж незалежно від мови спілкування. Ми повинні не вестися на провокацію відволікаючими питаннями!

 

Чи є важливим уточнення щодо справжньої причини зіткнення між владою та опозицією?

 

Звичайно – це надважливо.

Тому, що це викриває брехню мнимих опозиціонерів, які начебто борються за існування української мови – але насправді підтримують владу партії регіонів, яка і робить розбрат в українському суспільстві на мовному питанні.

 

Докази?

Будь ласка:

На мітингу за захист статусу української мови приймали участь ті діячі, які активно працюють проти Об’єднаної Опозиції та співпрацюють тим самим з партією регіонів.

В’ятрович – це та людина, яка намірилася у поміч партії регіонів «перевіряти списки кандидатів від опозиції», залишивши поза увагою кандидатів від партії регіонів з їх гречкою та бітами, якими непогано володіють деякі депутати Верховної Ради від партії регіонів.

Це – Сергій Пантюк, який підтримав кандидатуру Баранова на Спілці письменників України – людини партії регіонів.

Це – також Ігор Мазур, який своєю боротьбою проти Юлії Тимошенко (нехай сидить!) – об’єктивно співпрацює з регіоналами проти Об’єднаної Опозиції.

 

Тобто, якщо бачити, що боротьба за мову – лише етап, проміжна ланка боротьби за демократію та права людини, проти тоталітарної влади Януковича – то коло справжніх опозиціонерів проти влади різко звужується.

 

Не можна одночасно боротися за українську мову – і одночасно співпрацювати з партією регіонів, яка і є проросійською партією України, побратимом «Єдиної Росії» Путіна та Комуністичної партії Китаю.

 

Потрібно дивитися у корінь подій – і не буде самообману.

Не можна одночасно боротися проти лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка – і відстоювати державність української мови та цілісність української держави.

А наші «чесні», «об’єктивні», патріоти» з великим галасом кричать про мову – і підтримують її ворогів.

Єдиним справжнім ворогом диктатури Януковича є саме Об’єднана Опозиція на чолі з Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком. Тому будь-які слова та дії проти них є поміччю партії регіонів, Януковичу. А отже – і знищенню української мови на теренах України.

 

Що й казати – опозиція, у тому числі Об’єднана Опозиція, виступили слабенько, ніде правди діти.

Але ніде правди діти – що її сильно послабила байдужість мнимих союзників та взагалі українського суспільства. «Здавши» своїх лідерів опозиції – тепер доведеться здавати крок за кроком інші позиції.

Мова була лише черговою здачею позицій не лише опозицією, але й українським суспільством.

 

Не можна бездумно кидатися на амбразуру проти влади – якщо ми не підтримали тих, хто ВЖЕ кинувся – а ми не підтримали належним чином.

Перелічені зараз та раніше – лише зловтішаються з долі лідерів справжньої опозиції та продовжують їх паплюжити у своїх виступах та вчинках.

Нагадати?

Зараз: Ющенко (до речі – де він?), Єхануров, Огризко, Кушнірук, Юрій Костенко, В1ятрович, Ігор Мазур, Юрій Шухевич та інші – багато посприяли перемозі української мови в Україні?

Тим, що паплюжили лідерів опозиції ще ДО перемоги над диктатурою?

До речі – а де Кличко з його «Ударом»? Пішов при наближенні «Беркуту»…

 

Якщо пам’ятати – що боротьба за українську мову – лише частина боротьби за Україну, ми не будемо обманювати себе щодо деяких облудних поціновувачів української мови.

 

До речі – велику роль в утвердженні саме української мови відіграє саме ТВі на чолі з Миколою Княжицьким. На його телеканалі відбуваються надзвичайні події – вдалі спроби відродити високу українську культуру історії мови та літератури «по гамбурзькому рахунку».

Чого коштує остання лекція філолога Шевчука на ТВі!

 

Коли відроджений український інтелект заговорить саме українською мовою – відродиться і сама українська літературна мова пострадянського часу.

Але це вже тема окремої бесіди…  



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

УКРАЇНЦЯМ НА РОСІЙСЬКОМОВНИХ НЕ ЗВАЖАТИ (НЕ ЧУТИ) як у Прибалтиці. НЕДОЛУГИМ ОКУПАНТАМ-> ЧЕМОДАН-ВОКЗАЛ-МОСКОВІЯ !!  ВЛАДІ - ЛЮСТРАЦІЯ !!! УКРАЇНЦЯМ - повернути графу «НАЦІОНАЛЬНІСТЬ» у паспорті та ЗАМОЖНІ УМОВИ У СВОЇЙ ХАТІ !!! Україна - батьківщина українців. ОПОЗИЦІЯ – ЗДАЛА УКРАЇНУ !   ГЕТЬ МІЛІЦЕЙСЬКИХ ПРОВОКАТОРІВ НА ЧОЛІ З ЗАХАРЧЕНКО !!!  «НКВД» НЕ ЗАХИЩАЛО, А НАПАДАЛО   НА ПРОТЕСТУЮЧИХ (БИЛА, ЛАМАЛА РЕБРА,ТРУЇЛА ГАЗОМ) 5 червня 2012 р.!!! КОНСТИТУЦІЯ В ДІЇ ?! ДЛЯ ЧОГО ТІ ДЕПУТАТИ ВзР ?

Станислав Овчаренко, вы в порыве скорее всего проплаченного энтузиазма запросто оскорбили порядосных людей, даже ногтя которых ваша юля не стоит! Это она любит исключительно пиар...а что могли сделать Костенко и Ющенко в противодействии этому закону, если для власти и 1 Декабря - не указ....а возможно, что и правда оппозиционное боьшинство , представленное БЮТ договорилось с ПР! Я запросто этому поверю, потому что ЮВТ ЛИЧНО обещала региональные языки восточному избирателю..в то время, когда Ющенко и Костенко были против..но ей нужен пиар в любом виде..тогда для популярности нужгно было пообещать региональный - пожалуйста! сейчас нужно горячо поддерживать украинский - пожалуйста!так что не делайте ее борцом, унижая людей,по нравственности до которых она сильно не дотягивает..и это мягко сказано!

Кажете, що міг зробити Ющенко? Бути з народом під Верховною Радою! І бути у перших рядах протестувальників! А де він був? Сховався?  Чи і тут йому клята Юлька заважала?

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь