RSS
30.03.12
gazetavv.com

 Монако лідирує в світі за середньою вартістю квадратного метра елітного житла - в князівстві один квадрат елітної нерухомості оцінювався за результатами четвертого кварталу 2011 року в $ 58,3 тис., свідчать дані індексу PIRI (міжнародний індекс цін на елітне житло) консультанта з нерухомості Knight Frank.

Індекс був розрахований в рамках традиційного Звіту про багатство (Wealth Report), який готується Knight Frank і Citi Private Bank.

Москва, за даними експертів, знаходиться на 14-му місці - у столиці ціна елітного житла складає в середньому $ 24 тис. за квадратний метр.

Друге місце за вартістю елітного житла в світі зайняв курортний район Кап-Ферра у Франції - $ 51,8 тис. за квадрат. На третьому місці розташувався Лондон - елітне житло в середньому коштує тут $ 48,9 тис. за квадратний метр, а Гонконг завоював на четвертому місці - $ 47,5 тис. Замикає п'ятірку місць в світі з самим дорогим житлом знаменитий Куршавель (район 1850) з вартістю елітного квадрата в $ 44 тис.

Париж в рейтингу Knight Frank знаходиться на 11-му місці, знаменитий район Нью-Йорка Манхеттен - на 17-му місці, Санкт-Петербург - на 21-му місці а Київ - на 48-му з показником $ 7,9 тис. квадрат) .

Лідер рейтингу Knight Frank по середній вартості квадратного метра елітного житла - Монако - разом з містами Мужен і регіоном Дордонь у Франції, іспанської Мальоркою та італійським Міланом слід після Мумбаї за рівнем падіння цін на житло (мінус 10%).

У той же час Москва опинилася на восьмому місці за зростанням вартості елітного житла - за даними експертів, ціни в цьому сегменті нерухомості збільшилися в російській столиці в 2011 році на 9,8%.

Санкт-Петербург, де житло подорожчало за рік на 4%, зайняв 16 рядок цього рейтингу, обігнавши Нью-Йорк, який опинився на 17-му місці з показником плюс 3,1%.

У Лондоні, згідно з дослідженням, ціни на елітну житлову нерухомість виросли на 12,1% (шосте місце), в Києві - на 5,4% (13 місце), в Римі залишилися на колишньому рівні (24 місце), а в Парижі та зовсім впали на 3% (46 місце).

Нагадаємо, 6 березня Президент України Віктор Янукович заявив, що в 2012 році в Україну активно реалізовуватиметься програма з будівництва доступного житла.



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь