RSS
14.03.12
bin.ua

 Міністерство аграрної політики і продовольства України оцінює можливі перехідні залишки зерна до 1 липня 2012 року на рівні більше 10 млн тонн.

"У нас будуть завищені перехідні запаси зерна, оскільки недостатні темпи експорту в третьому кварталі 2011 року позначилися на його загальному обсязі. При цьому логістика має певні обмеження", - сказав перший заступник міністра агрополітики та продовольства Микола Безуглий журналістам в рамках 4-го щорічного форуму Інституту Адама Сміта "Агробізнес Україна" в Києві в середу.

За його оцінками, запаси пшениці на кінець поточного маркетингового року (МГ, липень-червень) складуть 7-8 млн тонн, у тому числі продовольчої не менше 5 млн тонн.

При цьому Н.Безуглий уточнив, що Україна вдасться скоротити перехідні запаси за рахунок експорту кукурудзи до збирання нового врожаю цієї культури, яка починається у вересні. Перший заступник міністра, зокрема, вважає, що за підсумками маркетингового року, який для кукурудзи триває з жовтня по вересень, експорт цієї культури складе більше 15 млн тонн, що є рекордним для України.

"У нас рекорд з виробництва кукурудзи і нас рекорд по її експорту", - підкреслив Н.Безуглий.

Він також припустив, що в поточному році посіви кукурудзи в Україну будуть розширені і складуть 4,3-4,5 млн га

Як повідомлялося, Україна в третьому кварталі 2011 року недостатньо активно експортувала зерно через дію вивізних мит на зернові та скасування відшкодування ПДВ зернотрейдерам.

З початку поточного року, поставки українського зерна на зовнішні ринки стримувала аномально холодна погода.

Раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк оприлюднив нові дані з експорту зернових з України за підсумками поточного маркетингового року, знизивши його обсяг до 20-21 млн тонн зернових замість раніше прогнозованих 25400000 тонн.



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь