21.02.12

Тиск та погрози на адресу ветеранів-афганців, які не побоялися висловити своє невдоволення діями влади, - початок розправи над громадськими лідерами. Про це заявив співголова Громадянського руху «Вперед!» Андрій Панаетов. За його словами, в Україні щодня з’являються нові факти того, що влада свідомо і відверто переслідує людей за висловлення власної позиції та думки, про що свідчить заява голови Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані "Ніхто крім нас" Олександра Ковальова.

 

«За останній тиждень афганці двічі чітко та однозначно продемонстрували, що їх не влаштовує позиція влади і її відношення до народу. Вперше вони це зробили під час покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, коли повернулися спинами до урядовців. Вдруге, коли написали листа до Верховної Ради з вимогою відправити у відставку Кабмін. Реакцією зі сторони влади на такий «демарш» стало переслідування, що недопустимо в демократичній країні», - сказав він.

 

Андрій Панаетов відзначив, що зараз свідомі громадяни не мають права залишатись осторонь у ситуації, коли відбувається наступ влади на власний народ. Тому Громадянський рух «Вперед!» підтримує афганців і готовий надати їм будь-яку підтримку та допомогу.

 

«Ми повністю підтримуємо ветеранів-афганців і готові стати поруч для спільного захисту наших прав і свобод. Закликаємо долучатися до спільного супротиву репресіям влади всіх, хто бачить Україну вільною та демократичною країною. Переконані, що спільними зусиллям ми зможемо поставити владу на місце», - сказав Андрій Панаетов.

Нагадаємо, сьогодні Олександр Ковальов заявив, що на нього чиниться тиск. Зокрема, до компанії, співзасновником якої він був до недавнього часу, з перевіркою приходила податкова, було проведено п`ять обшуків.

 

"Мене попередили, що з самої верхівки дана команда закрити усі господарюючі структури, якщо її засновники пов`язані з НКН і можуть підтримувати НКН", - повідомив Олександр Ковальов.

"А сьогодні мені прямо сказали старі знайомі співробітники МВС, що мені краще виїхати з країни. Сказали, що на мене дана команда "фас", - додав Ковальов.

 

Також голова громадської організації повідомив, що за ним постійно їздить якась машина, а всіх, хто заходить до офісу НКН у Києві, фотографують, і телефони прослуховуються. На думку Ковальова, мета такого пресингу – "роздавити" рух ветеранів-афганців в Україні.


Загрузка...

Погода, Новости, загрузка...



Загрузка...



Другие новости по теме:



Добавить комментарий

    
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:
Включите эту картинку для отображения кода безопасности
обновить, если не виден код
Введите код:

 
    

Последние новости


«    Февраль 2012    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
Февраль 2012 (945)
Январь 2012 (2047)
Декабрь 2011 (2339)
Ноябрь 2011 (2964)
Октябрь 2011 (2482)
Сентябрь 2011 (2722)

Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь