точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Архив за Июнь, 2010

Оксана Челышева. Коллега Политковской Семью казанской журналистки жестоко избили российские менты

43ec4e3f6610b1kasparov.ru

Предисловие главного редактора

Эта статья - не для России, а для Украины. Как иллюстация к сказанному Андреем Илларионовым (см. предыдущий материал).

Не забудем - массовое истребление людей начинается именно в тот момент, когда УЖЕ НИЧЕГО СДЕЛАТЬ НЕЛЬЗЯ. Как в Голодомор 1933 года, скажем. Но до сих пор до остервенения ненавидят бандеровцев именно потому, что те после 1945 года оказали вооружённое  сопротивление именно тогда, когда в СССР уже никто не сопротивлялся.

Теперь мы видим, что возвращается в Россию сталинская практика заложников из числа членов семьи.

ЭТИ люди теперь будут консультировать людей Януковича.

У этого тоже есть свои аналоги: до 22 июня 1941 года Гестапо и НКВД неплохо сотрудничали и обменивались опытом. Да так, что НКВД любезно передала Гитлеру немецких коммунистов …

В БЮТ запланували реальне очищення

Блок Юлії Тимошенко проведе перереєстрацію депутатів у всіх фракціях місцевих рад. Про це заявив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу. “Незалежно від їх регіонального розташування чи рівня. Тобто в міських, районних, обласних, тощо”, - уточнив він. “Ті, хто не пройдуть перереєстрацію, не будуть депутатами від нашої політичної сили. Вони можуть називати себе ким завгодно. Але ж фактично це буде тільки один формат, формат зради”, - заявив Турчинов. Політик повідомив, що в БЮТ вважають “нехай краще фракція буде менше, але в ній будуть залишатися тільки ті, які працюють на виконання взятих на себе зобов’язань і працюють на захист України”. “Ми не просто говоримо, а реально працюємо на очищення”, - зазначив Турчинов. Українська правда

Тушки за Напрямки внутрішньої та зовнішньої політики Януковича
БЮТ:
1. Барвіненко В. …

Бен Арис. Россия: модернизация или смерть. (Парадоксы национального интеллекта - “С и Т”)

1570326401“Business New Europe”, Великобритания

Предисловие главного редактора

Иностранные, особенно западные обозреватели, склонны несколько сужать значение факторов, непосредственно к экономике не относящиеся.

Модернизация экономики - это в российских (теперь и украинских) условиях - скорее не чисто экономическая, сколько культурная, гуманитарная проблема. В самой экономике деньги могут приплывать и убывать из тогог или иного сектора экономики - то оживляя, то заставляя замереть те или другие отрасли экономики.

Мождернизация же непосредственно связана с таким явлением как совокупный национальный интеллект - который способен к инновациям - или нет, даже если каждого участника инноваций “осыпать золотом”. Интеллект, разум, способность творить НЕ может так легко прибывать и убывать, как денежные потоки сами по себе.

Несмотря на “безвоздушность” “бестелесность” - способность творить - феномен инерционный, даже …

Майкл Емерсон. Непрофесійна угода щодо флоту Росії – найпомітніше «досягнення» Януковича за сто днів – брюссельський експерт

Майкл Емерсон

Майкл Емерсон

www.nkzu.org

Передмова головного редактора

100 днів Януковича ще довго будуть обговорювати в суспільстві. але вже помітно, що, за радянськими зразками, намагатимуться зосередити усі інформаційні ресурси у лояльних до влади руках.

Але треба зуважити: опозиція ще не прийняла наступальну тактику проти узурпаторів - але ще й влада не наважується розпочати масовані репресії - хоча їм хочеться, дуже хочеться!

Отже - сценарій політичних подій розгортатиметься за “паралелограмом сил” - різнобіжні вектори сил дадуть таку результуючу, прояку зараз ніхто не здогадується.

Можна тільки припускати, що Янукович буде намагатиметься йти до сталінсько-путінської моделі влади

Станіслав Овчаренко

Брюссель – Перші сто днів Віктора Януковича на посаді Президента України – це, насамперед, погана з професійної точки …

ЄС і США домовилися не змішувати іслам і тероризм

Європейський Союз і США в спільній декларації запевнили, що права людини і пошана до Ісламу та релігійних відмінностей відіграватимуть життєво важливу роль в їх спробах боротьби з тероризмом, повідомляє Радіо “Свобода”.

Спільна декларація була підписана в Люксембурзі на зустрічі глав міністерств внутрішніх справ країн ЄС напередодні саміту Євросоюз-Пакистан, який відкривається у п`ятницю в столиці Бельгії Брюсселі.

Адміністрація Барака Обами і ЄС також пообіцяли посилити співпрацю у сфері дипломатії, законодавства й інших сферах, щоб перешкоджати планам терористів.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Альфредо Перес Рубалькада заявив на зустрічі, що важливо, щоб мусульманські країни знали про те, що Євросоюз і США поважають їх цінності, а терористи були в курсі, що їм протистоятимуть.

Потужна буря заливає Варшаву, затоплено вулиці і метро

Потужна буря обрушилася на столицю Польщі. Варшаву заливає вже сім годин, затоплює метро, частина міста залишилася без електроенергії, передає кореспондент РІА “Новости”.

Опади у Варшаві настільки інтенсивні, що міська каналізація не справляється з об`ємами води. Затоплено вулиці польської столиці, паралізовано роботу наземного громадського транспорту.

Залито підземні переходи та входи в метро.

“Станція “Імелін” закрита, оскільки вода потрапила на перон”, - повідомив прес-секретар варшавського метро Кшиштоф Малавко. Заливає також станцію метро “Кабати”.

Частина Варшави залишилася без електроенергії, зокрема, район Урсинов.

За останньою інформацією, затоплює столичний онкологічний госпіталь і Центр здоров`я дитини.

Пляжі в Одесі, Криму і на Миколаївщині закрито

Через відхилення в пробах води закрито один річковий пляж у Первомайську Миколаївської області, пляж у селищі Піщане Бахчисарайського району Криму, а також пляжі в Ялті та Одесі.

Ці зони відпочинку перебувають під наглядом СЕС, і купання там заборонено. повідомив сьогодні на брифінгу після проведення селекторної наради Державної санітарно-епідеміологічної служби України Головний державний санітарний лікар України Геннадій РОЖКОВ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства охорони здоров`я, за його словами, в Одесі з 28 травня закрито 9 пляжів. “СЕС спрацювала своєчасно. Були виявлені суттєві погіршення якості води в Чорному морі і попереджено населення. Сьогодні купання в морі заборонено. Вчора взяті проби води для лабораторних аналізів, результати будуть завтра. Залежно від результатів, заборону на купання буде знято або продовжено”, - сказав Г.Рожков.

За його словами, станом на 1 червня в Україні працювали лише 174 пляжі, тоді …

Прокуратура захистила Велику Вітчизняну від львівської облради

Прокуратура Львівської області опротестувала законність дій місцевої облради, яка 25 травня заборонила використання на території регіону терміну “Велика Вітчизняна війна”, пише газета “Сегодня”.

В ухвалі облради зазначається, що цей термін “не відповідає українській історичній реальності”, а тому замість нього слід вживати словосполучення “Друга світова війна”.

Прокуратура визнала, що львівські депутати, голосуючи за цей документ, вийшли за межі своїх повноважень, оскільки ухвалили відзначати День пам`яті жертв Другої світової, не маючи на те прав.

Крім того, наглядовий орган вбачає порушення закону України “Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” у використанні львів`янами терміну “жертви німецько-нацистського і московсько-комуністичного тоталітарних режимів”. На думку прокурорів, це визначення не відповідає формулюванням закону - “жертви нацизму” і “жертви політичних репресій… сталінського режиму”.

Виходячи з усього перерахованого, прокуратура пропонує облраді скасувати ухвалу.

Католицькому єпископу перерізали горло в саду його будинку в Туреччині

У Туреччині 3 червня убито єпископа Римсько-католицької церкви, апостольського вікарія Анатолії і голову Конференції католицьких єпископів Туреччини Луїджі Падовезе (Luigi Padovese). Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на місцеві ЗМІ.

Єпископуі перерізали горло в саду його будинку неподалік міста Іскендерун в провінції Хатай. За інформацією агентства, священнослужитель помер дорогою в лікарню.

За підозрою у вбивстві затриманий водій і охоронець єпископа, 26-річний Мурат Алтун (Murat Altun). При затриманні у нього був виявлений ніж. Як зазначає телеканал NTV, Алтун був навернений у католицтво. Турецька влада виключає політичні мотиви нападу.

За словами помічниці Падовезе, сестри Елеонори дель Стенфано, Алтун був схильний до депресій і єпископ “намагався допомогти” йому. Губернатор провінції Хатай Селалеттін Лекесиз (Celalettin Lekesiz) у свою чергу заявив, що підозрюваний в травні проходив курс психологічної допомоги в місцевій лікарні.

Правозахисники: події у Харкові свідчать про безкарність влади і міліції

Придушення громадського протесту в Харкові свідчить про серйозне погіршення ситуації з дотриманням прав людини в Україні, йдеться у відкритому зверненні Української Гельсінкської спілки з прав людини (УГСПЛ) до Генеральної прокуратури України, Верховної Ради та Омбудсмана, текст якого передано агентству УНІАН.

На думку правозахисників, харківські події викликають велику стурбованість через масовість незаконних дій органів місцевої влади та міліції, що можуть залишитися безкарними.

УГСПЛ інформує, що 2 червня близько 4-ї години ранку 50 людей, одягнутих у чорне, та лісоруби з увімкненими бензопилами напали на захисників дерев у парку імені Горького в Харкові. При цьому поруч знаходилися працівники міліції, що спостерігали за силовими діями невідомих і жодним чином не захищали людей від насильства. Пізніше працівники міліції вибірково затримали чотирьох захисників парку. Жодного з нападників при цьому затримано не було. Після нападу лісоруби почали спилювати дерева, …