точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Дії влади вже незабаром призведуть до зростання цін

Комітет захисту підприємництва при опозиційному уряді вимагає від Уряду Януковича-Азарова терміново скасувати значне підняття цін на послуги з сертифікації державним підприємством-монополістом, яке підпорядковане Держспоживстандарту, повідомляє офіційний сайт БЮТ.

Голова Комітету Оксана Продан у зверненні до віце-прем’єра Сергія Тігіпка зазначає, що Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» направило усім органам сертифікації лист про введення з 1 червня поточного року нових цін за внесення відомостей до Реєстру УкрСЕПРО та експертизу документів.

Згідно цього документа, ціни на державні послуги збільшуються у 140-5000 раз. Наприклад, вартість експертизи сертифікату відповідності за один автомобіль збільшується з 12 до 2016 грн.

За словами Оксани Продан, таким чином з 1 червня поточного року, внаслідок роботи державних органів, собівартість усіх українських товарів значно зросте, що зробить їх менш конкурентними на світовому ринку. Так само зросте вартість і імпортованих товарів на українському ринку, а отже споживачі будуть розраховуватись за «надумані» підпорядкованим Міністерству економіки органом послуги.

«Без послуг із сертифікації не може працювати жодне виробництво в Україні: машинобудування, легка промисловість, харчова промисловість, нафтопродукти, автомобілебудування та інші. Зважаючи на те, що Держспоживстандарт і Міністерство економіки входять до економічного блоку уряду, саме від Віце-прем’єр-міністра з економічних питань, від Сергія Тігіпка, залежить сьогодні розмір послуг за сертифікацію, а отже і вартість українських товарів та ціни на споживчому ринку України», - зазначається у зверненні голови Комітету захисту підприємництва при опозиційному уряді.



Оставить комментарий