точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

Комітети захисту України. Що їм робити? Редакційна заява

1213755 1. Справді – Комітети захисту України виникли як спонтанна реакція на Харківські Угоди президента Януковича, який чимдалі воліє перетворитися на малоросійського губернатора.
Але ж зрозуміло, що надто велика відстань між загальноукраїнською угодою та повсякденною роботою Комітету Захисту України на рівні міста, навіть області. Адже існує тісний зв’язок між завданнями, які існують перед означеними комітетами – та їх персональним складом. Зрозуміло, що в умовах силового скасування української державності такі комітети мусять приймати на себе державницькі функції – як, наприклад, це робить Меджліс кримськотатарського народу. Або Сохнут народу єврейського.
Вочевидь, Юлія Латиніна права, що у справі демократичної розбудови треба починати саме зі захисту прав особистості та прав на приватну власність.
Отже – головним завданням є саме
- правозахисна діяльність, та
- діяльність антирейдерська.
Але додатково скажемо, що потрібна саме
- очистка самих лав опозиції – виявлення політичних (тепер – і

Без российского ЧФ Януковичу власть не удержать

Без российского ЧФ Януковичу власть не удержать

) зрадників, та їх покарання.
Але про це – трохи пізніше.
Дійсно, розумна Юлія Латиніна правильно говорить, що якщо починати трансформацію суспільства з самої демократії – то можемо отримати хаос та розчарування у самій демократії, та, у нашому випадку, в українській національній незалежності. Але якщо, як у Південній Кореї, почати із захисту прав власників (у тому числі майбутніх, потенційних) – то неодмінно приходимо до норм демократичного життя.
Якщо ми говоримо про такий захист, то ми тим самим створюємо прецедент захисту самих підвалин громадянського суспільства. Саме українське громадянське суспільство сприйняло до серця проблеми української незалежності, не бажаючи у майбутньому поділяти долю Ходорковського та Святослава Федорова.
Проте , якщо так, то не має значення така форма боротьби як Майдан чи виношувана ідея загальної єдності опозиції. Адже відповідно до завдання – сприймаються і методи досягнення мети. Та, повторимо, відповідно вирішуватимуться проблеми персонального складу учасників процесу.
Адже наочно нам брутально показали: не діють
- інститут судової влади, та
- механізм достатньо чесних виборів до усіх рівнів влади.
Олег Тягнибок дійсно може пережити „зірковий час” на темі боротьби проти
- тушок, та
- зрадників національних інтересів на загальноукраїнському рівні.
Тут наша читачка дійсно має рацію.
Чи можемо ми віддати на відкуп Тягнибокові таку продуктивну проблему?
Де Янукович -там Слалін 2. Дійсно, Комітети захисту України мусять мати не тільки кінцевий успіх, але, передусім – і проміжні результати своєї корисної діяльності.
За якими можна буде оцінювати їх діяльність.
У яких можуть приймати будь-які партійні осередки на місцях. Адже КЗУ – не партійні угрупування, а загальнонаціональні, аналогію яким ми вже згадували.
Ми вже писали, і не полінуємося повторити – що без боротьби з „тушками” у власному середовищі ніякі цілі захисту України та взагалі ефективна робота неможливі. Отже, (інколи небезпечна) робота по захисту прав власності, особи та незалежності країни потребує не так кількості осіб, як їх згуртованості. Саме у останньому випадку така наполеглива робота по захисту наших цінностей (матеріальних – також) – неодмінно викличе симпатію та підтримку не тільки у Центрі та на Заході України – але також на решті української території.
3. Саме про це і треба заздалегідь поговорити: ЩО з ними робити?
Ми не можемо за прикладом минулих століть вбивати їх – не ті часи. Але зробити їхнє життя нестерпним - можемо і повинні це зробити. Адже наші зрадники живуть переважно серед нас, на нашій електоральній території – тому вони повинні втратити затишок та комфорт, коли жують пайку, отриману за зраду.
І не тільки вони самі, але і їх близьке середовище – в місті, на вулиці, в магазині…
Для початку вести їх списки як на загальнонаціональному, так і на місцевому рівні – адже такі люди, ненадійні на політичному рівні – також ненадійні на діловому та сусідському рівні. Адже морально-психологічна ГНИЛІСТЬ не повинна бути вигідною.
У такому разі групи боротьби з тушками цілком природно будуть придатні для боротьби за права особистості та їх власності. Не треба думати, що „тушки” можуть згуртуватися – не та психологія. Та і регіонами їх не захищатимуть. Адже кожний їсть власну пайку наодинці. З „благородним виразом обличчя”.
Як Ганна Герман чи Тарас Чорновіл – ветерани серед тушок…
Тому боротьба за „першість” серед лав опозиції не має аніякісінького сенсу – нехай це буде „змагання” – хто краще та більше зробить заради нашої свободи та незалежності. Адже робота комітетів захисту України – це, переважно, не так рух великих мас людей – як невеликих (але надійних) мобільних груп спеціального призначення.
Отже Анатолію Степановичу Гриценку треба порадити не так „засовувати” ЮВТ у тінь, як самому висуватися уперед на передові позиції. Тим більше, що у нього є потужний медіа-ресурс його дружини та тестя.
Аби було, ЩО сказати людям.
Адже справжні лідери не самопризначаються, а виникають спонтанно, самопливом.
Щоб там не було – але дзеркалом справжнього лідерства в середовищі патріотів України є, як це не смішно – брудна лайка та істерика наших супротивників.
Те, що наші супротивники так істерять щодо Бандери чи Шухевича – це тому, що вони НІКОЛИ не були радянськими людьми – у них НІЧОГО не було від „совка”.
Щодо істерики про Юлю навіть від „союзників” – я мовчу…
А щодо звірячості… Після Леніна та Сталіна про це навіть нічого і говорити.
Про це досить сказано самими нормальними етнічними росіянами.
4. Треба звернути уваги на декілька важливих моментів: ми НЕ можемо солідаризуватися з етнічним шовінізмом – тобто „проти жидів та москалів”. Це – табу. На Земній кулі більш, ніж 3000 мов та народів – але лише трохи більше 200 державних утворень. Що робити націям, які не мають своїх державних утворень – бути паріями?
По-друге – досить непросто наочно розрізнити українців від не українців – та юридично визначитися.
По- третє: - не повинно бути секретом, що на сьогодні український етнос досить слабкий – через так звану „станову кастрацію” - історичну втрату представників вищих соціальних станів – заможних та освічених представників нації. Отже, якщо навіть українців 80% населення – не може бути сумніву, що без участі решти 20% населення Української держави не буде – через те, що інші нації та етноси НЕ зазнали такого нищівного негативного відбору.
Вони НЕ дадуть підім’яти себе у повсякденній боротьбі за життя.
Природним шляхом.
Це не є чимось принизливим для української нації. Ми у цьому не унікальні.
Адже саме римляни „виховали” у свій час германців „косматих, грубих” (Таціт). Французькі гугеноти (протестанти) багато сприяли розквітові Пруського королівства, коли втекли туди від католиків…
5. Мало, хто задумується, що російське дворянство на дві третини було НЕ російським за походженням. Переважно вклад у російську культуру зробили хто завгодно, але не росяни за походженням. Для мене дивним було, що навіть Лермонтов – шотландського походження…
Можна довести, що гнити радянське суспільство почало, коли стало втрачати працездатних розумних євреїв…
6. Що цікаво – те саме можна сказати про… самих євреїв!
Адже засновниками Держави Ізраїль була НЕ автохтонна громада у Єрусалимі, яка нікуди не виїжджала!
Ні, засновниками Держави Ізраїль були вихідці з Європи та Росії. Інша справа, що місцеві євреї їх підтримали. Вихідці з Росії були добрими воїнами, з Заходу – фінансистами воїнів – що теж потрібно.
Отже, якщо наші співвітчизники за кордоном бачать небезпеку Українській державі – то, мабуть, так і є. Але якщо на фоні загальноєвропейської байдужості – тим більше.
7. Це – зауваження – небезпідставне: адже можуть бути охочі вважати ворогами етнічних не українців, зокрема, „жидів та москалів”. Наша ідея – саме Українська незалежна держава та української ПОЛІТИЧНОЇ нації. Не суто етнічної.
Скажемо більше – не випадково австрієць Гітлер очолив Німеччину, корсиканець Наполеон – Францію, литвин Пілсудський – Польщу, швед Маннергейм – Фінляндію, німкеня Катерина Друга – Росію. (Вона – краща як керівник держави Росія). Якби німець Врангель очолив білих проти червоних – білі могли б виграти у червоних, керованих „слов’янами” Леніним та Троцьким…
Історичних прикладів – доволі.
Отже етнічні росіяни – патріоти України – досить природне явище. І євреї – також.
Адже нації не тільки уряди, але й євреїв та москалів мають таких – на яких заслуговують.



25 Ответов to “Комітети захисту України. Що їм робити? Редакційна заява”

  1. Олеся Says:

    “Не треба думати, що „тушки” можуть згуртуватися – не та психологія. Та і регіонами їх не захищатимуть. Адже кожний їсть власну пайку наодинці. З „благородним виразом обличчя”.

    Людина, яка зрадила один раз, зрадить другий і третій. Це вже – потенційний зрадник. Тому ПР стала не сильніша на енну кількість багнетів, а саме СЛАБКІША. Це така собі тактична псевдоперемога для ПР і, одночасно, її стратегічна поразка.
    Та й сама ПР не буде діяти по відношенню до продажних “тушок” благородно або з вдячністю. Тому що, на запитання: скільки коштує зроблена послуга? Є тільки одна правильна відповідь: НІЧОГО!!! Тому що вона (послуга) ВЖЕ зроблена і елементарно можна ВЖЕ і НЕ розплачуватися. А «кинути» кого-небудь для ПР - це благородна справа. Адже в цьому і полягає їхня сутність. І той, хто це не врахував - повний дурень! Тепер ПР буде діяти по відношенню до «тушок» так: “Спочатку ми з’їмо ТВОЄ (вже з’їли), а потім кожен СВОЄ!”
    Це у них звичайна і нормальна практика.
    Взагалі-то, «тушкам» і не позаздриш в будь-якому випадку. Для чужих (для ПР) - це вже «відпрацьований» матеріал. Для своїх - зрадники, ізгої. Тушки - це тепер «НЕ свій серед чужих і чужий серед своїх», такі собі “фантоми”.
    А якщо на них направити ще і презирство усього народу?!!
    Це і має бути одним із домашніх завдань місцевих Комітетів Захисту України. Бо як показав час, ЗРАДНИК - ЦЕ НАБАГАТО ГІРШЕ, НІЖ ВОРОГ.
    Хоча це - і прописна істина…

  2. Олеся Says:

    З’явився сайт Народного Комітету Захисту України:http://www.nkzu.org/
    А іще Комітет Захисту Україны буде видавати свій власний щотижневий вісник:http://obkom.net.ua/news/2010-05-25/1331.shtml

  3. Остап Says:

    ’явився сайт Народного Комітету Захисту
    ——————————————–
    Корись, в першу світову війну ( імперіалістичну) Австрія рятувала країну “пуфами” ( див. в Гашека), а ви тапер сайтами? Успіху !

  4. Олеся Says:

    2 Остап!
    В ТОМУ ЧИСЛІ і сайтами. Я може і не такий знаток історії і літератури, як Ви. Але ще зі шкільного курсу пам’ятаю, яку величезну роль у свій час зіграла ленінська “Іскра”. І радянська пропаганда, роль газет “Правда”, “Комсомольська правда” і, навіть, “Піонерська правда” мені відома не з чуток.
    Якщо така пропаганда є (була) ефективною, то такому способу її розповсюдження треба обов’язково вчитися. І взагалі, якщо щось є ефективним у будь-якого конкурента, його досвід ТРЕБА обов’язково переймати.
    А Інтернет зараз - це самий найкращий, швидкий і ефективний засіб (довести до людей інформацію), який на сьогодні винайшло людство.
    Та Ви це і без мене добре знаєте, інакше Вас би тут не було.

  5. Ш-ко Says:

    2 Олеся
    Так!

  6. Олеся Says:

    2Ш-ко
    З поверненням, шановний пан Ш-ко!
    Вас так довго не було, що я вже почала, навіть, хвилюватися. Я рада Вашій появі!

  7. Ш-ко Says:

    2 Олеся
    Дякую, пані Олеся! Мені дуже приємно, що між нами такі дружні стосунки. Це в мене комп”ютер був зламаний. Поки не міг писати думав: це пані Олеся, мабуть, хвилюється. Точно! :-) Дякую, наша люба Олеся!

  8. Мамай Says:

    “Ми не можемо за прикладом минулих століть вбивати їх – не ті часи.”
    А коли настануть? Тобто Ви вважаєте, що для них ті часи, а для нас не ті?
    А що з ними робити? Як на мене - червоні бригади саме воно…

  9. Мамай Says:

    А може почекати поки вмре матуся, вб`ють батька, сина закатують…
    Мене жахає, коли батько вбитого в райвідділку сина плаче на камеру, просить правосуддя замість купити рушницю. Що з Вами всіма? Схаменіться! Нас гвалтують вже більше як 1000 років. Яка справедливість, яка демократія?
    Демократія, це коли голову держави обирають ті, хто “годує” державу, а не ті, хто сидить на шиї.
    Нас 42 мілйони. З них 14 пенсіонери, 7 студенти, 7 за кордоном, інші діти. Тобто не треба бути Ковалевською, щоб порахувати хто обирає. От Вам і захист “бізнеса”. Безміски діти і такі самі їх бабусі і дідусі.
    Я своїй тещі взимку дав пораду з нагоди неприбирання вулиць та ожеледиці, щоб посипала гречкою черновецького (з малої, бо з великої рука не піднімається) ковзанки у дворі. Це щодо демоератії нав`язаної нам тими хто керує світом.
    А якщо Ви поважаєте Бандеру, то треба пам`ятати, що: -”Ніхто нам не допоможе! Тільки самі!” Це стосується як заходу-сходу, так і влади втеперешній країні.
    І плекайте сво. пам`ять. Бо дуже коротка. Не пам`ятаєте що вчора робили, що казати про рік, 10, 100… Щоб знати за кого голосувати.
    Кравчук - підтримує ТЮВ - безномерні гроші, кидання народу з приватизаційними сертифікатами, затриманий в Борисполі з мільйонами доларів.
    Тигіпко - кавалер ордена “Почетного легиона” найвищої нагороди Франції. (за що? Дуже цікаво… На моє запитання на персональний сайт кандидата так відповіді і не отримав).
    ТЮВ - приймають в Ізраілі вищому рівні, через тиждень Ющенка, який прибув туди з офіційним візитом зустрічає там тільки консул України. Обіцянка примусових щеплень (перелік дуже великий у цієї пані).
    Ющенко - банк Україна, ЗРАДНИК народа України. Тут хтось писав шизофренія (дуже схоже).
    Можна далі продовжувати… Не бачу сенсу. Хто захоче, знайде.
    А в тім… Калі Юга на дворі. При владі найгірші з найгірших. Від сержанта ДАІ до президента.

  10. Ш-ко Says:

    2 Мамай
    Шановний пане Мамаю, тут всі форумчани - патріоти, як і Ви. Тільки бути патріотом - це зовсім не те само, що невідмінно підти вбити зрадника.

    ПО-ПЕРШЕ, убивство не може бути самодостатнім. Що зміниться від убивства зрадника, чи кількох зрадників? Ви перелякаєте потенційних зрадників? ТАК, ЗГОДЕН! І як би цим ефектом все і обмежувалося, я був би цілком за це. Але, якщо ТБ в руках Орди, це ТБ зробить зрадників в очах народу нещасними постраждалими, шукаючими політичних компромісів для розквіту Батьківщини, від крівавих злодіїв, які прагнуть громадянської війни, “бєшених бендер”. І використають це для встановлення тоталітарного режиму. Адже такому режимові як раз і потрібне щось подібне для виправдовування власного існування в очах населення.

    ПО-ДРУГЕ. Надважливо стримати всіх потенційних зрадників, перелякати їх через те, що життя зрадників та їхніх сімей стане нестерпним. Але, головне - це НЕ покарання зрадників, а повернення влади українському народові, так? Тоді ми не можемо обмежуватися ідеями покарання злодіїв. Це - тільки частка всіх задач, які потрібно вирішувати КОМПЛЕКСНО, одночасно. Давайте все це обговорювати тут!

    ПО-ТРЕТЄ. Ви кажете про низьку якість нашого політикума? Погоджуюсь з Вами. Всі погодються. А що ми повинні зробити, щоб змінити це на краще? Саме про це ми тут і спілкуємося. Беріть участь і Ви, будь ласка!

  11. Мамай Says:

    2Ш-ко
    Добре.
    На перше питання “Хто винен?” ми знаємо відповідь… Або думаємо що знаємо.
    А на друге? “Що робити?”
    На мою думку, невідповідь насильством на насильство тут не пройде. Не Індія з майже цивілізованими англійцями і не той час. Поговорити на форумі?.. Хм. Ну, можна і поговорити.
    Зараз не ті часи. Добре відомі Вам сили мімікрують з шаленою швидкісттю.
    Що зробили вилупки за 1000 років?!!
    Втлумачили нам: -
    1) ПОЧУТТЯ ВИНИ (Всі винні. З самого народження. Тобто гріховні, неповноцінні. Потребуємо постійно каятися і просити прощення) РАБИ ВІД НАРОДЖЕННЯ!;
    2) ПОЧУТТЯ БОРГУ (Всі в боргу. Повинні платити податки (на маєтки, авто, тощо бідному політикуму), служити владі, сплачувати за парковку (черновецькому на кокаїн) і т.д., і т.п. БОРЖНИКИ ВІД НАРОДЖЕННЯ!;
    3) ПОЧУТТЯ КОНКУРЕНЦІЇ (Всі так че інакше деруться на гору по головах ближніх, хто за посаду, хто за холодильник, прикладів багато) “БОРЦІ ЗА…(що завгодно, крім честі, гордості, правди) ВІД НАРОДЖЕННЯ!
    Суди у них. (посудіться з ними)
    МВС у них. (Заб`ють в райвідділку і скажуть впав невдало)
    Армії нема в них, бо сильна Україна відомим Вам силам не потрібна. Хіба що внутрішні війська, так то наші діти, вони їх кинуть на батьків без будь яких сумнівів.
    Я все це до того, що треба бути радикальнішим.
    Ніхто не чекав від більшовиків, а вони зробили.
    Ніхто не чекає від москалів, а вони роблять.
    Тільки ми чекаємо і шукаємо як зробити так, щоб ненашкодити. Ментальність така.
    Вони чекати не будуть. Повірте мені. Або минульщині, якщо мені не вірите.
    В їхньому арсеналі всі підлоти, на які здатні двупаду пашу (двоногі тварини).
    Каменюка і ніж в спину, на наше “ІДУ НА ВИ!”.
    Тож треба робити висновки з помилок минулого.
    І не плакати на камеру, коли вбили вашу дитину, і писати мемуари про голодомор виживши, не давши відсіч. Я думаю Ви зрозуміли прощо хочу сказати.
    ДОБРО ПОВИННО ВМІТИ СЕБЕ ЗАХИЩАТИ!
    PS Відверто, я не знаю що робити. Але сидіти склавши руки і чекати Нема сил.

  12. Ш-ко Says:

    2 Мамай

    Як я Вас розумію, друже! Тільки Вам потрібні не тільки ознаки солідарності, і не стільки ці ознаки, як реальне еврореформування України. Так?

    Тоді давайте сперше розберемося в ситуації: в якому стані країна (настрої людей по різних регіонах, їхня інформованість, впливливість тих чи інших ЗМІ, наявність та настрої репресивних сил тощо), які сили в нас є, в якому стані, які в нас сильні сторони і які недоліки тощо. І це - тільки перший прошарок того, що нам потрібно порозуміти.
    Інші питання не менш, а ще більш важливі: які політсили ми вважаємо українськими, чим вони відрізняються, чого вони прагнуть… Тобто, кого нам підтримати і чому, за яких умов і допоки. Чого вимагати від політиків. Що та як діяти.
    Силові засоби, скорій за все, неодмінні. Але, тільки як відповідь силою на силу. Ми - не агресори. Наша сила - в нашій правді. Але, без нашої сили Орда (яка керує януковичами) нас просто знищить. Питання: як само нам організуватися, щоб:
    1) Запобігти провокацій Орди, спрямованих на дискредитацію національно-визвольного руху та виправдовування власної диктатури;
    2) Виконати наше завдання: повернути владу в Україні українському народові.

    Не на часі, друже, сваритися нам між собою, тому, я б казав не про 1000 років утисків. Хіба можна дорівнювати утиски від своїх з катуванням українців та українства, яке Україна зазнала від Орди??
    Тому, не 1000, а 350 років - ось про що я б казав.

    Може, краще ходити в тир, якомога підвищувати свій фізичний стан та стримано готуватися до імовірного використовування відповідних якостей у потрібний час, чим лізти у пекло саме зараз?

    Ви ж розумієте, що стриманість - це теж бойова риса, інтелектуальна атака та контратака не менш (а більш!) дієві, ніж ракети та бойові літаки.
    Згадайте, як само тореадор перемагає нещасного бика: він пропонує йому фальшиву ціль!! Бик міг би розібратися з тореадором за секунду, але зазнає поразці саме завдяки відсутності інтелектуальної озброєності. Але, бичачість - не наша риса, так? ;)

    З повагою! Тримайтеся, беріть участь у спілкуванні - зараз ЦЕ - наша головна бойова подія.

  13. Ш-ко Says:

    2 Мамай

    Що нам потрібно робити ВЖЕ ЗАРАЗ за відсутності українських ЗМІ, насамперед - ТБ? ДЕМОНСТРУВАТИ СИЛУ УКРАЇНСЬКОЇ СВІДОМОСТІ!
    Я впевнений, що наша головна зброя - українізація - як зовнішня (символічна), так і глибока внутрішня культурна робота. Тут кожен з нас - боєць першої лінії фронту. Ви ж, надіюсь, в публічних місцях спілкуєтеся ТІЛЬКИ українською, як і Ваші друзі та родичи. Дивіться, це вже велика сила! Бо кожен з нас, таких - це прапор боротьби за Україну. Люди Вас почують, побачуть, та піднимуться, відчують в собі впевненість українців на української землі. Більшість конформна за фізіологічними здібностями: не кожному Бог дає сильну психику та інтелектуальну завершеність. Тому, більшість - розгублена в умовах 350-річного засилля ординської українофобії. Це - не бидло, як часто кажуть, а тільки розгублені люди. Їм потрібна наша МОРАЛЬНА допомога, щоб відчути себе вільними та впевненими хозяями власної землі.
    Саме тому Орда воює з Україною насамперед спробами дискредитації українства, навіванням відчуття етнічної непівноцінності українства та одночасно величи Орди - так званої “Росссіі”.

    Українізація - це самоповага українства та відчуття солідарності українців один до одного - ЯК НА МАЙДАНІ у 2004-2005!

    Без українізації неможлива наша солідарність. Без солідарності неможлива наша перемога.

    Шляхом українізації ми переможемо Орду без єдиного пострілу!

  14. Ш-ко Says:

    Панове, не спілкуйтеся, хоча б публічно, в Україні “російською” - мовою катів України! ВОРОЖОЮ мовою. Я розумію, що не завжди це можливо десь у Херсоні чи в Харкові, але, в Киеві-Житомірі-Полтаві…Львові-Тернополі-Чернівцях - цілком можливо ЗАВЖДИ, без винятку. Вимагайте, щоб із Вами спілкувалися виключно державною мовою! Це буде наша активна боротьба з ординською окупацією. Кожен, хто спілкується в Україні виключно українською, фактично виглядає, як ПРАПОР України, який всім НАГАДУЄ, ХТО в цієї країні хазяїн.
    До речі, “прапор” латинською - це “бандера”! В пам”ять Степана давайте робити ВЖЕ ЗАРАЗ те, що ми можемо зробити для перемоги українства над Ордою!
    _____________________________________________________________
    За українську Україну!

  15. Ш-ко Says:

    Без лідера - також не можливо. Зараз немає нікого кращого за ЮВТ. До того ж, її рейтинг в Україні - найвищий за всих. Розумна, чесна (жодних доказ корумпованості!), патріотична. ЩО ще нам потрібно?

    ЮВТ!

  16. Ш-ко Says:

    ЮВТ в багатьох питаннях помилялася, дійсно. Але, зважте складнощі стану, в якому вона опінилася. І хто не помилявся? Давайте вимагати від неї того, що вважаємо найкращим! Але, її треба підтримати. Це є підтримкою нас самих проти Орди. Ніщо нам зараз так не потрібно, як згуртованість.

  17. Мамай Says:

    2 Ш-ко
    1000, бо рахую християнизацію, як найбільшу поразку Русі.
    Особливо так звану “православну”.
    На запитання професора, що стало головною причиною занепаду Київської Русі відповів, свого часу, християнизація. За що був звільнений від іспитів з відзнакою відмінно.
    ЮВТ - а за що? Які такі досягнення? Доречі, де ЮВТ? Аго-ов?!!
    Бо по віха в корупційних діяннях… Як не вона, то оточення. Якби були біло-сердешні в душі, то стоялиб і зараз під Радою!!!
    “Розумна, чесна (жодних доказ корумпованості!), патріотична.”
    ? В чому паіотизм?
    Багато в чому імпонує, але до лідера нації дуже далеко…
    На мій превеликий жаль я спілкуюся в побуті есперанто, якій привили з дитинства, як манту і заздрю сусідові жиду, який на загал говорить російською, а в родині українською (!).
    Даю собі заповіт. З сьогоднішнього дня розмовляю, міркую, думаю тільки українською.
    “Що нам потрібно робити ВЖЕ ЗАРАЗ за відсутності українських ЗМІ, насамперед - ТБ? ДЕМОНСТРУВАТИ СИЛУ УКРАЇНСЬКОЇ СВІДОМОСТІ!” - тут в саме яблучко!
    Я б підтримав Свободу, але - християни!

  18. Мамай Says:

    http://www.svarga.com.ua тут вся моя і мїх спільників “боротьба”. Боротьба в лапках покищо…

  19. SergiyS Says:

    А чи не здається вам дивним таке швидке впадання України в диктатуру. Якихось 3 місяці - і від демократії (хай і незрілої) не залишилося й сліду. Зверніть увагу, існуюча система державного устрою в Україні виявилася наче спеціально „заточеною” під диктатуру. Прийшов Янукович, поміняв з десяток керівників (на ключових позиціях, але ж зами, керівники середньої ланки зосталися ті ж самі !!!) – і немає ні судів, ні прокуратури, ні міліції, ні СБУ, ні армії. Як результат зміна і зовнішньоекономічного курсу на 180 градусів, а на місцях– просто жах. Я не дуже ознайомлений з ситуацією в центрі, але в регіонах коїться справжній бєспрєдєл. Найстрашніше те, що вже по-справжньому страшно. І ніхто вже і пікнути не сміє. Можливо так розпочинався 37 рік. Повірте, це не лише моя думка, так зараз говорять майже всі, хто так чи інакше був „помаранчевим”.

    Я не знаю, чия тут вина. Але попередня влада (в тому числі і ЮВТ) за 5 років нічого не зробила, щоб саме такий варіант розвитку унеможливити.

  20. Ш-ко Says:

    2 Мамай

    Мені дуже приємно, що ми єдині у головному. Українізація, наголос на нашої власної українськості, як ідея, навколо якої Україна має згуртуватися ЗАРАЗ. Завтра (після повалення ординської диктатури і встановлення влади українства на української землі - буде час для більш дрібної самоїдентифікації. А СЬОГОДНІ “ми - українці!” - головна ідея/гасло.
    Тут, з одного боку, може показатися, що ідея трівіальна, беззмістовна. Це - помилкове бачення, бо саме визначеності етнічних українців в етнічному сенсі нам більш за все не вистачає. Саме тому для багатьох виявилося можливим казати такі конче абсурдні та людожерські слова, як “вассаєдінєніє України с Рассіяй”.
    З іншого боку, хтосмь може побачити в цієї ідеї шовіністичні настрої. Навпаки! Нехай ВСІ, хто ЩИРО відчувають себе українцями, визнають себе українцями! Але, вирішувати долю України, залишаючись НЕ українцями - Н Е М О Ж Н А!!!

  21. Ш-ко Says:

    2 Мамай
    Я не буду вишукувати в мережі перелік її подій, щоб довести Вам, що вона дійсно працює. Мені важко визначити, чи можна їй працювати ефективніше. Не знаю. Мені теж хотілося б кілька подій, яких я поки що не бачу: українських ЗМІ, паралельних державних структур, налагодження на заході України території, де демонстративно дієва лише УКРАЇНСЬКА влада, а януковичівська - демонстративно ігнорується, налагодження міжнародних стосунків з партіями західних країн, які надавали б українству міжнародну підтримку. Цього поки що немає. Чи винна в цьому ЮВТ? Не знаю, не думаю.
    Я дивлюсь на це інакше: ХТО був би кращий за ЮВТ? Ви писали про Свободу. Тобто, Тягнибок? Як справедливо пише пан Станіслав, нехай претенденти на лідерство доказують це ДІЛОМ! Будуть діла, буде привід обговорювати кандидата в лідери.
    Зараз ЮВТ - беззаперечний лідер за рейтингом (голосування на останніх виборах).

  22. Ш-ко Says:

    2 SergiyS

    Пане Сергію, те, що Ви пишете, на жаль, вже сприймається як нова “норма”. Тільки мені здається, що Ви відчуваєте щось подібне відчаю.
    Ваше раціональне спостереження мене зацікавило. Я теж про це думаю. Але, винен у збереженні авторитарної “інфраструктури” персонально Ющенко, бо саме президент має відповідні повноваження. Що ж, тепер це - даність.
    Щодо Вашого емоційного посилання, то, скорій за все, в глибіні душі Ви надіялися, що ця навала ЯКОСЬ нас все ж мине. Що якось прокинемося зранку, і всюди вже знову українська влада. Так? Тому й така емоційна реакція.
    Страшно? Як нам може бути страшно? А як було воякам УПА? Та було в 1000 разів складніше та небезпечніше. І вони НЕ БОЯЛИСЯ.

    Я впевнений, що ординці, які тут виконують в Україні роль 5 колони, намісники ординства, БОЯТЬСЯ нас набагато більше, бо знають, що український вулкан ОСЬ-ОСЬ пркинеться. І чи минуть тоді їхні боки українськи вила?
    Нам не можна боятися нічого, крім сорому опінитися рабами! Немає гіршої долі, ніж рабство. І сучасна Україна не погодиться з власним рабством ніколи. Скажите, люди пасивні? Це тимчасове. Бо люди чекають на появу визвольного міцного руху, щоб не зпалитися ДО ЧАСУ. Цей рух обов”язково виникне. Не знаю точно, коли, але знаю, що незабаром. Відчуваю це!
    __________________________________________
    За українську Україну!

  23. Ш-ко Says:

    2 Мамай

    Ваш сайт цікавий, хоча він ще в роботі, як я порозумів.
    Цікаво, що Ви - есперантист. Buenos dias, senior! :-)

  24. Мамай Says:

    2Ш-ко
    Есперанто для мене російська мова.
    А от і перша ластівка.
    http://spas.net.ua/index.inc.php?section=index
    Чекаймо далі, коли почнуть саджати і вбивати…

  25. Ш-ко Says:

    2 Мамай
    Головна зброя переслідуємих владою - публікація подій! Треба публикувати все, що трапляється! Сайт можна перереєструвати в закордонному доменові. Самий факт того, що гебня лізе до вас має бути загальновідомим через всі незалежні, хоча б відносно, ЗМІ!
    Зверніться у Комітет Захисту України, в Свободу.
    Тримайтеся! Ордуни вас бояться, тому що чують вашу силу, вашу правду. Знають, що перемога буде вашою.
    З повагою!

Оставить комментарий