точка духовной кристаллизации украинского общества

“Мир прост. Все сложности в голове”. Станислав Овчаренко

  • 

БЮТ закликає демократів об’єднатися у боротьбі проти олігархічних кланів

Блок Юлії Тимошенко закликає демократичні сили до об’єднання заради порятунку України від навали кримінального олігархічного клану в особі Партії регіонів і Віктора Януковича.

“Даремно закликати Партію регіонів чи Януковича зупинитися. Треба вживати рішучих заходів для захисту демократії. Треба захищати країну, треба зупинити навалу кримінального олігархічного клану, який рветься до влади, який, не дай Бог, сяде на голову. І погано буде не тільки політикам в цій залі, погано буде всій країні, погано буде нашим нащадкам. Ми втратимо країну, ми втратимо незалежність”, - заявив Олег Ляшко сьогодні з трибуни Верховної Ради.

Народний депутат наголосив, що наявність демократичних сил в парламенті є останньою барикадою демократії, яку треба захищати.

“Я хотів би нагадати громадянам країни і Януковичу, що він завжди закінчував погано: і в 2004 році, коли як Прем’єр-міністр фальсифікував президентські вибори, і в 2007 році, коли в антиконституційний спосіб намагався зібрати коаліцію в 300 голосів для того, щоб змінити Конституцію. Так само Партія регіонів і її лідер Янукович закінчать в 2010 році. Не можна робити неконституційні речі – це очевидно для всієї країни, для всього світу”, - підсумував Олег Ляшко.

Як відомо, 4 березня парламент 229 голосами ухвалив в першому читанні законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради, які дозволяють формувати парламентську коаліцію з окремих депутатів.

Верховна Рада також проголосувала за направлення законопроекту на підготовку до другого читання за скороченою процедурою.

“Коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді – це сформоване за результатами виборів і на основі узгоджених політичних позицій та на засадах, встановлених Конституцією і цим Регламентом, об`єднання депутатських фракцій, народних депутатів, до якого входить більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради”, - йдеться в законопроекті.



Оставить комментарий