RSS
16.08.12

Станіслав Овчаренко

 1) Держава-малина як проект Януковича – Азарова.

1.Дива в природі та суспільстві не буває. Якщо навіть здається, що воно є – ми потім знаходимо невидиму оком природні закономірність. От і усе. Навіть економічні кризи відбуваються як природне покарання за «неправильну» економічну поведінку.

Тим більше це стосується людської історії та політики. Не втомимося повторювати – Голодомор у 1933 році був розплатою за темноту та політичну байдужість українських селян під час громадянської війни до долі України як держави.

А ще – злісна партизанщина замість єдиної національної армії.

 

2. Суспільна свідомість ЗАВЖДИ відстає від актуальних подій – тому так важлива роль інтелектуального авангарду нації для решти протестного народу.

Ми повинні весь час роз’яснювати народу, що, зосередивши усю повноту влади у тоталітарну «чорну діру» - влада Януковича намагатиметься взагалі скасувати вибори у теперішньому вигляді, звівши їх до радянського зразка.

 

3. Але спочатку їх немилосердно сфальсифікують – намалюють результати та із озброєною охороною затвердять «результати виборів» у ЦВК, яку щільно оточать спецпідрозділами МВС та СБУ.

Щоб потім – усіх нинішніх опозиціонерів посадити у в’язницю. До Юлії Тимошенко та Юрія Луценка «за компанію».

Логіка подій напередодні виборів САМЕ ТАКА.

Тобто у нинішніх опозиційних нардепів буде два виходи

-  емігрувати

- сидіти у в’язниці.

Правда – є «запасний» вихід – перейти на службу до диктатури «задля національних інтересів».

 

4. Паралельно цьому процесу політичної зачистки будуть і далі всіляко розорювати підприємців – з метою гранично послабити громадянське суспільство – до його повного знищення.

Тобто, за планом Азарова чи Януковича замість дешевих природних енергоресурсів світові буде запропонована праця дешевої безправної робочої сили, яка складатиметься із колишніх підприємців та інтелігенції.

 

5. Власний город та «дрібна протизаконна торгівля» для рядового українця  - ось мета нинішньої диктатури. Тільки за цієї умови вона може вижити як «сильна державна влада» із кріпосним правом для селян та робітників. Підприємців та інтелігентів вони скасують як паразитичні класи.

Саме тому ця влада Януковича крок за кроком буде знищувати структуру шкільної освіти та медицини – усе, що

-  не дає доходу

- не захищає від народного протесту.

 

2)Вихід є – але через активний спротив. Він можливий.

6.Якщо народ не буде опиратися – він дійсно буде слабнути матеріально та духовно. Це довела пострадянська історія Білорусії та Росії.

Пролетаріат та люмпен-пролетаріат – соціальна база для кримінальної «держави-малини».

 

7. Навіть якщо уявити собі, що вдасться довезти до ЦВК «правильні» протоколи та затвердити їх – все одно влада Януковича НЕ піде «в національних інтересах». НЕ ПІДЕ У БУДЬ-ЯКОМУ РАЗІ!

Тому колишній заклик Ірини Фаріон «розстріляти бюлетенем» диктатуру неможливо – це звучить смішно. Як і з стародавніх часів, розстрілюють зовсім по іншому…

 

8. Нещодавно президент Янукович в Севастополі закликав чиновників трусити підприємців «як вияв соціальної відповідальності підприємців». За допомогою міліцейських палиць, сльозогінного газу та «приватних» біт та паяльників та прасок – так треба розуміти?

 

9. Повторимо: дива не буває – підприємців все одно позбавлять права на приватну власність та право виборів, на справедливе судочинство. КПК зроблений для зручності роботи репресивних органів тоталітарної держави. Щоб будь-якого адвоката можна було позбавити ліцензії а решту – залякати.

 

10. На очах руйнують захисні механізми громадянського суспільства – які утворилися за часи національної незалежності. Не забудемо про законопроект про Війська держохорони – які військовими методами будуть розбиратися з народом. Як в Білорусії. Де пролетаріат та люмпен-пролетаріат – міцна соціальна підвалина диктатури.

 

11. Саме тому під час виборів будуть важливі не самі вибори як такі – а демонстрація народом здатності зупиняти силовий каток кримінальної спрощеної державної машини. Тобто – спостерігачі на виборчих дільницях не матимуть жодної підтримки з боку суду, міліції чи СБУ.

Отже – потрібно опиратися не лише членам виборчих комісій від влади – але і усьому апарату примусу та покарання.

 

12. Зайве говорити, що потрібні не лише спостерігачі – але і силова охорона, яку підтримує громадянське суспільство.

Зараз НЕВАЖЛИВО – хто саме йде або не йде за списками Об’єднаної Опозиції та її союзника «Свободи». Важливо інше – довести кожному і усім: хто не з Об’єднаною опозицією та її союзницею – той підтримує диктатуру Януковича. Ірина Геращенко у цьому сенсі нічим не відрізняється від Петра Мельника – бо «прикриває» його зі списку Кличка.

 

13. З цієї точки зору ледве не стали спільниками Януковича мої колеги по підприємницькому руху Римма Білоцерківська, Анатолій Ковальов, Ігор Гурняк, Ігор Запрудський чи Ліда Кривенко.

Але ними стали УСІ, хто в списках поза Об’єднаною Опозицією – тобто у списках Кличка, Королевської, Ляшка, Ющенка, УНА-УНСО Юрія Шухевича (друга Януковича по Львову).

 

13. Ще раз повторимо – зараз окремі прізвища не мають вирішального значення. Важливіше інше – вони в складі ОО – чи проти неї. Все.

Все одно наслідків два:

А) або переможуть демократичні сили – тоді Верховну Раду потрібно швидко переобирати  під новим ім’ям та президента, або

Б) режим Януковича сам впорається з будь-яким опором – і нинішні народні депутати від опозиції приєднаються до Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Тоді вже нічого не допоможе – ніяка виборча технологія. Термін президентства Януковича у свій час просто продовжать автоматично.

Як в Білорусії та Росії.

 

14. Весь час питають – «а що потім – після перемоги Опозиції?». Залишаючи в тіні мотиви тих, хто це запитує – відповімо, що приклад відомий – як в країнах Центральної постсоціалістичної Європи та Грузії.

Але для проведення тотальної люстрації посібників та спільників диктатури Януковича (регіоналів, комуністів) потрібна буде «контр-диктатура» демократичних сил. Тобто розбиратися з регіоналами та з діячами з великою кількістю скелетів у шафах в режимі не так суду, як революційного трибуналу.

Це треба чітко заявити. Перейти до вільної приватної власності та вільних демократичних виборів ми не можемо без радикального очищення держапарату, у тому числі силового.

 

15. Щодо первинних громад Римми Білоцерківської та її друзів: це – цілковита утопія та дурниця, якщо не провокація для відволікання уваги від головного: без повалення диктатури усі інші заходи нездійсненні. Цар в Росії дуже просто обмежив «земства» призначенням земських начальників. Чернишевський у Х1Х столітті отримав каторгу за мрію про автономні соціалістичні кооперативи.

Так звана «соборність» під час радянщини вилилася у кріпосницькі колгоспи. Спільна солідарність – втілилася у жахливих робітничих гуртожитках.

 Я досі з жахом згадую проживання у цих «самоврядних спільнотах»…

 

16. Тому громадянське суспільство повинно чинити опір – доки воно взагалі існує.

Сім’ї Януковича якесь громадянське суспільство непотрібне.

Якщо ми чітко розуміємо – що будують «державу-зону» - то треба думати не про «шпалери» (мова та таке інше) – а про захист майбутнього наших дітей.

 

17. Диктатура Януковича самим фактом власного існування примушує Україну як державу пережити героїчний період своєї історії. Якщо наші діди та батьки не спромоглися це зробити.

Але для цього потрібно мати хоча б елементарні знання та культурні навички наукового мислення.

Саме тому ми будемо більш уважно ставитися до відродження СВІТОВОЇ культури.

Там, де ми дуже болісно напружуємо мозок  - Захід давно вже для себе засвоїв на рівні підсвідомих навичок…

Ми так багато пропустили в царині світової культури!

Але спершу – треба перепиляти грати закритої тюремної камери та розібратися з охороною цієї камери.

Без цього все інше неможливе.             

                            



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь