RSS
14.08.12

Станіслав Овчаренко

Щоб перемогти диктатуру - потрібно не так боротися з відвертим ворогом, як з "болотом" чи того, хто вдає з себе "болото". Їх ще називають "противсіхами" та "вониусіоднакові". Чи ще якось.

Проте для мільйонних мас українських громадян, які переймаються не так життям, як фізичним виживанням, треба роз'яснювати просто, дуже просто - тим більше, що в природі та суспільстві дійсно важливі речі складними не бувають. Кожна система в природі та суспільстві - складна за змістом, але проста за функцією.

Це треба весь час пам'ятати.

 

1. З цієї точки зору запитання Сергія Лещенка "чи можна критикуввати опозицію?" - це не питання до суспільства - це питання самого с. Лещенка до самого себе: "Як паплюжити Об'єднану Опозицію - але таким чином, щоб продовжувати вважатися порядною людиною серед прибічників Опозиції?".

Тобто - тут не принципове, а суто технологічне питання - для таких як Найєм, Лещенко, Кошкіна, Погорєлова.

Це взагалі питання для такого видання, як "Українська правда" - як і далі бути своєю серед потенційних опозиціонерів - при цьому гнучко допомагаючи існуючій диктатурі?

Це теж не принципове, а технічне питання - бо у разі остаточної втрати довіри серед українства - "УП" та перелічені прізвища будуть НЕПОТРІБНИМИ для існування диктатури Януковича.

Ми вже давно знаємо - що проекти Кличка, Королевської, Ляшка, Ющенка та інших СЬОГОДНІ - технічні проекти диктатури Януковича. Саме тому і письменниця Матіос теж у команді Януковича, якщо своєю присутністю підігрує Кличкові.

Ми вже писали, що Сергій Лещенко, на відміну від Найєма - недостатньо "постраждав" від влади - щоб бути корисним цій самій владі як незалежний та чесний.

Ось він і волає: "Що мені робити - як служити владі - і при цьому бути своїм у стані Руху Опору?"

Є простий рецепт, який перелічені автори та письменники вже знають - продовжувати брехати людям. Якщо несила це робити відверто, як Кошкіна чи Піховшек - то підбріхувати самому собі. Як Михайло Коцюбинський про такого і книжку написав. Називається - "Коні не винні".

Зараз "Коні не винні" саме у Матіос. У Забужко вже давно "підносять патрони" владі Януковича... 

 

2. Так що - дійсно не можна критикувати опозицію?

Це - питання демагогічне: для кожної розумної та совісної людини. Очевидно - ДЕ різниця між критикою та інформаційною війною проти ворогів диктатури Януковича. Ми теж інколи пишемо, що "Юлія Тимошенко десь помиляється" чи "нас дратує, що керівники Об'єднаної Опозиції...".

Є головний принцип - "не нашкодити!".

Але очевидно - головна мета перелічених "чесних та об'єктивних" - саме нашкодити і тільки нашкодити.

Але таким чином - щоб і далі тримати довіру наївних українських виборців по наш бік барикади. Бо інакше перелічені "чесні" не корисні діючій диктатурі.

 

3. Ми і далі будемо зводити до простих складових плутанину наших мнимих друзів опозиції. Таки Фаріон права: януковичі менш небезпечні - ніж драчі.

Додамо - і лещенки, найєми, кошкіни...

Як за радянських часів таку роль "козла-поводиря" від влади відіграли письменники Горький, Ільф і Петров (так так!), Ілля Еренбург...

 

4. Це потрібно для того - щоб, перемігши у інформаційній війні - перейти до ІНШИХ форм спротиву. Де лещенкам та кошкіним з найємам живого місця НЕМАЄ.

Не переможемо покручів - не впораємося і з диктатурою. Ясності дій передує ясність в голові.

 

5. Об'єднана Опозиція закликала користуватися соціальними мережами для протидії інформаційній блокаді та засміченню інформаційного простору.

У нас (у мене, Ніни Кімстач та деяких керівників громадських організацій) є зустрічна пропозиція - створити інтернет- телебачення - подібно до того, що існує в Росії - як ТБ "Дождь".

Незабаром ми вийдемо у роликах - і не лише по виборам - але і по програмі "Ази культури" чи "Світло та тіні української культури".

На заході політичній революції ЗАВЖДИ передувала революція світоглядна, філософська.

Відродження України треба розпочинати з власної особистості. Якщо не довіряєте іншим люядм - почніть з довіри до людини у власному дзеркалі...  



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь