RSS
15.05.12

“Партія регіонів” розгляне угоду про співпрацю з громадянським рухом “Чесно”.

Про це заявив заступник глави партії Сергій Тігіпко під час зустрічі з учасниками громадянського руху “Чесно”, повідомляє прес-служба руху.

“Той, хто хоче іти в політику, повинен пройти через жорна громадських рухів. Так формується довіра в суспільстві до політиків” – сказав Тігіпко.

Угода, яку рух “Чесно” пропонує українським політичним партіям, передбачає декларацію спільних цінностей щодо важливості проведення чесної виборчої кампанії та формування професійного і якісного складу Верховної Ради.

В угоді також йдеться, що партія готова взяти на себе зобов’язання дотримуватися критеріїв “Чесно” при формуванні списків та висуванні кандидатів у мажоритарних округах, відкрити списки до початку реєстрації у ЦВК та виключити зі списків депутатів, які, за результатами громадської перевірки, не відповідатимуть критеріям доброчесності.

Тігіпко повідомив, що секретаріат партії має розглянути угоду на предмет можливості її підписання та визначитися із відповідальною за це особою: “Після цього ми передамо її на розгляд, скоріше за все, політичної ради, яка винесе відповідне рішення”.

Він наголосив, що поділяє принципи, задекларовані рухом “Чесно”, та вважає їх кроком до впровадження європейських підходів до формування депутатського корпусу.

Ще одним з пунктів угоди є зобов’язання партії забезпечити виконання критеріїв руху “Чесно” своїми депутатами у парламенті наступного скликання.

Також учасники руху “Чесно” очікують на позитивне рішення “Партії регіонів” щодо організації спільного форуму лідерів провідних політичних сил та громадянського суспільства.

Подібні угоди з рухом “Чесно” вже підписали лідери двох політичних сил – Віталій Кличко, партія “Удар” та Анатолій Гриценко, партія “Громадянська позиція”. (Може ще приєднається і Королевська?)

Рух "Чесно" очолює колишній побратим Віктора Ющенка Олег Рибачук.

"Спільна справа"



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь