RSS
07.05.12

 Один з десяти найбільш розшукуваних терористів світу за версією ФБР Фахд Мохаммед Ахмед аль-Кусо знищений в провінції Шабва на заході Ємену.

 

"Фахд аль-Кусо, якого США розшукували за звинуваченням у теракті на (кораблі) USS Cole, був убитий в неділю, 6 травня, під час рейду (військовослужбовців) США", - розповів агентству один з племінних вождів.

 

Тим часом за даними британської телерадіомовної корпорації BBC, впливовий командир "Аль-Каїди" був убитий в Ємені в результаті авіаудару, ракетою. Авіаудар завдав безпілотник, керований ЦРУ. Ракета вразила аль-Кусо, коли він виходив з машини разом з іншим командиром "Аль-Каїди". Раніше США не проводили подібних операцій на території Ємену. Вашингтон і Ємен зараз активно співпрацюють у боротьбі з "Аль-Каїдою" на півдні країни, повідомляє Newsru.com.

37-річний Аль-Кусо був одним з найбільш розшукуваних в списку терористів, складеному американським ФБР. За інформацію про нього пропонувалося 5 млн доларів. Влада США вважали його відповідальним за організацію підриву американського військового корабля Cole в порту єменського міста Аден в 2000 році. Смертники на начиненому вибухівкою катері врізалися в корабель, в результаті чого загинули 17 моряків, ще 39 були поранені.



Погода, Новости, загрузка...


Загрузка...



Другие новости по теме:

Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите два слова, показанных на изображении: *



Последние новости





Политика

Общество

Экономика

Мир

Культура

Имхо

Станислав Овчаренко. Издание "Свет и Тени"
© 2006 - 2012. Правила
Обратная связь